Rome, historisch en bijzonder

De Italiaanse stad Rome behoort tot de best bezochte steden ter wereld. Dat is mede te danken aan de vele historische bezienswaardigheden die de stad telt. In het hart van Rome zijn nog delen te bezoeken die stammen uit de tijd dat Rome de hoofdstad was van het grote Romeinse Rijk. Dagelijks arriveren tienduizenden bezoekers in Rome om te kijken waar een deel van het ontstaan van onze hedendaagse beschaving terug te vinden is. Voor gelovigen is Rome extra bijzonder, omdat u er behalve honderden prachtige kerken ook Vaticaanstad vindt.

Oad is graag uw reispartner om een afwisselende groepsreis naar Rome samen te stellen.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Vandaag vertrekt u voor uw vliegreis naar Rome. Vroeg in de ochtend vertrekt u op eigen gelegenheid naar de luchthaven. Na de landing haalt u uw bagage op en wordt u begroet door uw Nederlandssprekende gids. U wordt meegenomen naar de gereedstaande touringcar. Aansluitend vertrekt u naar uw hotel in het centrum van Rome. Aangekomen bij het hotel checkt u in. Gezien het tijdstip zal uw kamer nog niet gereed zijn en uw bagage kunt u achterlaten de daarvoor bestemde ruimte.

   Vervolgens vertrekt u te voet vanaf uw hotel en onder leiding van een lokale Nederlandssprekende gids voor een gastronomische wandeling door het centrum. Tijdens deze wandeling ziet u o.a. de Spaanse Trappen, het Pantheon en de Piazza Navona. Ook geniet u van een drietal lekkernijen zoals een heerlijke panini of een pasta, een lekker drankje etc. De wandeling eindigt bij uw hotel waar u incheckt en uw kamer in gebruik kunt nemen. Ook is er gelegenheid om even uit te rusten na de vroege vlucht van vanmorgen en u op te frissen voor het diner.Vanavond gaat u dineren in een typisch Italiaanse trattoria. In een trattoria geniet u van de echte Italiaanse sfeer met traditionele gerechten. Op het menu staan lokale specialiteiten volgens oude recepten.

  2. Uw dag begint met een heerlijk ontbijt in uw hotel. Vervolgens vertrekt u te voet naar de locatie van de parfumworkshop. Tijdens de workshop gaat u diverse grondstoffen ruiken en krijgt u uiteraard uitleg over het samenstellen van een parfum. Uw groep wordt vervolgens in kleinere groepen verdeeld en wordt u per team uitgedaagd om een verborgen ingrediënt te herkennen. De workshop wordt afgesloten met een lekker drankje.Vanmiddag heeft u tijd ter vrije besteding in Rome en kunt u zelf één van de bezienswaardigheden van Rome bezoeken of heerlijk winkelen. U dineert vanavond in een restaurant op loopafstand van uw hotel.
  3. Vanmorgen gaat u Rome verkennen op een onvergetelijke manier. U neemt met maximaal 4 personen plaats in een golfkar en gaat op deze manier door Rome rijden. Per golfkar komt u langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ziet o.a. het Colosseum, diverse oude basilieken en bruisende pleinen.Vanmiddag staat er een bijzonder fotosessie in een professionele fotostudio op het programma. Een professionele fotograaf gaat foto’s van u maken met behulp van speciaal licht. Elke foto wordt gekarakteriseerd door kleurrijke lichteffecten. Een aantal dagen na de sessie ontvangt u de foto’s per mail.Vanavond staat er een diner in restaurant ‘La Focaccia’ op het programma. In het restaurant leert u hoe pizza’s gebakken worden en met behulp van de pizzabakkers maakt u zelf uw eigen pizza en bakt u deze in de authentieke ovens.
  4. De laatste dag van uw verblijf in Rome is aangebroken. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en uw bagage kunt u achterlaten in de daarvoor bestemde ruimte. Om 10.00 uur vertrekt u per touringcar en onder leiding van een Nederlandssprekende gids naar het Vaticaan. Een bezoek aan Rome is uiteraard niet compleet zonder een bezoek aan het Vaticaan Museum. De Vaticaanse musea zijn complex en het zou weken duren om alle stukken te bestuderen. Uw Nederlandssprekende gids neemt u mee en laat u een aantal hoogtepunten zien. Een hoogtepunt  is uiteraard de Sixtijnse Kapel waar de kardinalen bijeenkomen tijdens het conclaaf om een nieuwe paus te kiezen. De muren van de kapel zijn bedekt met schilderijen uit de Renaissance zoals de bekende meesters Boticelli en natuurlijk Michelangelo.

   In de middag vertrekt u vanaf Rome naar de luchthaven. Aangekomen op de luchthaven checkt u in voor uw terugvlucht. Eenmaal aangekomen in Nederland komt er een einde aan uw fantastische reis naar Rome.

  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Dierentuinreis Duitsland Polen

  - 31 mei 2024

  Goede service, snelle reacties en goede prijs

  Lees verder

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.