Spornitz / Duitsland

Spornitz, gelegen in Oost-Duitsland, is al jaren één van de vaste bestemmingen van Oad. Wij bieden dit standaard aan als 8-daagse maar deze bestemming is ook uitermate geschikt voor een 5-daagse reis. Dus het programma kunnen wij geheel aanpassen naar uw wensen en budget.

Het gebied waar Spornitz ligt, zal u keer op keer weer verrassen met haar prachtige natuurschoon. In de directe omgeving nestelen vele ooievaars en tijdens de uitstapjes zult u zeker ook vele roofvogels zien. De natuur heeft hier nog volop de ruimte en wordt ook goed beschermd. Tijdens deze reis wordt de natuur afgewisseld door bezoeken aan de historische Hanzesteden Wismar, Lübeck en Rostock. Ook maakt u kennis met de geschiedenis van ons Koningshuis tijdens bezoeken aan Schwerin en Hitzacker. Een mooie reis met een heerlijk gevarieerd programma en een uitstekende verzorging in het Van der Valk Landhotel Spornitz.

Hieronder ziet u het programma van een 8-daagse reis, maar Spornitz is ook een bestemming waar bij een programma kunnen organiseren voor een 5-daagse reis. De afstand vanaf Nederland naar Spornitz is prima te doen waardoor er voldoende tijd overblijft voor een afwisselend programma.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Heenreis
   Vanuit een opstapplaats bij u in de buurt vertrekt u naar Spornitz. Uw chauffeur rijdt u over de Duitse snelwegen naar uw hotel. Voor onderweg kunnen wij een lekker kopje koffie met gebak voor uw groep reserveren. Voor het diner arriveert u in een Restaurant in Spornitz.
  2. Koetstocht
   Vandaag blijft u in buurt van het hotel en kunt u een wandeling maken door de omgeving. U luncht in het hotel waarna u ’s middags deel kunt nemen aan een leuke koetstocht door het natuurgebied de Lewitz.
  3. Mecklenburgische Seenplatte
   U maakt een prachtige tocht naar het grootste merengebied van Europa; de Mecklenburgische Seenplatte. Dit gebied laat zich het beste vanaf het water ontdekken tijdens een boottocht over vijf grote meren. Bij mooi weer kunt u op het bovendek heerlijk genieten van een kop koffie of een andere versnapering die aan boord verkrijgbaar is. De boottocht eindigt in het schilderachtige plaatsje Waren dat u op eigen gelegenheid kunt bekijken. Ook heeft u hier de mogelijkheid om de lunch te gebruiken, deze is vandaag niet inbegrepen. In de middag rijdt u terug naar uw hotel en brengt u onderweg nog een bezoek aan de ‘Scheune’ waar u diverse winkeltjes aantreft met Mecklenburgse specialiteiten en handwerken.
  4. Wismar, Slot Schwerin
   Na het ontbijt vertrekt u naar de Hanzestad Wismar. Het historisch centrum van Wismar met al zijn mooie gevels is één van de best bewaarde van heel Europa.Na Wismar staat er ’s middags een bezoek aan Schwerin op het programma. Hier heeft u de mogelijkheid om het slot te bezoeken waar Prins Hendrik, de vader van Juliana en de grootvader van Beatrix, in 1876 werd geboren. In het slot zetelt vandaag de dag het parlement van Mecklenburg-Vorpommern en er is een museum gevestigd. De lunch is vandaag niet inbegrepen.
  5. Schlagsdorf en Lübeck
   Na het ontbijt rijdt u naar Schlagsdorf. Deze voormalige grensplaats lag vroeger op de grens tussen West- en Oost-Duitsland. Inmiddels is hier een museum ingericht waar de herinnering aan de tweedeling nog duidelijk zichtbaar is. Na de lunch staat er een bezoek aan de stad Lübeck op het programma. U kunt hier op eigen gelegenheid een stadswandeling maken langs de vele bezienswaardigheden, zoals de uit de 13e eeuw stammende St. Marienkerk en het gotische stadhuis. Doet u het liever iets rustiger aan dan adviseren wij u een kop koffie met heerlijk marsepein gebak bij de bekende marsepein producent Niederegger.
  6. Hitzacker en Ludwigslust
   Vandaag staat er een mooie dagtocht op het programma. In de ochtend rijdt u naar Hitzacker, de geboorteplaats van Prins Claus. Deze plaats is idyllisch gelegen aan de rivier de Elbe. Vervolgens rijdt u naar Ludwigslust waar u in het barokke slot gaat lunchen. Tevens heeft u de mogelijkheid om een wandeling door de slottuinen te maken.
  7. Oostzeekust en Rostock
   Na het ontbijt rijdt u naar de aan de Oostzee gelegen badplaats Warnemünde, waar u de gelegenheid heeft het gezellige plaatsje te verkennen of lekker aan het strand gezonde Oostzeelucht op te snuiven. Na de lunch gaat u per boot naar Rostock waar u op eigen gelegenheid de stad kunt verkennen. De bekendste bezienswaardigheid van Rostock is de St. Marienkerk, de grootste kerk van Noord-Duitsland.
  8. Naar huis
   Na het ontbijt neemt u afscheid van uw hotel en rijdt u terug naar Nederland. De lunch gebruikt u onderweg en in Nederland geniet u nog van een heerlijk afscheidsdiner waarna uw reis weer ten einde is.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Dierentuinreis Duitsland Polen

  - 31 mei 2024

  Goede service, snelle reacties en goede prijs

  Lees verder

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.