Rondreis Marokko

Wilt u samen met uw gezelschap kennis maken met de schitterende cultuur van Marokko. Oad kan een schitterende rondreis voor uw groep organiseren langs de schitterende Koningssteden, Marrakech, Rabat, Meknes, en Fez. In deze Koninklijke steden lijkt het of de tijd stil is blijven staan. U maakt kennis met het heden en verleden van een land en bevolking die zonder meer koninklijk te noemen is. Maar er is nog meer te zien dan alleen deze Koningssteden. Ook een bezoek aan de steden Casablanca, Erfoud, Ouarzazate en Tineghir mag tijdens deze reis zeker niet ontbreken. Marokko is een land vol contrasten en verrassingen!

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Heenvlucht
   Vanaf een door u te bepalen locatie vertrekt u naar de luchthaven om in te checken voor uw vlucht naar Agadir. Na de landing volgen de douaneformaliteiten en vervolgens wordt u begeleid naar de gereedstaande touringcar voor de transfer naar uw hotel in Marrakech. U verblijft 3 nachten in hotel Blue Sea Le Printemps of gelijkwaardig in Marrakech.
  2. Marrakech
   De dag begint met een heerlijk ontbijt en vervolgens is het tijd voor een kennismaking met de meest bekende Koningsstad Marrakech. Marrakech is gelegen aan de voet van het Atlasgebergte. Eerst bezoekt u de Menara tuinen, alvorens een bezoek te brengen aan het historische centrum van de stad. U bezichtigt onder andere het Bahia Paleis, de Saadia graven en de het Jemaa El-Fna plein, dat ’s middags verandert in een openluchttheater waar acrobaten en slangenbezweerders hun kunsten vertonen. Marrakech telt ook diverse souks. De bekendste is die in de Medina, waar een netwerk van kleine straatjes u laat kennis maken met honderden geuren, kleuren, bekende en totaal onbekende artikelen.
  3. Vrije dag
   Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding in het prachtige Marrakech.
  4. Casablanca
   Na het ontbijt verlaat u Marrakech en vertrekt u in de richting van Casablanca. U arriveert hier rond lunchtijd. Waar nu Casablanca ligt, lag vroeger de nederzetting Anfa, waarschijnlijk al sinds de tijd van Carthago. Omdat Anfa een broeinest van piraten was, verwoestten de Portugezen de stad onder de naam ‘Casa Branca’. De Portugezen bleven tot het midden van de 18e eeuw. Toen verlieten ze na een aardbeving de stad. Sultan Sidi Mohammed Ben Abdellah herbouwde de stad weer met de naam Dar el-Beida. De Spanjaarden kregen er vervolgens rechten en gaven het zijn huidige naam. Na de Franse kolonisatie vanaf 1912 werd Casablanca door andere Marokkaanse steden als Fez en Marrakech overvleugeld.

   Na de middag bezoekt u de indrukwekkende Hassan II Moskee. Dit is de op één na grootste moskee van de wereld. Na het korte bezoek aan Casablanca vervolgt u uw weg in de richting van Rabat. U verblijft 3 nachten in Rabat.

  5. Rabat
   Rabat, ook wel bekend als de witte hoofdstad, is omgeven door een prachtige azuurblauwe zee en is op zichzelf al een genot om naar te kijken. U maakt hier een stadstour, waarbij u het Koningspaleis (buitenkant), het rijk gedecoreerde Mausoleum van Mohammed en de kasbah ziet. Ook staat de Hassan toren op het programma. Dit monument is 45 meter hoog en domineert het stadsbeeld van Rabat. De toren is niet alleen vanwege zijn hoogte een indrukwekkende verschijning, maar ook vanwege de geweldige decoraties rond de minaret.
  6. Vrije dag
   Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding in Rabat.
  7. Meknes en Fez
   Vandaag rijdt u na het ontbijt in de richting van Meknes. In Meknes komt u ogen tekort als u alle oude pracht ziet die deze stad te bieden heeft. U ziet onder andere de monumentale 17e eeuwse stadspoort Bab El-Mansour bij het El-Hedim plein. Deze poort wordt gezien als de mooiste van Noord-Afrika.

   U vervolgt uw weg aan het einde van de middag richting Fez. U verblijft 3 nachten in Fez.

  8. Fez
   Vandaag brengt u de hele dag door in Fez. Dit wordt een fascinerende dag die begint met een stadstour. Fez is de oudste van de vier Marokkaanse koningssteden. De stad werd gesticht in de achtste eeuw na Christus. U waant zich in de middeleeuwen wanneer u door het labyrint van steegjes wandelt. Tijdens de tour bezoekt u de Medersa Buu Inania uit de 14e eeuw, en ziet u de Karaouine moskee (buitenkant) en het mausoleum van My Idriss (buitenkant).
  9. Vrije dag
   Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding in Fez. U kunt een bezoek brengen aan de Soeks, de Joodse wijk en de nieuwe wijken die de stad rijk is.
  10. Erfoud
   Vandaag begint u aan uw reis door het prachtige Midden Atlasgebergte richting Erfoud. U passeert prachtige landschappen en komt langs het wintersportplaatsje Ifran. Dit plaatsje heeft een hoge ligging en Europees karakter. In het noordoosten van het Hoge Atlasgebergte komt u langs de plaatsen Azrou en Midelt.

   U verblijft 1 nacht in Erfoud.

  11. Ouarzazate
   In de loop van de ochtend bereikt u, na een tocht door de woestijn, de plaats Tingeghir. Hier bezoekt u de Tidra kloof, gelegen in een prachtig natuurgebied. U vervolgt uw weg, via de Boumaine-Dades richting Ouarzazate. Deze stad is gelegen op een woestijnplateau vanwaar u een schitterend panoramisch uitzicht heeft. In Ouarzazate bezoekt u de bekende filmstudio’s.

   U verblijft 1 nacht in Ouarzazate.

  12.  Agadir
   Via de bekende stad Ait Benhaddou, het decor van vele bekende filmproducties reist u door naar Agadir. De kasbah van Ait Benhaddou staat vanwege het historische belang onder bescherming van UNESCO. Onderweg komt u nog langs de plaatsen Taliouine, bekend vanwege de mooie kleden en de saffraan productie en Taroudante, bekend als het ‘kleine Marrakech’.

   U verblijft 3 nachten in Agadir.

  13. 2 Vrije dagen
   De laatste dagen van uw rondreis heeft u om bij te komen van deze schitterende reis. U verblijft in een hotel aan de boulevard van Agadir met een prachtig zandstrand. Hier kunt u nog even nagenieten van alle opgedane indrukken. Ook kunt u er natuurlijk voor kiezen de stad Agadir, met zijn mooie jachthaven en kasbah, verder te ontdekken.
  14. Terugvlucht
   De laatste dag van uw reis is helaas aangebroken en het is tijd om afscheid te nemen van Marokko. U reist naar de luchthaven en checkt in voor de terugvlucht naar Nederland. Met de landing komt er een einde aan uw schitterende reis, waar u nog met veel plezier op terug zult kijken.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Dierentuinreis Duitsland Polen

  - 31 mei 2024

  Goede service, snelle reacties en goede prijs

  Lees verder

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.