Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

Van eind augustus 2021 t/m januari 2022 heb ik stage mogen lopen op de afdeling Group & Incentive Travel van Oad. Een enorm uitdagende afdeling waar ik onder andere heb meegewerkt aan het maken van offertes voor kleine, maar ook zeer grote groepen, variërend van ca. 15 tot 300 personen. Tijdens mijn stage heb ik alles mogen leren over het samenstellen van een op maat gemaakte reis; van het regelen van het vervoer, het verblijf, lunches of diners tot de activiteiten.

Oad is een ontzettend warm bedrijf waar ik mij tijdens de maanden dat ik stage heb gelopen enorm welkom heb gevoeld en waar ik heel veel heb mogen leren. Je krijgt de ruimte om je eigen creativiteit in te zetten en deze te verwerken in offertes. Je leert rekening te houden met het gestelde budget en de wensen vanuit de klant en bouwt in een korte tijd zelfs een eigen klantenkring op. Je onderhoudt contact met klanten, reisbureaus en leveranciers en je ontwikkelt heel snel een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Ik kan mij nog heel goed de eerste offerte die ik akkoord kreeg herinneren. Na het maken van een hele leuke offerte met originele activiteiten, restaurants en een mooi hotel waren de klanten zo enthousiast geworden dat zij de voorgestelde reis naar Rotterdam graag wilden gaan maken. Ik was erg trots en vond het super leuk dat deze groep zo enthousiast was over mijn voorstel!

Gedurende mijn stage heb ik veel diversiteit aan aanvragen voorbij zien komen. Dit maakt het werk erg afwisselend en je komt daardoor soms voor uitdagingen te staan, maar het is heel gaaf als je deze uitdagingen uiteindelijk weet om te zetten in een oplossing zodat je op deze manier andere mogelijkheden aan de klant kan bieden. Dat Oad open staat voor nieuwe ideeën heb ik zeker mogen ervaren toen ik de huidige reisbescheiden wat meer heb uitgebreid met meer beleving waarbij de klant nog enthousiaster wordt voor hun aankomende reis.

Gelukkig kan er na de corona tijd weer meer worden gereisd en zullen er nieuwe aanvragen blijven binnen komen. Hierdoor kan de afdeling Group & Incentive Travel altijd nieuwe stagiaires gebruiken, dus mocht je een uitdagende stage zoeken binnen een leerzaam, warm maar vooral gezellig bedrijf waar je je eigen creativiteit mag inzetten en waarbij je alles leert over het toeristisch werkveld, solliciteer dan via groepsreizen@oad.nl.

Met reislustige groet,

Laura de Boer

Student Associate Degree Tourism Management – Breda

Meld u aan voor de nieuwsbrief

    Deze website is gerealiseerd door Webheads.