Druiven plukken in Bergerac

De wijnen van Bergerac en Duras hebben een uitgesproken karakter, die door de eeuwen heen is gevormd. De wijnboeren achter deze cru zijn als hun wijnen: sympathiek, hartelijk en zeer toegankelijk. De 5 wijnsoorten die in Bergerac gemaakt worden zijn Monbazillac, Bergerac, Pécharmant, Rosette, Raussignac en Montravel. Daar kunnen we de Duras nog aan toevoegen, uit de regio van Bergerac.

Met een palet van 5 kleuren en vele AOC wijnen komen uw smaakpapillen niets te kort tijdens uw verblijf in Bergerac! Stevig rood, fruitig rosé, zoet wit… Iedere proeverij zijn palet van smaak en geur, zorgvuldig in scene gezet door gepassioneerde wijntelers.

Laat u tijdens deze reis verleiden voor een wandeling door de wijngaarden, een ontmoeting in een verfrissende wijnkelder en een uitgebreide proeverij.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

    Programma

    1. Vandaag vertrekt u voor uw wijnreis naar Bergerac. U gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Rotterdam. Hier vertrekt u per Transavia naar Bergerac. Eenmaal aangekomen op Franse bodem, verzamelt u uw bagage en loopt u naar de uitgang, waar een lokale touringcar voor u klaar staat om u naar uw hotel in Bergerac te brengen. Hier kunt u inchecken en uw kamer in gebruik nemen. Ga er direct op uit om een eerste indruk te krijgen van Bergerac en drink een aperitief aan de beroemde rivier de Dordogne.
      ’s Avonds dineert u in één van de vele restaurants die Bergerac rijk is.
    2. Vandaag staat u een prachtige dag te wachten. Na een fijn ontbijt in het hotel staat de lokale touringcar voor u klaar om u naar Monbazillac te brengen. Monbazillac is wereldberoemd vanwege de vele wijngaarden en kwaliteitswijnen die hier vandaan komen.
      U bezoekt een lokale wijngaard, gerund door een Vlaamse eigenaresse. U gaat haar vandaag helpen met het plukken van de druiven. Dit proces gebeurt volledig met de hand. Na de pluk gaat de oogst in de druivenpers.Het plukken van de druiven is altijd onder voorbehoud van de weersomstandigheden en de rijpheid van de druif. Indien het niet mogelijk is om te assisteren bij het druiven plukken, organiseert de wijngaard voor u een speciaal moordspel in de wijngaard:Trek de schoenen van een detective aan en doorzoek de wijngaard naar aanwijzingen om de dader, het motief voor de moord en de moord te ontdekken. U hebt 2 uur de tijd! Als het lukt om het onderzoek op tijd af te ronden, krijgt u een fles wijn aangeboden. Terwijl u op zoekt gaat op zoek naar aanwijzingen, vindt u ook leuke panelen over het thema van de wijnstok en de regio. Dit spel zal begeleid worden door een Nederlandstalige spelleider.Na het druiven plukken of het moord spel, neemt u deel aan een typische picknick van de wijnbouwer, samen met de wijnbouwer en het team van het landgoed.
      Als de magen weer gevuld zijn na het harde werken, neemt de wijnbouwer u mee door de wijnmakerij en krijgt u een uitgebreide uitleg over het wijnbereidingsproces voor witte, rode en roséwijnen. Deze rondleiding wordt natuurlijk afsloten met een proeverij van de wijnen van het landgoed.
      Aan het einde van de middag keert u per lokale touringcar terug naar het centrum van Bergerac, waar u op eigen gelegenheid kunt dineren.
    3. Maak een rit van 2 uur op een Globe 3T elektrische all-terrain “trotte” scooter. Een memorabele en duurzame excursie! De scooters zijn ecologisch, stil, gemakkelijk te hanteren en hebben voldoende kracht om het heuvelachtige terrein te kunnen doorkruisen. Na een presentatie van de veiligheidsinstructies hoeft u alleen maar te genieten! Het bedrijf levert helmen en handschoenen. U wordt gevraagd gesloten schoenen en een lange broek te dragen. Neem een jasje mee en bepaal welke kleding u verder draagt, afhankelijk van de weersverwachting.
      De 2 uur durende avontuurlijke tour laat u alle landschappen van deze prachtige regio ontdekken. Langs prachtige kastelen, door de heuvelachtige wijngaarden en mystieke bossen.
    4. Na het ontbijt checkt u uit en plaatst u uw bagage in de daarvoor bestemde ruimte. U hebt de ochtend nog ter vrije besteding. Rond het middaguur staat de lokale touringcar weer voor u klaar om u naar de luchthaven van Bergerac te brengen. Vanuit hier vliegt u terug naar Rotterdam, waar een einde komt aan een prachtig weekend in te midden van de wijnen van Bergerac.
    Volledig programma +

    Laatste reviews & blogs

    100 jarig bestaan bedrijf

    - 8 mei 2024

    Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

    Lees verder

    Jaarlijkse langlauf- en wandelreis van Senior Sportief Actief De Ronde Venen

    - 6 maart 2024

    – prima chauffeur/reisleider; – steeds duurder waardoor we misschien volgend jaar andere mogelijkheden zoeken; – gebrek aan genoeg 1-persoonskamers; –……

    Lees verder
    • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

    • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

    • Een nieuw jaar staat voor de deur..

    • Wat staat er op onze bucketlist?

    • Living the dream

    Meld u aan voor de nieuwsbrief

      Deze website is gerealiseerd door Webheads.