Universiteitsstad Leuven

Leuven is een mooie stad in Vlaanderen en staat vooral bekend als de bierhoofdstad van België. De naam van de bierhoofdstad dankt de stad aan de aanwezigheid van de Artois bierbrouwerij. De levendige studentenstad heeft diverse bezienswaardigheden waaronder de Katholieke Universiteit die één van de belangrijkste universiteiten is van de gehele Benelux. Kortom, de moeite waard om Leuven te ontdekken!

 

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Per touringcar vertrekt u naar Leuven. De geplande aankomst bij uw hotel is aan het begin van de middag. U verblijft de komende nachten op basis van logies en ontbijtbuffet. Indien de kamers nog niet gereed zijn, kunt u de bagage in de hiervoor bestemde ruimte plaatsen. Hierna is het tijd voor een eerste kennismaking met Leuven. Onder leiding van een lokale gids wandelt u door de stad. U ziet de colleges van de Naamsestraat, het standbeeld ons Fonske en de brouwerij Domus. Ook het wereldberoemde, gotische Stadhuis en de enorme Sint-Pieterskerk ontbreken niet tijdens deze wandeling. Daarnaast ziet u ook de verborgen stad Leuven, want achter doorgangen en deuren die gesloten lijken gaan verrassingen schuil.. U zult zich verwonderen over de prachten van deze stad. In de avond staat er een gezellig 3-gangen diner klaar voor uw gehele groep in een lokaal restaurant in het centrum van Leuven.
  2. Na een fijne nachtrust kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Vandaag heeft u de tijd om Leuven te verkennen op eigen gelegenheid. Geniet van de historische sfeer die er in de stad hangt en proef een heerlijk Belgisch biertje. Enkele bezienswaardigheden die u niet over mag slaan: de oude markt met de langste bar van Europa, de Stella Artois Brouwerij en de Botanische tuinen. Aan het eind van de middag neemt een gids u mee voor een heuse Bierwandeling door Leuven en komt u van alles te weten over de bieren die de Leuvenaren door de eeuwen dronken en brouwden. U hoort verschillende anekdotes en krijgt tijdens de wandeling drie verschillende biertjes te proeven. Aansluitend kunt u wederom genieten van een heerlijk diner.
  3. Vandaag is alweer de laatste dag aangebroken van uw reis. Na het ontbijt checkt u uit en plaatst u uw bagage in de gereedstaande touringcar. Voor u afscheid neemt van de stad staat er nog een leuke fietstocht gepland . U komt o.a. langs de Abdij en krijgt van uw gids interessante feitjes en weetjes over de stad te horen. Na deze actieve ochtend is het dan echt tijd om Leuven te verlaten. Bij terugkomst in Nederland komt er een einde aan uw bourgondische weekend in België.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Dierentuinreis Duitsland Polen

  - 31 mei 2024

  Goede service, snelle reacties en goede prijs

  Lees verder

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.