Viva Valencia!

Valencia, de op twee na grootste stad van Spanje, is een bruisende stad. De stad groeide vanaf de zestiende eeuw uit tot een cultureel en universitair centrum en tot op de dag van vandaag zijn veel historische gebouwen in de oude stad bewaard gebleven. Het oude centrum bestaat uit allerlei kleine kronkelstraatjes, kleine en grote pleinen, maar ook een aantal imposante bouwwerken. Het Plaza de Ayuntamiento is het levendige hart van de stad en daar staat ook het Museo de Historia. Niet te missen in het oude centrum zijn Mercado Central en de kathedraal van Valencia.

De tegenhanger van het historische centrum vindt u in het futuristische Ciudad de les Arts i les Ciències, oftewel de Stad van Kunst en Wetenschap. Het complex wordt omgeven door blauwe baden en fonteinen. In het complex is veel te doen; er is een museum, restaurant, bar en een bioscoop. De Ciudad de les Arts i les Ciènces ligt in het park Jardin del Turia. Het park is een zo’n 9 kilometer lange droge rivierbedding. U kunt door het park vanuit het centrum naar het strand fietsen; de ultieme Valenciaanse beleving.

Valencia is het bekendst vanwege de sinaasappelen, maar er worden ook andere groenten, olijfbomen en wijnstruiken verbouwd. Spanje staat bekend om haar eetcultuur, dat is in Valencia niet anders. Dé specialiteit van Valencia is Paella, deze wordt op speciale wijze bereid. Een speciaal drankje is de ‘Horchata’, een ijskoud drankje met amandel melk, verse sinaasappelsap en mousserende cava.

Voor uw verblijf in Valencia kunt u ervoor kiezen om in het oude centrum te verblijven maar een verblijf in de Stad van Kunst en Wetenschap is ook zeker de moeite waard. Ten aanzien van uw programma zijn er veel mogelijkheden en hieronder geven wij u een aantal voorbeelden.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Stadswandeling
   Een lokale Nederlandssprekende gids neemt u mee voor een stadswandeling door het historische centrum langs de belangrijkste monumenten zoals het Treinstation, het Stadhuisplein, de Centrale Markt, de Lonja, de voormalige zijdebeurs, Plaza Redonda, de Katedraal, de Plaza de la Virgen, de buitenkant van de Basiliek en het Paleis van de Generalitat, de Serranostorens, etc. Onderweg is er uiteraard tijd voor een koffiestop. Dit kan op één van de terrasjes of bij een traditionele horchatería waar het lokale drankje, horchata geproefd kan worden.
  2. Fietstocht
   Valencia is een ideale fietsstad. Het is een vlakke stad en de fiets is hét vervoersmiddel om de stad te ontdekken. Tijdens de 3 uur durende fietstocht wordt zowel het historische centrum als de rivierbedding en de Stad van de Kunst en Wetenschap bezocht. Uw fietstocht wordt begeleid door lokale Nederlands- of Engelssprekende gidsen.
  3. Tapastour
   Uw lokale Nederlandssprekende gids neemt u mee voor een wandeling door het historische centrum waarbij diverse stops gepland worden bij leuke barretjes en restaurants. Op elke locatie proeft u enkele tapas. De avond wordt afgesloten in een bar waar de lokale cocktail Agua de Valencia (jus d´orange, cava en likeur) wordt geserveerd.
  4. Dagtocht Albufera en Fallas Museum
   Vanaf Valencia rijdt u per lokale touringcar naar het natuurgebied Albufera. Dit park ligt op ca. 10 kilometer ten zuiden van Valencia. Maar voordat u naar het natuurgebied gaat brengt u eerst een bezoek aan het Fallas museum. Dit museum is gewijd aan het grootste feest van Valencia. Het feest ‘Las Fallas’ is een bijna drie weken durend feest waarbij prachtige beelden in vlammen opgaan. Het feest stamt al uit de 18e eeuw en was toen een klein festival waarbij in de straten van de stad zelfgemaakte poppen werden neergezet.Vervolgens rijdt u verder naar het natuurgebied Albufera. Het is een natuurgebied van 21.000 hectare groot waar u diverse planten, bomen en bloemen vindt en tevens het grootste zoetwatermeer van Spanje. Uiteraard maakt u een boottocht over dit meer. De boottocht eindigt bij een barraca voor een bezoek aan deze traditionele woning.
  5. Bezoek Stad van de Kunst en Wetenschap
   Een bezoek aan Valencia is niet compleet zonder tijd te hebben doorgebracht in de Stad van Kunst en Wetenschap. Uw lokale Nederlandssprekende gids neemt u mee naar dit indrukwekkende deel van de stad. U bezoekt dit het unieke architectonische complex waar kunst, cultuur en wetenschap samen worden gebracht. Het is ontworpen door de architect Santiago Calatrava en gebouwd in de voormalige rivierbedding van de rivier Turia.
   Belangrijke bezienswaardigheden in dit complex zijn:
   Umbráculo: beelden- en botanische tuin overdekt door een ijzeren constructie die dienst doet als pergola
   Palacio de las Artes: Opera
   Hemisfèric: Imax-theater en planetarium in de vorm van een oog
   Museo de las Ciencias: interactief wetenschapsmuseum
   Oceanografico: grootste zeeaquarium van Europa met vissen en dieren uit alle zeeën en oceanen: o.a. de Middellandse Zee, de Wetlands, Tropische Oceanen, Patagonië, de Noord- en Zuidpool en de Oceanen
  6. Paella kookworkshop
   Met een klein gezelschap leert u tijdens deze kookworkshop een heerlijke typisch Spaanse paella te maken. De workshop vindt plaats in het historische centrum van Valencia, waarbij u eerst een bezoek aan de Centrale Markt brengt om de ingrediënten voor uw Paella Valenciana (met kip en groenten) te halen. De Mercado Central is één van de grootste en mooiste markten in Europa. In de keuken krijgt u onder begeleiding van de ‘Paella Master’ uitleg en leert u hoe paella te bereiden. Natuurlijk is een kookworkshop niet compleet zonder te proeven! U proeft allereerste heerlijke regionale wijn en geniet van enkele hapjes en een typische Valenciaanse salade. Hierna is het tijd om van uw eigengemaakte paella te proeven. De workshop en lunch worden afgesloten met een traditioneel Spaans dessert.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Dierentuinreis Duitsland Polen

  - 31 mei 2024

  Goede service, snelle reacties en goede prijs

  Lees verder

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.