Lissabon

Lissabon, dé bruisende stad van Portugal waar historie, cultuur, zon, strand en gastronomie hand in hand gaan. Als gevolg van de historische Portugese ontdekkingsdrift is Lissabon een stad waarin heel wat avontuur te beleven valt. Beïnvloed door meerdere culturen, biedt de stad u een fraai spectrum aan bezienswaardigheden en is gezelligheid troef.

De wijk Baixa (baixa = laag) is het centrum van Lissabon en het meest populaire winkelgebied met de exclusieve winkelstraat Rua Augusta en het belangrijkste plein, het Rossio. Ten westen van de Baixa ligt de wijk Bairro Alto (alto = hoog). In de Bairro Alto zijn vele leuke cafés te vinden waaronder één van de oudste van Lissabon: Cafe Brasileira. Alfama is het oudste deel van Lissabon, ooit bestuurd door de Moren en nu een bezienswaardigheid op zich. U waant zich in vroegere tijden wanneer u door de vele schilderachtige straatjes en steegjes van Alfama loopt met haar traditionele huizen. De verschillende wijken maken Lissabon tot een echte must visit. 

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Uw groep vertrekt vanaf één van de luchthavens in Nederland naar Lissabon. Na een vlucht van ca. 2,5 uur zet u voet op Portugese bodem. Op het vliegveld wordt u opgewacht door een lokale gids en een touringcar. Terwijl de chauffeur u naar uw hotel brengt, geeft uw gids alvast de eerste informatie over Lissabon. Bij aankomst in het hotel kunt u inchecken. Het is tijd voor een eerste kennismaking met Lissabon tijdens de lunch in een lokaal restaurant op loopafstand van het hotel.
   Na de lunch gaat u op pad om Lissabon te verkennen. Onder begeleiding van Engelssprekende gidsen volgt er een leuke en interessante wandeling door de wijken Alfama en Baixa. De tour zal starten op het Commerce plein, één van de mooiste pleinen in Europa en laat zien hoe Lissabon zich weer opgebouwd heeft na de aardbeving van 1755. Vanaf hier loopt u de heuvel op langs de kathedraal en kleine antiekwinkeltjes. Van bovenop de heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Door pittoreske straatjes en steegjes loopt u door de wijk van Alfama weer terug naar het centrum van de stad, waarbij u ondertussen de oude historische trams kunt spotten.
   Wilt u liever op typisch Hollandse wijze de stad verkennen? Dat kan ook! De fiets is de beste manier om de hoogtepunten van de hoofdstad van Portugal in een paar uur te leren kennen. De professionele Nederlandssprekende gids en de route zorgen ervoor dat u op een leuke en ontspannen manier de highlights bezoekt. Daarnaast laat de ervaren gids de verborgen schatten van de stad zien. In 3,5 a 4 uur fietst u door het hart van de stad, langs de rivier de Taag en leert u meer over de geschiedenis, huidige situatie en toekomst van de stad.
   Na de wandeling of fietstocht heeft u even tijd om te genieten van een hapje en een drankje in een lokale bar. Voor het diner is er een gezellig restaurant gereserveerd, waar een heerlijk 3-gangen diner met Portugese invloeden wordt geserveerd.
  2. Na een goed ontbijt in uw hotel heeft u een actieve ochtend voor de boeg. Een lokale touringcar brengt u vanaf het hotel naar de start locatie buiten Lissabon, waar uw activiteit van vandaag zal beginnen: een jeep safari door het Sintra gebergte! Onder begeleiding van ervaren chauffeurs vertrekt u per jeep voor een mooie tour (max. 6 personen per jeep).Het Sintra gebergte is een natuurpark en staat op de Wereld Erfgoedlijst. Het is een mooi gebied met prachtige paleizen en huizen die al jaren oud zijn. Bovenop de berg staat een kasteel van de Moren en in het dorpje ligt het Middeleeuws kasteel. U heeft vrije tijd om hier in de winkeltjes rond te kijken.
   U luncht in een lokaal restaurant, dat al jaren met passie gerund wordt door een familie. Na de lunch keert u terug naar Lissabon en heeft u de middag ter vrije besteding. Struin door het oude centrum van Lissabon of geniet van het mooie weer op één van de vele terrassen.
   In de avond treft u elkaar weer in de lobby van het hotel. U wandelt onder leiding van een lokale gids door de wijk Bairro Alto. Tijdens deze wandeling zult u letterlijk en figuurlijk meer proeven van deze heerlijke stad. U proeft de beroemde pastel de bacalhau, pastel de nata en natuurlijk de likeur ginjinha. U sluit de wandeling af met een traditionele fado avond. Fado is het Portugese levenslied en werd vroeger uitsluitend in armoedige kroegen gezongen. Tegenwoordig wordt het door iedere Portugees gewaardeerd. Tijdens de voorstelling geniet u tevens van een heerlijk diner. Dit is Portugal in optima forma!
  3. Uw laatste dag in Lissabon is aangebroken. Na wederom een heerlijk ontbijt checkt u uit en plaatst u uw bagage in de gereedstaande touringcar. Aansluitend wordt u naar een locatie in de stad gebracht waar u afwisselend twee activiteiten gaat uitvoeren (de groep wordt in tweeën gesplitst).
   Bij de eerste activiteit mag u vandaag zelf achter het stuur kruipen. Per gele GoCar gaat u een tocht door de stad maken. Per 2 personen kunt u in de leuke gele wagentjes en via GPS wordt u de stad rondgeleid. Onderweg krijgt u interessante en grappige weetjes te horen.
   De tweede activiteit brengt u naar Belem, het monumentale gebied van Lissabon, gelegen aan de rivier Taag. Hier vindt u monumenten die toegewijd zijn aan de Portugese maritieme ontdekkingen van de 15e en 16e eeuw. U zult de Toren van Belem zien en de kerk bij het Hiëronymietenklooster bezoeken. Het is één van de meest prominente gebouwen in de stad. Ook deze meesterwerken in de Portugese architectuur staan op de Wereld Erfgoedlijst.
   Na een afsluitende lunch in een restaurant direct aan de river de Taag is het alweer tijd om Lissabon te verlaten. Per lokale touringcar rijdt u naar het vliegveld. Vanaf hier vliegt u terug naar Nederland, waar u kunt terug kijken op een prachtig weekend in de sfeervolle hoofdstad van Portugal.

  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Dierentuinreis Duitsland Polen

  - 31 mei 2024

  Goede service, snelle reacties en goede prijs

  Lees verder

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.