New York, New York

New York… The Big Apple, the City that never sleeps! Niet veel steden hebben zoveel verschillende bijnamen of hebben zoveel aantrekkingskracht. New York is een stad met miljoenen inwoners en bezoekers, waarbij velen meerdere keren terug blijven komen. Er is altijd genoeg te zien en te doen en de stad ziet er elk seizoen anders uit. Van de prachtige herfstkleuren in het najaar, tot aan schaatsen tussen de kerstversieringen in de winter en films kijken in de buitenlucht in de zomer; New York blijft in beweging en verandert constant. Restaurants en winkels komen en gaan, waardoor u de stad nooit twee keer compleet hetzelfde meemaakt. Hierdoor zult ook u na uw reis zeggen: ik kom zeker nog eens terug!

Oad is graag uw reispartner om een gevarieerde groepsreis naar New York samen te stellen. Hieronder ziet u een voorbeeldprogramma voor een 5-daagse vliegreis.

 

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Vandaag vertrekt u voor uw reis naar New York. U reist op eigen gelegenheid naar de luchthaven vanaf waar uw vlucht naar de Verenigde Staten vertrekt. De vlucht zal ca. 7,5 uur duren en u komt in de namiddag aan. Na de landing op Amerikaanse bodem gaat u door de douane, haalt u uw bagage op en wordt u begroet door een lokale gids. U wordt meegenomen naar de gereedstaande touringcar, die u naar uw hotel zal brengen voor de check-in. Het hotel waar u verblijft bevindt zich in de omgeving van Times Square, waardoor u uw jetlag snel zult vergeten door alle overweldigende lichten, kleuren en grote billboards om u heen. Na deze eerste indrukken staat er in de avond een 3-gangen diner voor u klaar in één van de vele restaurants op loopafstand van uw hotel.
  2. Na een uitgebreid ontbijt in uw hotel gaat u met een Nederlands- of Engelssprekende gids op pad voor een 4 uur durende bus- en wandeltour door Manhattan. U zult door verschillende wijken komen, zoals Midtown, SoHo, het Meatpacking District en Chelsea. Uw gids zal u voorzien van interessante feiten en leuke weetjes over de geschiedenis en opkomst van de wijken en zijn bewoners. Zo is SoHo geliefd onder beroemdheden vanwege de luxueuze merken en dure winkels; houdt uw ogen dus goed open want wie weet komt u een bekende zanger of actrice tegen. U zult ook een stukje over The High Line wandelen, dit is een industrieel park op verhoogde treinrails. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht. Aansluitend is het tijd voor de lunch, deze zal plaatsvinden vlakbij Rockefeller Center, een complex van verschillende gebouwen waar naast kantoren zich ook winkels en TV-studios bevinden. In de middag zult u hier Top of the Rock bezoeken. Deze wolkenkrabber met uitkijkpunt is een must-visit tijdens een bezoek aan New York. Vanaf hier kijkt u over heel Manhattan uit met een prachtig zicht op zowel het Empire State Building als Central Park. U kunt in de verte ook het One World Trade Center zien. Een goede plek om mooie foto’s te maken. Ook deze avond dineert u weer in een restaurant op loopafstand van uw hotel.
  3. Uw dag begint wederom met een heerlijk ontbijt. Een lokale touringcar staat u op te wachten om u naar het meest zuidelijke puntje van Manhattan te brengen; Battery Park. Vanaf hier stapt u aan boord voor een boottocht naar het welbekende Statue of Liberty. U kunt hier rondlopen en het grote beeld van dichtbij bekijken. Aansluitend kunt u het nabijgelegen Ellis Island bezoeken, de plek waar immigranten aan het eind van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw aankwamen om een nieuw leven te beginnen in Amerika. Op het eiland kunt u het immigratiemuseum bezoeken en in de beschikbare computers uw achternaam opzoeken. Wie weet komt u er zo wel achter dat uw voorouders heeft die via Ellis Island de Verenigde Staten zijn binnengekomen. In de middag blijft u in de buurt van Battery Park. Na de lunch brengt u namelijk een bezoek aan het indrukwekkende 9/11 Memorial en het daarbij behorende 9/11 Museum. Een zwarte dag in de historie van New York en de Amerikanen. Na deze dag vol indrukken kunt u in de avond ontspannen tijdens het diner in een typisch Amerikaanse setting.
  4. Deze ochtend gaat u actief beginnen; onder begeleiding van Nederlands- of Engelssprekende gidsen gaat u tijdens een leuke fietstocht het welbekende Central Park ontdekken. Het park bestaat uit vele bezienswaardigheden en bijzondere plekken zoals onder andere Strawberry Fields (ter nagedachtenis aan John Lennon), The Great Lawn (het grote grasveld waar in de zomer vele verschillende sporten worden gespeeld en concerten worden gehouden) en de Central Park Zoo, een dierentuin en kinderboerderij in één. Na de fietstocht heeft u de rest van de middag ter vrije besteding. U kunt zelf het park verder ontdekken of uitgebreid gaan shoppen in de vele winkels die de stad rijk is.
  5. Vandaag is helaas alweer uw laatste dag in New York aangebroken. Na het ontbijt checkt u uit en kunt u uw bagage in de daarvoor bestemde ruimte plaatsen. U heeft deze ochtend nog de mogelijkheid om een laatste keer over Times Square te slenteren of nog wat souvenirs te kopen. Als afsluiting staat er een uitgebreide lunch voor uw klaar in een lokaal restaurant. Naderhand staat de touringcar voor uw hotel gereed om u weer naar het vliegveld te brengen. De vlucht terug naar Nederland is een nachtvlucht, dus u komt de volgende dag aan op Nederlandse bodem. Hiermee komt er een einde aan uw geweldige reis naar New York.

   

  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder

  Jaarlijkse langlauf- en wandelreis van Senior Sportief Actief De Ronde Venen

  - 6 maart 2024

  – prima chauffeur/reisleider; – steeds duurder waardoor we misschien volgend jaar andere mogelijkheden zoeken; – gebrek aan genoeg 1-persoonskamers; –……

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.