Wijnreis Bordeaux

Bienvenue en France! Er wacht u een prachtige reis in Bordeaux en omgeving. De wereldberoemde wijnen uit deze regio staan centraal gedurende de reis, maar worden subtiel afgewisseld met het bezoeken van eeuwenoude steden, allen aangemerkt als UNESCO Werelderfgoed. Geniet van deze reis en de heerlijke wijnen. La vie est belle.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Bordeaux. Na een vlucht van ca. 1,5 uur zet u voet op Franse bodem en kan uw wijnavontuur beginnen. Op de luchthaven staat een lokale touringcar voor uw groep klaar, om u naar uw hotel in het centrum van Bordeaux te brengen. Hier aangekomen kunt u inchecken en uw kamer in gebruik nemen.
   Vanmiddag ontmoet u uw nederlandssprekende gids, die u gedurende uw reis zal begeleiden.
   Uw wijnreis begint bij de basis; in het museum Cité du Vin. La Cité du Vin is niet alleen een ode aan de wereldwijncultuur, het is ook een imposant architectonische bouwwerk. Vanaf de brug Chaban-Delmas heeft u een prachtig uitzicht op dit bizar gevormde bouwwerk van 55 meter hoog, ook wel het ‘Guggenheim van de wijn’ genoemd. Het interieur is net zo imposant: Van de enorme wijnkelder met zo’n 14.000 flessen uit 80 landen tot de bovenste etage telt het Cité du Vin 10 verdiepingen met 13.350 m2 aan bezoekersruimte. Met een audio guide, in te stellen in Nederlands, maakt u een tour door de wondere wereld van wijn.Bijzonder is de wereldwijnshop op de begane grond, met wijnen uit onder andere Nederland, België én Oostenrijk. Op de 8e etage heeft u een magnifiek uitzicht over de stad. Drink op 35 meter hoogte een glas wijn naar keuze (inbegrepen).
   Het museum is tot 19.00 uur geopend. Na uw bezoek blijft u in het gebouw, voor een diner in het restaurant.
   Na het diner gaat u te voet terug naar u hotel.
  2. Na het ontbijt verkent u de stad waar u de komende dagen verblijft. Onder leiding van uw gids begint u de dag met een wandeling door Bordeaux.
   In de 18e eeuw groeide Bordeaux uit tot een stad van formaat. Mede door de ligging aan de rivier Garonne werd het een rijke havenplaats, met wijn als hét product van een levendige internationale handel. Een groot deel van de oude binnenstad is sinds 2007 bestempeld als UNESCO Werelderfgoed. Met ruim 375 beschermde monumenten doet Bordeaux niet onder voor wereldsteden als Parijs of Antwerpen.De binnenstad lijkt wel een openluchtmuseum. De route voert u in korte tijd langs de architectuur van de middeleeuwen tot de gouden 18e eeuw. In het eerste deel van de wandeling ziet u al twee hoogtepunten: Bordeaux’s eigen Vrijheidsbeeld, het Monument des Girondins, de 43 meter hoge pilaar op Place des Quinconces. En vervolgens het prachtige Grand-Théâtre aan Place de la Comédie, met 12 trotse beelden van 3 godinnen en de 9 muzen van de Kunst en Wetenschap.
   Na de wandeling staat er een heerlijke lunch voor u klaar in een Frans restaurant in het centrum van Bordeaux (inbegrepen). Wij adviseren een lunch in Brasserie l’Orleans.
   De middag hebt u ter vrije besteding. U dineert vanavond in Restaurant Comptoir Cuisine.
  3. Na het ontbijt stapt u in de touringcar om naar Saint Emilion te rijden. De route leidt langs eeuwenoude wijngaarden. Bij aankomst in Saint Emilion bezoekt u een lokale wijngaard voor een rondleiding en proeverij.
   Na de lunch hebt u vrije tijd in het historische centrum van Saint Emilion. Door de kleine straatjes lopend voelt u de sfeer en de geschiedenis. Houdt u van vergezichten, beklimt u dan de toren Tour du Roy. Deze indrukwekkende burchttoren uit de 13de eeuw biedt van bovenaf een schitterend uitzicht over daken en wijngaarden van Saint Emilion.  Optioneel kunt u de grootste ondergrondse kerk van Europa bezoeken.
   Na uw bezoek aan Saint Emilion rijdt om 17.30 uur per touringcar terug naar Bordeaux. Om 20.00 uur vaart u vanaf de Quai Richellieu af voor een dinercruise over de rivier de Garonne. Tijdens de cruise geniet u van een heerlijk diner vergezeld door fantastische lokale wijnen.
  4. Vandaag bezoekt u de Médoc. U vertrekt om 09.45 uur vanaf het hotel en rijdt over de ‘route des Vins’, die leidt langs de rivier Gironde. U ziet vele wijngaarden en beroemde kastelen. U rijdt door dorpjes met prestigieuze namen als Margaux, Saint Julien, Pauillac en Saint Estèphe.
   U bezoekt vandaag diverse chateaus in de omgeving van Medoc.
  5. Na het ontbijt checkt u uit en plaatst u uw bagage in de touringcar. Ter afsluiting aan deze wijnreis bezoekt u nog één wijnhuis. Na een proeverij en een smakelijke lunch vertrekt u vanaf hier naar de luchthaven van Bordeaux. Vanuit hier vliegt u terug naar Amsterdam, waarmee een prachtige en leerzame reis ten einde komt.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Jaarlijkse langlauf- en wandelreis van Senior Sportief Actief De Ronde Venen

  - 6 maart 2024

  – prima chauffeur/reisleider; – steeds duurder waardoor we misschien volgend jaar andere mogelijkheden zoeken; – gebrek aan genoeg 1-persoonskamers; –……

  Lees verder

  weekend Brugge met de pv

  - 18 december 2023

  Hotel en verzorging was top! daarnaast ook goed contact gehad met de OAD met boeken van de reis.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.