Winterbeleving Noorwegen

De bakermat van het skiën ligt niet zoals u misschien verwacht in de Alpen, maar in de bergen van Noorwegen. Zo’n 5000 jaar geleden werd in het Noorse plaatsje Rødøy een rotstekening van een skiënd mannetje gemaakt. Het bleek de eerste verschijning van ‘de ski’ te zijn. Vandaag de dag is Noorwegen dankzij haar bijzondere landschap en bescheiden populatie van slechts 5 miljoen, een prachtig alternatief voor de traditionele Alpenbestemmingen.

In tegenstelling tot de bekende, grote skigebieden in de Alpen, zijn de pistes in Noorwegen zelden druk en is het uitgestrekte landschap grotendeels onaangeroerd. Gaat u skiën in Noorwegen, dan bent u verzekerd van een bijzondere ervaring. De skigebieden zijn niet te groot, maar daardoor des te fijner voor bijvoorbeeld een beginnende wintersporter of de reiziger die op zoek is naar de rust en de ruimte te midden van de prachtige Noorse natuur. Het piste-aanbod is gevarieerd en de moderne liften zijn van uitstekende kwaliteit. En staat u op de berg, dan kan het zomaar ineens zo zijn dat u al skiënd uitzicht hebt op een van de fjorden. Dit soort uitzichten maken Noorwegen een bijzondere wintersportbestemming.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  Sneeuwzeker
  Met een minimale hoogte van 180 meter liggen de skigebieden van Noorwegen beduidend lager dan hun tegenhangers in de Alpen of bijvoorbeeld Noord-Amerika, en toch zijn ze sneeuwzeker. Dat komt onder andere door de noordelijke ligging en het klimaat van Noorwegen. Het wintersportseizoen loopt ook nog eens lang door, variërend van november tot mei.

  Scala aan winterse activiteiten
  Naast skiën en snowboarden hebben de skigebieden in Noorwegen nog meer te bieden. Een typisch Scandinavische wintersporttraditie is langlaufen en dat kan uitstekend in de Noorse skigebieden. Zo hebben langlaufers in Geilo bijvoorbeeld de keuze uit maar liefst 550 km aan geprepareerde en gemarkeerde loipes. Maar ook hondensledetochten, tours met een sneeuwscooter, ijsvissen, sneeuwschoenwandelingen, het noorderlicht spotten en andere toffe activiteiten behoren tot de mogelijkheden tijdens een wintersport in Noorwegen.

  Temperatuur
  Wie aan Noorwegen denkt, denkt misschien aan ijskoude dagen waarop de zon zich nooit laat zien. Natuurlijk zijn de dagen in de winter korter, maar doordat de skigebieden in deze brochure in het zuiden van Noorwegen liggen, heeft het gehele winterseizoen nog genoeg zonuren per dag. Daarnaast valt het met de temperatuur ook reuze mee. De skigebieden scoren niet op de hoogtemeters, en dat scheelt natuurlijk voor de temperatuur op de piste.

  Prijzen
  Een van de vooroordelen over Noorwegen is dat het er duur zou zijn. Toegegeven: voor een biertje of wijntje betaalt u meer dan u in Nederland zou doen. Voor andere belevenissen valt het echter wel mee: eten in een restaurant is niet veel duurder en ook voor accommodatie hoeft u niet meer te betalen dan in de Alpen. Daarnaast zijn de Noren een kei in het leveren van kwaliteit, dus kunt u ervan op aan dat u waar voor uw geld krijgt. En zeg nu zelf, met alle voordelen van skiën in Noorwegen (rust en ruimte te midden van de prachtige natuur) vergeleken met de Alpen is de keuze makkelijk gemaakt, toch? Het moge duidelijk zijn: de wintersportmogelijkheden in Noorwegen zijn eindeloos. Reden genoeg om deze winter de Noorse bergen op te zoeken!

  Beginnen de wintersportkriebels al te komen? Samen met u stellen wij met plezier een groepsreis op maat voor u samen. We nemen u mee in een voorbeeld reis van 5 dagen naar Geilo: 

  1. Vandaag vertrekt u voor uw 5-daagse reis naar Geilo, Noorwegen. U reist op eigen gelegenheid naar Amsterdam Aiport Schiphol, waar vandaan u vertrekt naar Sandefjord Torp of Oslo. U vliegt per KLM en binnen 2 uur na vertrek staat u op Noorse bodem.
   U verzamelt uw bagage en loopt naar de gereedstaande touringcar, die u in ca. 3,5 uur naar Geilo rijdt. Onderweg zult u versteld staan van het prachtige, ruige Noorse landschap. Eenmaal aangekomen in Geilo kunt u inchecken in het hotel en uw kamer in gebruik nemen. U hebt even tijd om op te frissen, voor er een heerlijk 3-gangen diner voor u klaar staat.
  2. U verkent de pistes van Geilo.
   Geilo is een van de oudste skioorden van Noorwegen en ligt op 800 meter hoogte: hierdoor is er gegarandeerd sneeuw tussen november en mei. Met 40 pistes, 20 liften en 39 verschillende hoogtes zijn er genoeg opties voor elk type skiër. Geilo staat daarnaast bekend om haar uitgebreide kiteski-mogelijkheden en freestylers kunnen terecht in een van de vier sneeuwparken.
   Nog niet genoeg gekregen van de afdalingen overdag? In Geilo hebt u de mogelijkheid om op vrijdag (Vestlia zijde) de dag op de pistes te verlengen. Dit geeft niet alleen de mogelijkheid om nog langer te skiën maar biedt ook een fantastisch uitzicht over een verlicht Geilo.
  3. Gegarandeerd sneeuw van midden november tot mei, nooit hoeven wachten bij de skilift, 40 pistes en tegelijkertijd een hoop ander wintervertier: dat is Geilo! Het Noorse skigebied biedt genoeg uitdaging voor zowel beginners als gevorderden. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Geilo: het skigebied ligt op het hoogste bergplateau van Europa én tussen twee nationale parken in: Hardangervidda en Hallingskarvet. Verken de omgeving tijdens een hondensledetocht, huur een sneeuwscooter of trek de sneeuwschoenen aan en ga lopend op pad.
   Vanavond dineert u met uw groep in een typisch Noorse cabin in of vlakbij uw hotel. De cabin is exclusief beschikbaar voor uw groep. De typisch Noorse sfeer biedt een gegarandeerd gezellige avond !
  4. Na een heerlijke nachtrust kunt u weer de Noorse pistes op voor de nodige ski-kilometers. In de middag wacht u een prachtige belevenis. Per lokale bus wordt u naar een lokale hondenfarm gebracht op zo’n 35 minuten rijden van Geilo. Hier maakt u kennis met enthousiaste, goed getrainde Alaska Huskies. Na de begroeting en een knuffel, mag u per twee personen uw eigen slede met 6 honden besturen. Een prachtige tocht van 20 tot 25 minuten volgt door het magische witte landschap. Er zijn 3 sledes beschikbaar. Uw groep maakt afwisselend deze excursie. Tijdens het wachten op de overige leden van de groept kunt u een lokale lunch nuttigen, inclusief koffie of thee.
  5. De laatste dag van uw reis is aangebroken. Na het ontbijt checkt u uit en plaatst u uw bagage in de gereedstaande touringcar. U neemt afscheid van Geilo en rijdt over de Noorse wegen terug naar de luchthaven van Oslo. Hier vliegt u per KLM terug naar Amsterdam, waar u terugkeert naar huis na een lang weekend vol bijzondere belevenissen.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Dierentuinreis Duitsland Polen

  - 31 mei 2024

  Goede service, snelle reacties en goede prijs

  Lees verder

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.