Winter Wonderland in Slovenië

Een verrassende bestemming voor uw winterse reis is Slovenië. Het land ligt centraal in Europa en is nog één van de best bewaarde geheimen, zowel voor de zomer als voor de winter. De majestueuze bergen, lieflijke steden en pure gastronomie maken Slovenië tot een bijzondere en veelzijdige bestemming.
Winter in Slovenië draait niet alleen om kilometers maken op de piste, maar ook winterse belevenissen zoals hondesledetochten en sneeuwschoen wandelingen. Uw reis combineren met cultuur? Een heel goed idee; wij vinden dat een bezoek aan het idyllische Ljubljana niet mag ontbreken.

De Sloveense skioorden in de Julische Alpen zijn geopend van december tot en met maart. De beste tijd om volop van uw winterreis te genieten is in januari en februari. Maar komt u in december, dan kunt u uw bezoek combineren met de sfeervolle kerstmarkten in Ljubljana – die behoren tot de mooiste van Europa!

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Vandaag vertrekt u voor uw 4-daagse reis naar Slovenië. Op eigen gelegenheid reist u naar ‌Amsterdam Airport Schiphol. Vanuit hier vliegt u in ca. 2 uur naar Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. U verzamelt uw bagage en loopt naar de uitgang, waar een lokale gids en een touringcar op u staan te wachten om u naar het centrum van Ljubljana te brengen.  Onderweg maakt de gids u enthousiast over haar land en de stad. Na aankomst in de stad, gaat u eerst naar uw hotel om daar in te checken en uw kamer in gebruik te nemen. Na een korte stop verzamelt u weer in de lobby, want uw gids neemt u mee voor een culinaire stadwandeling door Ljubljana. Deze pittoreske stad heeft meer weg van een groot dorp dan van een wereldstad zoals Berlijn of Parijs. Maar dat pittoreske maakt Ljubljana juist zo interessant! Uw gids neemt u niet alleen mee langs hoogtepunten zoals het roze Franciscanenklooster en de street art in de nauwe straatjes, maar laat u ook proeven van echte Sloveense heerlijkheden. Een bezoek aan de centrale markt mag niet ontbreken tijdens een culinaire wandeling. De wandeling eindigt in een lokaal restaurant, waar u tijdens een heerlijk diner verder kennis maakt met de Sloveense gastronomie en gastvrijheid.
   Na het diner wandelt u terug naar uw hotel. Onderweg komt u leuke barretjes tegen, waar u op eigen gelegenheid nog een afzakkertje kunt nemen.
  2. Uitslapen is er niet bij in Slovenië; er is zo veel te zien en te doen! Om 8 uur zit u aan het ontbijt, om vervolgens uw bagage te pakken en afscheid te nemen van Ljubljana. In een klein uurtje rijdt u vanuit het centrum van het land naar het beste skioord van Slovenië; Krvavec. Ondanks dat het het beste skioord van het land is, is het hier rustig in vergelijking met populaire skioorden in bijvoorbeeld Oostenrijk en Frankrijk. Vandaag verkent u de pistes van Krvavec. Ski’s, schoenen en overig materiaal liggen voor u klaar, net als de skipas. Latten onder en gaan!
   Geen zin om te skiën? U zult u niet vervelen vandaag. U begint met rodelen, om vervolgens een prachtige sneeuwschoenwandeling te maken door de bossen van Krvavec. Een lokale gids neemt u mee, om u de fijne kneepjes van deze sport te leren, maar ook om u te vertellen over het natuurgebied waar u door heen wandelt.
   Aan het einde van de middag verzamelt u in een lokale pub, voor een gezellige après-ski borrel met de gehele groep. Vervolgens gaat u naar uw hotel, om in te checken en op te frissen. Het diner wordt geserveerd in uw hotel. Na het diner kunt u nog een drankje drinken in de bar van het hotel.
  3. Na een fijne nachtrust in de bergen staat er een heerlijk ontbijt voor u klaar. Een goede start voor een actieve dag! U maakt vandaag een uitstap naar Kranjska Gora, waar u een dag vol winterse beleving en adrenaline wacht. Na aankomst in Kranjska Gora maakt u kennis met de honden uit de Julische Alpen. U ziet hoe de honden leven en worden verzorgd. Vervolgens maakt u om beurten een prachtige tocht met de honden door de magische witte wereld van de Julische Alpen. Bij terugkomst warmt u op bij het kampvuur onder het genot van een warme drank. De lunch wordt geserveerd in een traditioneel restaurant in Kranjska Gora.
   In de middag kunt u kiezen wat te doen. Onder leiding van een lokale gids maakt u kennis met biathlon. U leert niet alleen langlaufen (neem van ons aan, dat is geen suffe sport!), maar ook met de vaardigheden achter biathlon. Wilt u meer adrenaline? Ga dan mee naar de Planica schans, om vanaf hier naar beneden te zoeven per zip-line.
   Aan het einde van de middag keert u terug naar Krvavec. Hier aangekomen maakt u een prachtige wandeltocht met fakkels door het winterse landschap. Een lange rij aan mensen die wandelen door het winterse landschap, in het donker, allen met een fakkel in de hand. Een magisch gezicht!
   Het diner wordt geserveerd in het restaurant. Heeft u nog een beetje energie over na vandaag, dan kunt u de dag wederom afsluiten met een drankje in de bar.
  4. De frisse berglucht heeft gezorgd voor een goede nachtrust. Het ontbijt staat weer voor u klaar, waar u in alle rust van kunt genieten. Na het ontbijt pakt u uw bagage bijeen en plaatst u die in de gereedstaande touringcar. Het is tijd om de bergen achter u te laten. U rijdt terug naar Ljubjlana. Afhankelijk van uw vliegtijden gaat u direct naar de luchthaven of heeft u nog even vrije tijd in Ljubjlana. Is er voldoende tijd, dan kan er een heerlijk warme lunch ter afscheid worden geserveerd in een lokaal restaurant.
   U vliegt vandaag terug vanaf de luchthaven van Ljubljana naar Amsterdam. Tijdens de 2 uur durende vlucht kunt u in gedachten uw reis nog eens beleven en mooie herinneringen ophalen. Eenmaal aangekomen in Amsterdam gaat u op eigen gelegenheid naar huis en neemt u een koffer vol prachtige herinneringen aan Slovenië met u mee.

   

  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Jaarlijkse langlauf- en wandelreis van Senior Sportief Actief De Ronde Venen

  - 6 maart 2024

  – prima chauffeur/reisleider; – steeds duurder waardoor we misschien volgend jaar andere mogelijkheden zoeken; – gebrek aan genoeg 1-persoonskamers; –……

  Lees verder

  weekend Brugge met de pv

  - 18 december 2023

  Hotel en verzorging was top! daarnaast ook goed contact gehad met de OAD met boeken van de reis.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.