Prachtig Provence

Al jaren komt Oad in het stadje Uzès en maakt vanuit deze prachtige locatie schitterende excursies door de, bij vele Nederlanders, geliefde Provence. Graag wil Oad ook uw vereniging dit prachtige stukje Frankrijk laten zien. We nodigen u dan ook met plezier uit voor deze heerlijke vakantie naar één van de mooiste streken van Frankrijk!

Avignon, De Gorges de l’Ardèche, Arles, de Cévennes. Het zijn maar enkele van de fantastische steden en natuurgebieden die u tijdens deze gevarieerde reis door de Provence aandoet. In de streek rond Uzès komen verschillende culturen, een rijke geschiedenis en een al even rijke natuur samen. Niet voor niets oefende dit gebied een grote aantrekkingskracht uit op de grote schilders van de 19e en 20e eeuw. Gele akkers met zonnebloemen, zachtgroen gekleurde hellingen met wijnranken en paarse lavendelvelden vormen een verrukkelijk kleurrijk mozaïek van landschappen. Het idyllische gevoel wordt versterkt door de kasteelruïnes en sfeervolle oude dorpen. Een bezoek aan de Provence smaakt altijd naar meer!

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Heenreis
   Vandaag vertrekt u voor uw 10-daagse reis naar de Provence. Op weg naar het zuiden van Frankrijk overnacht u in de omgeving van Parijs. En natuurlijk mag een tour langs de bekendste bezienswaardigheden van de Franse hoofdstad niet ontbreken.
  2. Uzès
   De route voert u door de Bourgogne richting Lyon. Via de Autoroute du Soleil rijdt u verder zuidwaarts. Aan het begin van de avond arriveert u bij uw hotel in Uzès waar u 7 nachten verblijft.
  3. Arles, Nimes en Pont du Gard
   U begint vandaag met het bezoeken van Arles. Dit stadje is gelegen in het hart van het veelzijdige Rhônedal. De beroemdste inwoner van Arles was Vincent van Gogh, die hier de meest productieve periode van zijn leven kende. Vervolgens gaat u naar Nîmes, ook wel het Rome van Frankrijk genoemd. Bijzonder in Nîmes is de Arena, gebouwd tussen 50 en 100 na Christus en geïnspireerd op het Colosseum in Rome. De Arena kan gezien worden als de best bewaarde uit de Romeinse tijd. Aansluitend bezoekt u één van de meest indrukwekkende Romeinse monumenten; de Pont du Gard. Dit aquaduct is in 52 na Christus door de Romeinen voltooid en maar liefst 49 meter hoog.
  4. Gorges de L’Ardèche
   In de Ardèche bezoekt u één van de mooiste grotten van Frankrijk. Aansluitend bezoekt u het sfeervolle stadje Barjac, waar u ook kunt lunchen. Vervolgens rijdt u hoog boven de rivier de Ardèche door een ongenaakbaar rotslandschap. U ziet kanovaarders die de rivier afzakken en de door erosie gevormde Pont d’Arc. De weg staat bekend als een ‘route panoramique’, die u in staat stelt de mooiste plekjes van de indrukwekkende Gorges de l’Ardèche te bewonderen.
  5. Camargue
   U gaat vandaag naar de Camargue, een natuurgebied met een bijzondere flora en fauna, gevormd door de rivier de Rhône die hier uitmondt in de Middellandse Zee. Vanuit Saintes-Maries-de-la-Mer maakt u een unieke boottocht (optioneel) waarna u het schitterende stadje Aigues Mortes bezoekt. Mogelijk ziet u onderweg rijstvelden, zwarte stieren, witte paarden en roze flamingo’s!
  6. Vrije dag
   Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u de markt in Uzès bezoeken. Deze regionale markt geniet grote bekendheid vanwege het grote aanbod aan regionale producten.
  7. Corniches des Cévennes
   Aan het einde van de ochtend vertrekt u voor een erg mooie tocht door de overvloedige natuur van de Cévennes. Met de bus gaat u allereerst naar St. Jean-du-Gard, waar u de tocht kunt vervolgen per authentieke stoomtrein (optioneel). De trein rijdt door één van de schitterende landschappen van de vallei van de Gardons. U stapt uit om een bezoek te brengen aan een bamboeplantage (optioneel). U zult vandaag ontdekken dat de Cévennes tot één van de meest bijzondere natuurgebieden van Frankrijk behoort.
  8. Mont Ventoux
   Vandaag maakt u een mooie tocht door de Provence, waar grote verschillen en contrasten karakteristiek zijn voor het landschap. U maakt een rit naar de top van de door wielrenners gevreesde Mont Ventoux, die 1912 meter hoog is. Ook maakt u een stop in de authentieke Provençaalse stad Vaison-la-Romaine. U vindt hier mooie pleinen, verfrissende fonteinen, pittoreske winkelstraten en uitnodigende terrassen van cafés en restaurants. Hier heeft u de mogelijkheid om te lunchen.
  9. Avignon
   De terugreis doet u op uw gemak. U begint met een bezoek aan Avignon, dat ook wel de ‘stad van de pausen’ wordt genoemd. Het karakter van de stad wordt bepaald door het Palais des Papes, het majestueuze pauselijke paleis. U maakt hier een rondrit met een treintje door het oude centrum van Avignon en de pauselijke tuinen (optioneel). Uiteraard heeft u nog wat tijd in de stad. Daarna vervolgt u uw reis richting het noorden van Frankrijk voor de overnachting.
  10. Naar huis
   Op de laatste dag verlaat u Frankrijk en keert u terug naar Nederland. Voordat u aankomt in Nederland geniet u nog van een heerlijk afscheidsdiner en heeft u de gelegenheid even met elkaar na te praten over deze heerlijke, afwisselende reis.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Jaarlijkse langlauf- en wandelreis van Senior Sportief Actief De Ronde Venen

  - 6 maart 2024

  – prima chauffeur/reisleider; – steeds duurder waardoor we misschien volgend jaar andere mogelijkheden zoeken; – gebrek aan genoeg 1-persoonskamers; –……

  Lees verder

  weekend Brugge met de pv

  - 18 december 2023

  Hotel en verzorging was top! daarnaast ook goed contact gehad met de OAD met boeken van de reis.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.