Parijs, het bruisende hart van Frankrijk

Het bruisende hart van Frankrijk is zonder twijfel Parijs, met de Champs-Elysées als levendige slagader. Parijs is een wereld op zich; een unieke smeltkroes van culturen en nationaliteiten met als belangrijke gemeenschappelijke deler het ‘joie de vivre’. Een bezoek aan de lichtstad is daarom ook letterlijk en figuurlijk een belevenis.

Oad verzorgt graag een groepsreis naar deze hoofdstad van Frankrijk voor uw groep. U kunt per bus, trein of vliegtuig reizen. De TGV rijdt rechtstreeks vanaf Amsterdam en Roterdam. Ook beschikt de stad over twee luchthavens zodat er voldoende mogelijkheden zijn voor uw groep om naar deze stad af te reizen.

Ten aanzien van uw verblijf heeft de stad ook volop mogelijkheden. U kunt verblijven in een hotel aan de rand van de stad in één van de vele buitenwijken, in een hotel vlakbij de beroemde Périphérique of zelfs in een hotel met uitzicht op de Eiffeltoren. Daarnaast kan Oad natuurlijk een heerlijk diner in één van de vele restaurants verzorgen waarbij u geniet van de heerlijke Franse keuken. Maar ook een bezoek aan de beroemde shows van Paradis Latin en de Moulin Rouge behoren tot de mogelijkheden.

Ook qua programma heeft de stad voor elk wat wils te bieden. In overleg met u stellen wij graag een programma samen dat aan uw wensen en budget voldoet. Hieronder geven wij u een aantal voorbeelden van programma onderdelen.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Wandeling door de Montmarte
   Onze Nederlandssprekende gids neemt u mee naar de Montmartre, gelegen in het noorden in het 18e arrondissement. De wijk wordt door Parijzenaren ook vaak La Butte (de heuvel) genoemd. Vroeger was dit een dorpje ver verwijderd van het centrum van Parijs, maar is nu volledig opgeslokt door deze wereldstad. In de 19e eeuw was dit dé hotspot voor iedereen die wilde meetellen in de kunstenaarswereld van die tijd. Hier wemelde het van de schrijvers, dichters, componisten en schilders als Dali, Picasso en Van Gogh.Gelukkig is er veel van het dorpskarakter in de Montmartre bewaard gebleven. De kleine straatjes en pleintjes geven u een intiem gevoel. De wereldstad Parijs met de brede boulevards lijkt mijlenver. Wilt u een tekening van uzelf of een ander schilderij als souvenir? Dan mag u het Place du Tetre zeker niet overslaan. Al is het alleen maar om de schilders in rap tempo aan het werk te zien. En een bezoek aan Montmartre is niet compleet zonder de Sacre Coeur te hebben gezien. Het silhouet van deze basiliek domineert de skyline van Montmartre en is een van de opvallendste gebouwen van Parijs.
  2. Stadsrondrit
   Onze Nederlandssprekende gids neemt u mee voor een ca. 3 uur durende stadsrondrit waarbij u de bekende highlights van de stad ziet. U ziet de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de Champs Elysées, Notre Dame, het Louvre en vanzelfsprekend de Eiffeltoren.
  3. Fietstocht
   Onder leiding van de Nederlandssprekende gids gaat u een ca. 3 uur durende fietstocht maken. U rijdt veelal via verkeersarme straatjes door karakteristieke wijken en komt o.a. langs het Centre Pompidou.
  4. Diner op de Eiffeltoren
   U gaat naar de Eiffeltoren en per lift gaat u naar de 1e verdieping voor een schitterend uitzicht over de stad. De Eiffeltoren kwam na een bouwtijd van 2 jaar in 1889 gereed. De toren was bedoeld als het symbool van de technische vooruitgang op de wereldtentoonstelling in Parijs. Aanvankelijk werd harde kritiek geuit op deze kale toren die het stadsbeeld aantastte maar zoals u inmiddels weet is dit 300 meter hoge meccanobouwwerk hét gezicht van Parijs geworden.Na het maken van de nodige foto’s gaat u aan tafel in uw restaurant op de 1e verdieping. U geniet van de heerlijke Franse keuken terwijl u betovert wordt door het uitzicht.
  5. Lunch- of dinercruise 
   U gaat naar de Seine waar u aan boord gaat van een rondvaartboot. Terwijl de bezienswaardigheden van Parijs aan u voorbij glijden, geniet u van de schitterende gebouwen en architectuur die Parijs rijk is.
  6. 2CV tour
   De Citroën Deux Chevaux en Parijs hebben samen een lange geschiedenis. U heeft de mogelijkheid om in deze historische Franse auto rondgereden te worden door Parijs. Ontdek een andere kant van Parijs tijdens deze tour. De gids rijdt in de 2CV door de smalle, minder bekende, straten van de Franse hoofdstad. Begeef u eens buiten de gebaande paden en u ontdekt aspecten van Parijs, waarvan u nooit wist dat ze bestonden! Bezichtig vele poëtische plekjes van Parijs en geniet van de beeldschone architectuur; van de Place des Vosges tot aan het kleine verborgen haventje dichtbij de Bastille en het Les Arènes de Lutèce amfitheater.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Dierentuinreis Duitsland Polen

  - 31 mei 2024

  Goede service, snelle reacties en goede prijs

  Lees verder

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.