Keizerlijk Wenen

Welkom in Wenen! Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en in veel opzichten de belangrijkste stad van het land. Op het gebied van cultuur, wetenschap, geschiedenis en entertainment staat Wenen op de eerste plek in Oostenrijk. De stad is uitgegroeid tot een bruisende metropool waar de klassieke bezienswaardigheden afgewisseld worden met hippe elementen. Natuurlijk is Wenen nog steeds de stad van Sissi, opera, klassieke kunsten en barokke architectuur. Maar Wenen is ook een levendige studentenstad met een bruisend uitgaansleven, leuke winkels en in de zomermaanden is er enorm veel te beleven op diverse plekken in de stad.

In Wenen kunt u fantastisch winkelen. De grote ketens vindt u in de Kärtner Strasse en de Mariahilfer Strasse. Daarbuiten vindt u vele unieke boetiekjes en winkels. Als u op zoek gaat naar trendy winkels bezoek dan vooral Neubau (het 7e district) en de omgeving van de Naschmarkt. In het centrum van Wenen vindt u de Ferstel Passage, een prachtige overdekte negentiende eeuwse winkelgalerij.

Qua eten en drinken zit u goed in Wenen; lekker en betaalbaar. Op de Naschmarkt vindt u veel low budget restaurants. Het beste adres voor een echte Wienerschnitzl is wat ons betreft Figlmüller. Typisch Weens zijn de kraampjes waar worst verkocht wordt. Bij een Würstelstand kunt u allerlei soorten worst eten zoals de Frankfurters, heerlijk gekruide braadworsten en de licht gerookte Debreziners. Wenen is ook de stad van de koffiehuizen. Er zijn meer dan honderd koffiehuizen in Wenen. Klassieke en bekende koffiehuizen zijn Café Hawelka, Café Central, Café Aida, Café Landtmann en natuurlijk Café Sacher. In een koffiehuis komt u niet alleen voor een kop koffie, maar neem er ook vooral wat lekkers bij en kom even bij van de drukte van de stad.

Wenen is ook de perfecte bestemming voor uw groepsreis. Dagelijks zijn er meerdere vluchten naar deze stad en ook ten aanzien van uw verblijf is er volop keus. U kunt er voor kiezen om in het centrum van de stad te verblijven maar ook het luxe Parkhotel Schönbrunn (gelegen tegenover het beroemde paleis) is een uitstekende keus voor uw verblijf. Oad neemt graag uw wensen met u door en stelt dan een passend aanbod samen.

Ten aanzien van de excursies heeft de stad volop mogelijkheden en hieronder geven wij u graag een indruk hiervan.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

   

  1. Stadswandeling
   Te voet ziet u heel andere dingen dan vanuit een touringcar. Daarom neemt onze Nederlandssprekende gids u graag wandelend mee door Wenen. Tijdens de stadswandeling komt u o.a. langs de Stephansdom, de Pestzuil en de Hofburg.
  2. Rondrit per touringcar
   Een stadsrondrit onder leiding van een Nederlandssprekende gids is dé manier om deze prachtige stad te leren kennen. De stadsrondrit voert langs o.a. het Hundertwasserhaus, de Ringstrasse, het Rathaus en Slot Belvedere.
  3. Bezoek aan Schloss Schönbrunn
   Onder leiding van een lokale Nederlandssprekende gids bezoekt u dit beroemde paleis. U ziet de pracht en praal en voelt de historie. Schloss Schönbrunn was het zomerpaleis van de Habsburgers. Maria Theresa, Keizerin Sissi en keizer Franz Joseph brachten hier hun warme zomerdagen door. Het is een gigantisch paleis met meer dan 1400 kamers. Van die 1400 kamers zijn er 40 opengesteld voor het publiek.
  4. Fietsen door Wenen
   Ervaar Wenen vanaf een fiets. Wenen is een ideale stad om te fietsen. Tijdens de 3 uur durende tour onder leiding van een ervaren gids ziet u onder andere de Opera, de Judenplatz, de Hofburg en het Raadhuis.
  5. Weense Stadsopera
   De Weense Staatsopera is het belangrijkste en grootste Operahuis van Oostenrijk en wordt gezien als één van de beste van de wereld. Tijdens de rondleiding door dit schitterende gebouw krijgt u een kijkje achter de coulissen van de operawereld en ziet u veel wat voor de operabezoekers verborgen blijft. U krijgt uitleg over de geschiedenis van het gebouw en de architectuur.
  6. Spaanse rijschool
   De Spaanse Rijschool is wereldberoemd en mag daarom niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Wenen. Het is één van de oudste scholen voor het opleiden van paarden ter wereld. In de rijschool worden de Lippizaner paarden getraind in de klassiek rijkunst. Onder leiding van een lokale Duitssprekende gids ziet u de ‘Winterreitschule’, een juweel van barokke bouwkunst. Ook brengt u een bezoek aan de zomerrijbaan. Het hoogtepunt van de rondleiding is de bezichtiging van de ‘Stallburg’. De ‘Stallburg’ is het belangrijkste Renaissance gebouw van Wenen en u ziet de originele arcadebogen en natuurlijk de historische stallen met de paarden.
  7. Musikverein
   Wenen staat bekend als de hoofdstad van de muziek en dan vooral voor de liefhebbers van klassieke muziek. Daarom mag is een bezoek aan de wereldberoemde Musikverein een unieke belevenis. De Musikverein is een traditioneel concertgebouw in Wenen waar jaarlijks het wereldberoemde Nieuwjaarsconcert wordt gehouden. In dit gebouw bevindt zich de Grote Musikvereinssaal en deze zaal staat bekend als de mooiste en akoestisch beste zalen van de wereld. Een rondleiding door de Musikverein duurt ca. 1 uur. Een Duitssprekende gids neemt u mee in de wereld van de muziek en laat u de verschillende zalen zien. U ziet de diverse zalen en hoort van alles over de geschiedenis van het gebouw en de verschillende concerten die er plaatsvinden.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Jaarlijkse langlauf- en wandelreis van Senior Sportief Actief De Ronde Venen

  - 6 maart 2024

  – prima chauffeur/reisleider; – steeds duurder waardoor we misschien volgend jaar andere mogelijkheden zoeken; – gebrek aan genoeg 1-persoonskamers; –……

  Lees verder

  weekend Brugge met de pv

  - 18 december 2023

  Hotel en verzorging was top! daarnaast ook goed contact gehad met de OAD met boeken van de reis.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.