Passiespelen Sordevolo / Italië (2020)

Misschien kent u ze wel, de Passiespelen van Sordevolo. In het Noord-Italiaanse stadje wordt al enkele eeuwen iedere 5 jaar de Passiespelen opgevoerd door meer dan 400 lokale acteurs. Grootse en meeslepende voorstellingen, die inmiddels wereldberoemd zijn. In 2020 zouden deze Passiespelen wederom opgevoerd worden, maar ook welbekende redenen zijn de Passiespelen 1 jaar uitgesteld. Oad biedt u de kans deze Passiespelen in 2021 te bezoeken. Combineer een bezoek aan Sordevolo met een prachtige reis door het noorden van Italië. De glooiende heuvels van Piemonte nodigen uit voor mooie rondritten en heerlijke wijnproeverijen. De eeuwenoude stadjes spreken tot de verbeelding en uw camera zal overuren draaien om de prachtige vergezichten vast te leggen.

 

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  Sinds het einde van de 15e eeuw wordt op Goede Vrijdag het passiespel opgevoerd in het Colosseum in Rome, met een grote opkomst van mensen, pelgrims, reizigers en beroemde personen. Deze traditie werd in 1539 onderbroken door Paus Paul III ’s verbod op dergelijke representaties. De “Romeinse” passietekst bereikte Sordevolo via mysterieuze wegen. De Passie van Christus wordt daar sinds 1816 vertegenwoordigt door de hele gemeenschap van Sordevolo en is ongetwijfeld het grootste koorspel dat amateur-acteurs in Italië ooit hebben uitgevoerd. De 3-uur durende uitvoering bestaat uit een proloog en 29 scenes, met een totale deelname van ongeveer 400 lokale acteurs. De Passiespelen worden uitgevoerd van juni tot en met september 2021.

  Het kleine stadje Sordevolo ligt in de regio Piemonte, in het noordwestelijke deel van Italië. Piemonte wordt omringd door de Alpen en betekent letterlijk “aan de voet van de bergen”.  Het is een unieke regio met glooiende heuvels, ruige bergen, kleine gletsjermeren, industriële steden, intens bebouwde vlaktes en eindeloze wijngaarden. Met deze reis combineert u de prachtige regio Piemonte met het passiespel uitgevoerd in het kleine stadje Sordevolo.

  1. Heenreis
   Vandaag vertrekt u voor uw 10-daagse busreis naar Sordevolo. Vanaf een vertrekpunt bij u in de buurt rijdt u via de Duitse snelwegen richting uw eerste overnachtingsplaats in Zuid-Duitsland. Bij uw eerste stop staat een lekker kopje koffie met gebak voor u klaar. Hierna vervolgt u de reis naar Zuid-Duitsland waar u bij aankomst in het hotel gastvrij ontvangen zult worden met een diner.
  2. Vervolg reis naar Sordevolo
   Na het ontbijt vervolgt u de reis naar Italië via een prachtige route door Zwitserland. Aan het einde van de middag komt u aan in het pittoreske plaatsje Biella, waar u de eerste 2 nachten zult verblijven.
  3. Biella, Meer Viverone en Sordevolo
   De morgen begint met een heerlijk ontbijt en vervolgens gaat u de regio verkennen. In Biella ziet u de kathedraal en het 11e-eeuwse baptisterium, voordat u met de kabelbaan naar de middeleeuwse oude stad op de top van de heuvel gaat. Al wandelend door de karakteristieke portieken van de stad zult u enkele oude paleizen en adellijke villa’s bezoeken. Van hieruit heeft u een panoramisch uitzicht op het lager gelegen Biella gebied en haar spectaculaire gebergte.’s Middags zult u het meer van Viverone ontdekken; een klein blauw juweeltje te midden van het groene bos en de velden van Piemonte. Na het diner in het hotel vertrekt u naar Sordevolo waar het passiespel uitgevoerd zal worden. Na de indrukwekkende voorstelling wordt u teruggebracht naar het hotel.
  4. Monferrato – Acqui Terme
   De nog vrij onbekende streek Monferrato is een unieke regio en kenmerkend voor Piemonte met glooiende heuvels, rivieren en bossen. Onderweg naar de stad Asti zult u het wijngebied Langhe en Roero bezoeken waarbij het proeven van een heerlijke wijn niet overgeslagen wordt. Asti is de juweel van Piemonte. Minder bekend dan andere Italiaanse steden, maar toch heeft de stad een eeuwenlange geschiedenis. Het stadscentrum is rijk aan middeleeuwse torens en adellijke paleizen. Na een bezoek aan Asti waar u zich kunt vergapen aan de eeuwenoude rijkdom, zult u de reis voortzetten naar de stad Acqui Terme. Hier overnacht en dineert u de komende drie nachten.
  5. Turijn
   Vandaag vertrekt u naar Turijn, een indrukwekkende stad. De kathedraal, obelisken, grote pleinen, boulevards, het kasteel en het Piazza San Carlo plein wachten op u. De belangrijkste monumenten komen aan bod tijdens een rondleiding door Turijn, ooit de hoofdstad van Italië. U zult vrije tijd hebben om de stad verder te verkennen of om een pauze te nemen in één van de historische cafés van de stad waar u kunt genieten van een “Bicerin”, een lokale warme drank uit Turijn. Vervolgens zult u terugkeren naar uw hotel in Acqui Terme.
  6. Alba en Langhe
   Na het ontbijt zal u uw reis vervolgen richting Alba, in het hart van de Langhe, een heuvelachtige landstreek met weelderige wijngaarden. Het kleine stadje Alba, dat bekend staat als “de stad met 100 torens” kunt u op eigen gelegenheid ontdekken. Alba is tevens de zogenaamde truffelhoofdstad van Piemonte. Het centrum van dit stadje is een culinair paradijs: een opeenvolging van delicatessenwinkeltjes, truffel speciaalzaken en ambachtelijke slagers. De reis wordt voortgezet richting La Morra en Barolo. Hier zult u een traditionele wijnkelder bezoeken en tijdens de wijnproeverij kunt genieten van een aantal klassieke wijnen en lokale hapjes. U zult terugkeren naar het hotel waar ’s avonds het diner geserveerd zal worden.
  7. Acqui Terme
   Vandaag kunt u Acqui Terme op eigen gelegenheid ontdekken. De Romeinen ontdekten als een van de eersten de weldadige warmwaterbronnen van Acqui Terme. U kunt zelf voelen hoe warm het water is bij de fontein La Bollente, op het centrale plein van Acqui Terme. Bezoek verder de kathedraal Nostra Signora Assunta, of het 11de-eeuwse Castello dei Paleologi waarin het archeologische museum is gevestigd.
  8. Genua
   Een grote zeehaven, een groot architectonisch wonder, een fascinerende stad van kunst… dit is Genua. Met het grote artistieke erfgoed is het middeleeuwse centrum van Genuaeen ingewikkeld labyrint van steegjes genaamd “Caruggi”. Samen met uw gids ontdekt u het nobele verleden van de stad. U zult versteld staan van de overblijfselen van middeleeuwse gebouwen, paleizen uit de zestiende eeuw met fresco’s en prachtige kerken met uitzicht op pittoreske pleinen. ’s Middags is er tijd voor ontspanning of kunt u genieten van een traditionele focaccia.
  9.  Vertrek richting Zuid-Duitsland
   De laatste dag van uw verblijf in Italië is aangebroken. Na het ontbijt is het tijd om “arrivederci” te zeggen. U vertrekt met de bus richting Zuid-Duitsland, hier zult u uw laatste nacht doorbrengen.
  10. Terugreis
   Na een heerlijk Duits ontbijt vervolgt u uw terugreis naar Nederland. ’s Middags kunt u genieten van een lunch waar we deze prachtige reis mee afsluiten.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder

  Jaarlijkse langlauf- en wandelreis van Senior Sportief Actief De Ronde Venen

  - 6 maart 2024

  – prima chauffeur/reisleider; – steeds duurder waardoor we misschien volgend jaar andere mogelijkheden zoeken; – gebrek aan genoeg 1-persoonskamers; –……

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.