Fins Lapland: magisch en betoverend

Op zoek naar een avontuurlijke en indrukwekkende wintervakantie? Breng dan een bezoek aan Fins Lapland. U zult deze reis zeker ervaren als een echt winters sprookje. Lapland biedt meer dan alleen sneeuw of wintersport zoals u dat van Oostenrijk of Zwitserland kent; het gaat om de beleving van dit unieke en schitterende gebied.

Zo kunt u op ontdekking per sneeuwscooter of maakt u een ritje als een echte poolreiziger op een hondenslee. Wellicht heeft u geluk en spot u het betoverende Noorderlicht tijdens uw bezoek! Een reis naar Lapland zorgt gegarandeerd voor vele magische momenten. Laat u inspireren en verrassen door onderstaand voorbeeldprogramma.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Vandaag vertrekt u voor uw reis naar Fins Lapland. De beste reistijd voor Lapland is december tot en met eind april, echter dalen de temperaturen vanaf half december naar gemiddeld -15 graden en kan het er in de winter -30 worden! Om deze reden ontvangt u na aankomst in Lapland speciale thermokleding en is het van belang om u warm aan te kleden. Vanaf Schiphol vliegt u naar Kittilä in Fins Lapland. De vlucht duurt ongeveer 3,5 uur. Na aankomst op de luchthaven van Kittilä staat de touringcar voor u klaar om u naar uw hotel te brengen. Het is tijd om Lapland te ontdekken!
   Gezamenlijk vertrekt u naar een locatie waar u zich laat onderdompelen in een complete wereld van sneeuw en ijs. Onder begeleiding van een lokale Engelssprekende gids wandelt u rond in een dorp gemaakt van ijs, een hele ervaring! Uw gids vertelt u diverse fascinerende verhalen over het ontstaan van dit ijsdorp. U ziet o.a. schitterende ingerichte kamers, ijssculpturen, een ijskapel en een ijsrestaurant. In de ijsbar geniet u naderhand van een lekker warm drankje en uiteraard is er gelegenheid om zelf rond te kijken. Na terugkomst bij uw hotel dineert u in het bijbehorende restaurant, waar een warm buffet voor u klaarstaat.
  2. Na het ontbijt in uw hotel staat u een actieve dag te wachten. De groep wordt verdeeld in kleinere groepen maar iedereen volgt vandaag dezelfde twee programma’s.
   Een deel van de groep vertrekt eerst naar een husky boerderij. U maakt kennis met de bijzondere poolhonden die vriendelijk en intelligent zijn, maar ook onafhankelijk en koppig kunnen zijn. Op de boerderij zijn vele husky’s aanwezig en u maakt een schitterende tocht per slee die wordt getrokken door de husky’s. De ochtendstilte, de besneeuwde omgeving, de zon die net opkomt… u zult zeker volop genieten van deze rit. Na afloop geniet u van een lekker glas warme bessensap en vertelt uw gids u allerlei verhalen over het leven van deze schitterende dieren. Het andere deel van uw groep vertrekt voor een actieve rit per sneeuwscooter. Op een sneeuwscooter rijdt u door het prachtige winterlandschap met door sneeuw bedekte bomen. Uiteraard krijgt u eerst de nodige uitleg over het besturen van een sneeuwscooter en de veiligheid. Hierna is het tijd om op de scooter te stappen en aan uw tocht te beginnen. Onderweg wordt er halverwege gestopt en kunt u opwarmen met een glas warme bessensap. De lunch vindt gezamenlijk plaats in een lokaal restaurant en na de lunch wordt het programma omgedraaid zodat iedereen zowel de husky safari kan ervaren als de tocht per sneeuwscooter.
   Na deze enerverende dag staat u een bijzondere avond te wachten. U brengt een bezoek aan een Laps dorp bestaande uit tipi-tenten. De tipi-tenten worden verwarmd door diverse haardvuren en kaarsen en er is verlichting in de kleuren van het noorderlicht. Een lokale chef bereidt een heerlijk 3-gangen diner voor u. Geniet van een spectaculaire avond waar u nog lang over na zult praten! En let vooral op of u vanavond het Noorderlicht kan spotten.
  3. Vandaag is helaas alweer de laatste dag aangebroken van uw verblijf in Fins Lapland en na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van uw hotel. Vervolgens begint u met de activiteit voor deze ochtend. Per sneeuwscooter trekt u de wildernis in en rijdt u door de bossen en de mooie natuur naar een ideale plek om te ijsvissen. U gaat proberen om vis te vangen op de traditionele manier terwijl u geniet van een lekkere snack en een kopje koffie bij het kampvuur. Na afloop van het programma is het tijd om naar de luchthaven van Kittilä te vertrekken. Op de luchthaven checkt u in voor de terugvlucht naar Amsterdam. Bij terugkomst op Schiphol komt er een einde aan uw reis naar Finland waar u met plezier aan terug zult denken.

   Wilt u uw reis uitbreiden? Een 4- of 5-daagse reis is ook zeker mogelijk. Daarnaast kunt u ook vele andere activiteiten aan uw programma toevoegen zoals een bezoek aan het dorp van de Kerstman of een rendierboerderij, een sneeuwschoenwandeling, een langlauftocht door de prachtige besneeuwde natuur of een gave tocht per ijsbreker over de bevroren zee; het is allemaal mogelijk in Fins Lapland!
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Jaarlijkse langlauf- en wandelreis van Senior Sportief Actief De Ronde Venen

  - 6 maart 2024

  – prima chauffeur/reisleider; – steeds duurder waardoor we misschien volgend jaar andere mogelijkheden zoeken; – gebrek aan genoeg 1-persoonskamers; –……

  Lees verder

  weekend Brugge met de pv

  - 18 december 2023

  Hotel en verzorging was top! daarnaast ook goed contact gehad met de OAD met boeken van de reis.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.