Ljubljana: bestemming voor elk seizoen

Vroeger een wat kleurloze oostblokstad, tegenwoordig barst Ljubljana van de architectonische hoogstandjes en romantische gebouwen. Er torenen geen flatgebouwen boven de stad uit, wat komt doordat Ljubljana pas sinds de onafhankelijkheid van Slovenië in 1991 de hoofdstad werd van het land. Daardoor heeft de stad nooit een dergelijke functie gehad en voelt vooral het centrum meer als een groot dorp. Ljubljana is goed overzichtelijk, bijna alles ligt op loopafstand. In de zomer zitten de terrassen helemaal vol en hangt er een heerlijke sfeer. Diezelfde goede sfeer vindt u in de winter in de barretjes en restaurants tijdens de après-ski; u kunt vanuit Ljubljana namelijk binnen een uur verscheidene skipistes bereiken en dus uw stedentrip combineren met diverse wintersportactiviteiten. Laat u verrassen door deze gezellige stad!

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Vandaag begint uw 4-daagse reis naar Slovenië. Vanuit Nederland vliegt u naar Ljubljana. Na aankomst op de luchthaven brengt de gereedstaande touringcar uw gezelschap naar uw hotel, waar u kunt inchecken of uw bagage kunt achterlaten indien uw kamer nog niet gereed is. Als eerste kennismaking met Ljubljana staat er een stadstour gepland onder begeleiding van een gids. Het is goed te zien dat de architect Joze Plecnik een belangrijke invloed op de stad heeft gehad. Zo heeft hij o.a. de iconische Drie bruggen, de Nationale en Universiteitsbibliotheek, verscheidene banken aan de Ljubljanica rivier, de openlucht markt, het kerkhof, parken en verschillende pleinen ontworpen. Hierna is het tijd om de culinaire kant van Ljubljana te leren kennen. Tijdens een food tour zult u verschillende lokale restaurants bezoeken waarbij u de beste Sloveense en lokale gerechten zult proberen. Natuurlijk kan de regionale wijn hierbij niet achterblijven. Aansluitend leert u over de Sloveense tradities en de rijke culturele geschiedenis van Ljubljana.
  2. Na een heerlijk ontbijt staat voor vandaag een actieve dag gepland. Per lokale touringcar vertrekt u richting de Postojna grotten. Dit 2 miljoen jaar oude, 27 kilometer lange systeem van ondergrondse grotten is één van de meest toegankelijke grottenstelsels ter wereld. De Postojna grotten zijn vooral indrukwekkend vanwege de afmetingen en de hoeveelheid druipstenen. Hoogtepunt is een zeldzaam beestje, dat alleen in Slovenië voorkomt; de Proteus Anguinus. Deze leeft in de rivier die door de grot stroomt. Gedurende een avontuurlijke tocht onder de grond zult u abseilen, klimmen en de ondergrondse Pivka rivier met een bootje oversteken. In de middag kunt u tijdens de lunch op een lokale boerderij napraten over uw avontuur in de grotten. Na de lunch volgt de transfer terug naar de stad en heeft u de rest van de middag ter vrije besteding. In de avond vindt het diner plaats in een lokaal restaurant in de stad. Optioneel kunt u, indien u in de winter in Ljubljana verblijft, deze dag op de skipiste doorbrengen.
  3. Vandaag heeft u de laatste mogelijkheid om Ljubljana te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het eeuwenoude kasteel van Ljubljana. Het Ljubljanski Grad ligt op een 376 meter hoge heuvel, waar u zelf heen kunt lopen of de lift er naartoe kunt nemen. Vanuit de toren heeft u een prachtig uitzicht over de stad. In de middag staat er een brouwerij tour op het programma. Een Engelstalige gids neemt u mee door de geschiedenis van het bierbrouwen in Ljubljana en de opkomst en ontwikkeling van het Union merk. In de avond kunt u wederom genieten van de Sloveense keuken.
  4. De laatste dag van uw reis is alweer aangebroken. U kunt na het ontbijt uitchecken en uw koffers in de gereedstaande touringcar plaatsen, waarna uw chauffeur u naar de luchthaven van Ljubljana brengt. Na een korte vlucht van ca. 2 uur komt u weer aan op Nederlandse bodem, waarmee er een eind komt aan uw mooie reis naar Ljubljana!
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Dierentuinreis Duitsland Polen

  - 31 mei 2024

  Goede service, snelle reacties en goede prijs

  Lees verder

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.