Winter in Groningen

Eigenlijk is iedere stad leuk om te bezoeken in de lente of de zomer, zo ook Groningen. Lekker struinen door de stad met een heerlijk zonnetje erbij. Maar wist u dat Groningen ook heel sfeervol is tijdens de wintermaanden? Groningen is de hoofdstad van de gelijknamig provincie in het noorden van Nederland en staat bekend als dé studentenstad van het noorden. Het is een bruisende, veelzijdige stad met veel cultuur en evenementen. Bij een bezoek aan Groningen mag een beklimming van ‘de Oale Grieze’, zoals de Martinitoren liefkozend wordt genoemd door de Groningers, niet ontbreken. Het gezellige centrum heeft veel historische panden waarin veel boetiekjes, concept stores en hippe modezaken zijn gevestigd. Omdat er veel studenten in de stad wonen, barst het er van de kroegen en cafeetjes. Wij nemen u mee in een voorbeeld programma voor een weekend in Groningen met uw collega’s of vrienden. Ervaar de culturele, culinaire en traditionele kant van Groningen zelf en u zult begrijpen waarom er gezegd wordt ‘er gaat niets boven Groningen!’

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Vandaag reist u op eigen gelegenheid of gezamenlijk per touringcar naar Groningen. U komt uiterlijk om 12.00 uur aan in uw centraal gelegen hotel. Gezien het tijdstip zal uw kamer in het hotel nog niet gereed zijn. U kunt wel uw bagage achterlaten in de daarvoor bestemde ruimte. Vanuit het hotel gaat u te voet naar het centrum. In restaurant Het Heerenhuis (of vergelijkbaar) staat een uitgebreide broodjeslunch voor u klaar. Koffie, thee, melk en jus d’orange is inbegrepen.
   Na de lunch gaat u Groningen op een interactieve manier verder verkennen, tijdens een GPS City Challenge.
   Het GPS spel ‘City Challenge’ is een modern, communicatief en op maat te maken programma, waarbij u op een creatieve en relaxte manier zowel de stad als uw teamgenoten beter leert kennen. Hoe? Met een plattegrond en een smartphone-app (die op internet en met GPS werkt) gaat u o.a. vragen beantwoorden en foto-opdrachten uitvoeren over de stad (of over u of uw bedrijf).
   Bij alle opdrachten kunnen de teams punten verdienen. De score is realtime te volgen op de app. De realtime score wordt 45 minuten voor het einde ‘op zwart’ gezet, zodat de tussenstand niet meer geraadpleegd kan worden. Tijdens een heuse prijsuitreiking wordt de winnaar bekend gemaakt. Het programma duurt circa 3 uur en wordt begeleid door Nederlandssprekende spelleiders.
   Na dit actieve spel heeft u de rest van de middag vrij te besteden in Groningen. Beklim bij helder weer de 300 traptreden van de Martinitoren voor een prachtig uitzicht over de stad of struin langs de vele boetiekjes en conceptstores die de stad rijk is. Meer zin in een aperitief? Groningen heeft enkele gezellige wijnbarretjes en bruine cafés. Voor ieder wat wils.
   In de avond dineert u in restaurant De Branderij (of vergelijkbaar). Zoals de naam al doet vermoeden, was in dit pand vroeger een koffiebranderij gevestigd, van de firma H. Smith. Tegenwoordig vindt u hier een gezellig eetcafé met een warm interieur. Het café is in 2017 uitgeroepen tot het beste eetcafé van de provincie Groningen. Er wordt voor u een luxe 3-gangen keuze menu geserveerd.
   Na het diner keert u op eigen gelegenheid terug naar het hotel.
  2. Na een goede nachtrust kunt u genieten van een heerlijk ontbijt. Gisteren heeft u al kennis gemaakt met de bekendste plekken in het centrum van Groningen en vanmorgen maakt u kennis met de culturele kant van de stad. U brengt namelijk een bezoek aan een museum. En dat is alles behalve saai in het hoge noorden! U kunt kiezen uit een bezoek aan het wereldberoemde Groninger Museum of aan Story World, de opvolger van het Groninger Strip Museum.
   Het Groninger Museum is al sinds de oprichting in 1994 toonaangevend. De creatieve energie spat van de muren en is een makkelijk onderwerp voor discussie over moderne architectuur. Mooi of lelijk? De veelzijdige collectie en de vernieuwende, vaak prikkelende tentoonstellingen maken het museum absoluut een bezoek waard.
   Story World is er voor jong en oud, net als het onderwerp dat centraal staat in dit museum; strips. Neem een kijkje in de studio’s en bekijk originele schetsen en storyboards. Ook kunt u natuurlijk zelf proberen een strip te maken in dit interactieve museum.
   Na deze culturele en leerzame ochtend staat er een eenvoudige, heerlijke lunch voor u klaar. U luncht niet al te uitgebreid vandaag, want in de loop van de middag maakt u kennis met de culinaire kant van Groningen. Na de lunch heeft u even vrije tijd om op eigen gelegenheid bekende bezienswaardigheden te bekijken, indien u daar gisteren niet aan toegekomen bent.
   Om 16.00 uur verzamelt u weer op de Grote Markt, waar een lokale gids op u wacht. Hij neemt u mee door ‘zijn’ stad. Dit wordt de lekkerste stadswandeling die u ooit hebt gemaakt, want uw gids neemt u mee langs diverse cafés, bars en restaurants voor een drankje, hapje en al met al een uitgebreid diner. Tussen de borrel en de verschillende gangen door wandelt u door de stad en vertelt uw gids grappige anekdotes uit het verre, maar ook uit het recente verleden van de stad.Na het dessert neemt uw gids afscheid, maar niet voor hij nog enkele tips heeft gegeven waar u vanavond gezellig een borrel kunt drinken. Een waardige afsluiter van deze culinaire avond !
  3. De laatste dag van uw verblijf in Groningen is aangebroken. Na het ontbijt pakt u uw bagage en checkt u uit. Maar u verlaat Groningen niet voor u Gronings hebt leren praten. Deze ochtend volgt u de hilarische cursus ‘Plat Grunnegs’. In een lokale kroeg in de typisch Groningse buurt de Oosterpark vertelt de uitbater u alles wat u moet weten over de historie van het Gronings, de uitspraak, klank en uiteraard ook de woorden en de uitdrukkingen die u echt moet weten. Al komt u met het meest bekakte Aerdenhoutse accent of met een zuidelijke zachte ”g” binnen; na deze ochtend kunt u een mooi woordje Grunnegs proatn. De eerste les is makkelijk; less is more. Iemand die echt Gronings spreekt gebruikt korte zinnen, want Groningers houden van kort en bondig. Acht woorden per zin is al veel.
   Onder het genot van een kopje koffie kunt u al het geleerde op elkaar oefenen en geloof ons, dat valt niet mee. Het wordt gegarandeerd lachen als een collega “ain echt Grunnegs verhoaltje” mag vertellen.
   De cursus sluit u af met een uitgebreide Groningse lunch. Na de lunch komt het weekend ten einde en bent u het ongetwijfeld eens met de uitspraak ‘er gaat niets boven Groningen’. Vol prachtige herinneringen keert u op eigen gelegenheid of gezamenlijk per touringcar terug naar huis. Dat ons eigen Nederland zo mooi kan zijn!
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Dierentuinreis Duitsland Polen

  - 31 mei 2024

  Goede service, snelle reacties en goede prijs

  Lees verder

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.