Wat staat er op onze bucketlist?

In ons laatste blog gaven wij aan hoe wij deze maanden van onzekerheid en lockdown doormaakten. Nu er langzaam begonnen wordt met het versoepelen van de regels en het openen van de grenzen, kijken wij uit naar het moment dat ook groepsreizen weer mogelijk zijn.
Per vliegtuig, boot en trein dienen de eerste mogelijkheden zich hiervoor al aan. Wij hopen dat dit voor busreizen ook snel volgt zodat we u weer, zoals u van ons gewend bent, alle mogelijke vervoersmiddelen kunnen aanbieden voor uw groep.

In de tussentijd zijn wij achter de schermen natuurlijk volop bezig om, binnen de geldende maatregelen, te kijken naar de mogelijkheden tot het verantwoord uitvoeren van groepsreizen in zowel Nederland als over de grens.

Buiten dat kijken wij ook met veel plezier uit naar het moment dat we zelf weer op reis mogen. Wij vroegen u al eerder wat er nog op uw bucketlist staat, maar wat staat er eigenlijk op onze eigen bucketlist? Wij vertellen u graag aan welke bestemmingen wij nog een bezoek zouden willen brengen; wellicht kunnen we u inspireren!

 

Carola: “De corona-crisis raakt ons niet alleen zakelijk, maar ook privé. Ik had het geluk om in januari nog een weekend in het stralende, veelzijdige én verrassende Málaga door te brengen. Maar in maart had ik minder geluk; mijn lang gekoesterde trip naar New York werd gecancelled. Al jaren droom ik er van om over Times Square te lopen, te fietsen door Central Park en een cocktail te drinken tijdens zonsondergang op één van de rooftop-bars. We hadden zelfs al kaartjes gekocht voor de beroemde musical ‘Phantom of the Opera’ op Broadway. Het dromen duurt nog even wat langer, later dit jaar of volgend jaar ga ik hopelijk alsnog naar New York.

In ons vak schrijven, lezen en leren we veel over verschillende bestemmingen. Daar word ik vaak zo enthousiast van, dat mijn bucketlist oneindig lang is. Ik ben een echte bourgondiër en bestemmingen waar goed eten en fantastische wijnen centraal staan, doen het goed bij mij. Dat wetende, zal het u niet verbazen dat ik graag een wijnreis zou maken naar Bordeaux of Bergerac. Helpen met het plukken van de druiven, leren over de wijnen, lekker eten en dat alles in een prachtige omgeving; een ideale trip voor mij!”


Leonie: “Vanwege mijn werk en mijn reislust ben ik al op vele plekken geweest, maar er zijn nog genoeg bestemmingen over waar ik graag eens heen zou gaan. Zeker in Europa heb ik nog lang niet alles gezien. Zo ben ik bijvoorbeeld nog nooit in Portugal geweest. Over Lissabon hoor ik hele enthousiaste verhalen van familie, vrienden en collega’s. Eén van de mooiste steden van Europa, beïnvloed door verschillende culturen en een prachtige ligging met heuvels en stranden; Lissabon biedt charme, fleurige gebouwen en een gezellige sfeer gecombineerd met heerlijke temperaturen én gerechten! Een goede inhoud voor een geslaagde stedentrip en ik doe niets liever dan een nog onbekende stad ontdekken. Deze stad kan dus niet ontbreken op mijn bucketlist.

Een andere bestemming die al een aantal jaren op mijn lijstje staat, is het muzikale Cuba: het land van de salsa, sigaren en rum. Een bijzonder land met een gastvrije bevolking, uitgebreide geschiedenis en een rijke cultuur. Deze bestemming biedt voor mij de perfecte combinatie voor een rondreis waarbij cultuur en tradities worden afgewisseld met tropisch witte stranden en ongerepte natuur. En wat is er nu leuker dan rond te slenteren door bruisende locaties zoals hoofdstad Havana met kleurrijke huizen, sfeervolle terrasjes met muzikanten en dansende mensen op straat?”

 

Nathalie: “Vanwege mijn werkzaamheden bij Oad heb ik al vele bestemmingen mogen bezoeken. Een van de reizen die ik nooit zal vergeten is een dagtocht naar Lapland. Samen met een groep van ca. 140 personen vlogen we naar Rovaniemi in Finland voor een dag vol avontuur, beleving en gezelligheid. Op het programma stond allereerst een bezoek aan het dorp van de kerstman. In dit park zijn allerlei winkels maar ook het kantoor van de kerstman te vinden. De poolcirkel loopt dwars door het dorp, dus tijdens ons bezoek zijn we die natuurlijk ook overgestoken. Vervolgens gingen we naar de locatie die we voor de groep hadden afgehuurd en stond ons een middag vol avontuur te wachten, o.a. een tocht met een sneeuwscooter en een rendiersafari stonden op het programma. Aan het begin van de avond vlogen we helaas weer terug, maar dit was echt een ‘once in a lifetime experience’ op een bestemming waar ik zeker nog eens naar terug wil.

Alhoewel ik door mijn werk al veel van de wereld gezien heb, zijn er natuurlijk nog genoeg plekken te ontdekken. Al een paar keer ben ik naar Amerika geweest, maar een ultieme droom is toch wel om per auto vanaf New York naar Los Angeles te rijden. Heerlijk genieten van de vele steden die we onderweg tegenkomen, de schitterende natuur en nog veel meer. Vele jaren geleden zou ik naar Washington gaan, maar door de gebeurtenissen op 11 september kon dat helaas niet doorgaan. Dus een bezoek aan het Witte Huis staat nog steeds erg hoog op mijn lijst van bezienswaardigheden. Ook zou ik zeker een paar dagen willen doorbrengen in Nashville, de stad die natuurlijk bekend staat als de de stad van de muziek. Een schitterende reis bestaande uit bruisende steden, prachtige natuur, lekker eten; beter kan het wat mij betreft niet worden.”


Michel: “Begin dit jaar ben ik, gelukkig nog net voor de Corona crisis begon, naar Canada geweest. Een prachtig land met vele mogelijkheden om te genieten van een mooie wintersportvakantie. Mooie en vele bergen om te trotseren, rustige en uitgestrekte pistes.. Aangestoken door het wintersportvirus in Canada staan op mijn bucketlist enkele andere winterbestemmingen om meer van deze vakantie ervaringen te creëren. Zo zou ik graag eens naar Noorwegen of Slovenië gaan om daar op de lange latten te staan. Beide wellicht niet de eerste bestemming waar aan gedacht wordt voor de wintersport, maar zeker de moeite waard. Zo zijn beide landen, als niet-standaard wintersportlocatie, nog veelal ongerept en bieden zij, net als Canada, pistes zonder grote groepen skiërs en snowboarders. Heel fijn al die bewegingsvrijheid.

Een andere reis die ik nog graag zou willen maken is naar Patagonië, een gigantisch groot gebied op het meest zuidelijke punt van Zuid-Amerika, dat zowel in Chili ligt als in Argentinië. Jaren geleden heb ik een boek gekregen over deze regio en het werd zo levendig en tot de verbeelding sprekend beschreven dat ik het in een keer uitgelezen heb. Het is een prachtig gebied vol ongerepte natuur, afgelegen fjorden, gletsjers, reusachtige bergketens, nationale parken en helderblauwe meren, kortom: een echte avontuurlijke bestemming, maar ook een waar zeeleeuwen, pinguïns en walvissen te spotten zijn. Een veelzijdige reis op een uitzonderlijke bestemming waar ik nu al naar uitkijk om deze ooit te mogen maken.

 

Geïnspireerd geraakt en wilt u een dergelijke trip maken met uw bedrijf of groep? Wij helpen u graag om uw bucketlist weer wat kleiner te maken. Neem gerust contact met ons op voor een passende offerte.
Bel ons: 0547-284477 Mail ons: info@oadgroepsreizenopmaat.nl

Meld u aan voor de nieuwsbrief

    Deze website is gerealiseerd door Webheads.