Betoverend Marrakesh

Marokko is als een sprookje uit 1001 nacht. Het land, maar vooral de hoofdstad Marrakesh is vol van kleuren en geuren. Luister naar mysterieuze verhalenvertellers en schuif aan voor een traditioneel maaltje uit de tajine. Marokko betovert.

Het Djeema el Fna is het beroemdste plein van Marokko. Vroeger kwamen hier al kooplieden uit Afrika en Europa samen om handel te drijven, maar ook vandaag de dag is het er één en al bedrijvigheid. Overdag staat het plein vol met tientallen sinaasappelkraampjes, slangenbezweerders en straatartiesten, maar wanneer het begint te schemeren wordt het pas echt gezellig druk. Het plein vult zich met mobiele restaurantjes, barbecues en lange picknicktafels. Stoom en rook stijgen op uit de vele voedselstalletjes en de lucht vult zich met de geur van geroosterd vlees. De echte Marrakesh-beleving.

Geurende bergen van gedroogde kruiden, verkopers die hun winkeltje willen laten zien, en kleurrijk aardewerk tot zover het oog reikt: De medina (oude stad) van Marrakesh doet een beroep op alle zintuigen. Deze enorme Arabische markt (souk) bestaat uit een doolhof van smalle straatjes en is de perfecte plek om een uniek souvenir op de kop te tikken. Afdingen is verplicht en verdwalen hoort erbij.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

   

  1. Vanaf Amsterdam Schiphol Airport vliegt u naar Marrakesh. Na slechts 4 uur vliegen komt u in een compleet andere wereld terecht. De eerste indruk van het land is overweldigend. Om rustig te beginnen aan uw bezoek aan Marokko, staat er eerst een heerlijke lunch voor u klaar bij de  Beldi Country Club. De locatie ligt ca. 6 km ten zuidwesten van Marrakesh en biedt een prachtig uitzicht op het omringende majestueuze Atlas gebergte. Deze oase van rust en ruimte is de ideale setting voor een heerlijke lunch in de buitenlucht. Na de lunch rijdt u verder naar de woestijn, voor een onvergetelijke ervaring. Hier aangekomen wordt u hartelijk verwelkomd door de lokale Berbers en kunt u uw eigen luxe tent in gebruik nemen. Ondertussen wordt er een heerlijke traditionele Marokkaanse maaltijd voor u bereid. Na het diner wordt er muziek gemaakt en kunt u genieten van de echte Marokkaanse cultuur.  De rust, de ruimte, de stilte zijn indrukwekkend, net als de nacht als u de duizenden sterren aan de hemel ziet fonkelen. Uw nacht in de woestijn is er één om nooit te vergeten.
  2. Na een bijzondere nacht in de woestijn wacht er weer een prachtige dag. Met een stoere jeep gaat u de woestijn verkennen. U rijdt door het desolate landschap en ziet in de verte een dorpje opdoemen, ook wel een kasbah genoemd. Hier stopt u voor een heerlijk kopje thee bij een Marokkaanse familie en een uitgebreide lunch. Na de lunch is het tijd voor actie. U gaat een quad tour maken door de woestijn.In de loop van de middag vertrekt u richting Marrakesh. Na ongeveer 1 uur rijden komt u aan bij uw hotel voor de komende 2 nachten; Riad Dar Justo. U kunt uw kamer in gebruik nemen en het woestijnzand van u af spoelen.

   ’s Avonds gaat u dineren bij Restaurant Dar Zellij. Deze 17e eeuwse voormalige adelijke woning ligt midden in de Medina, de oude stad. Vanaf het dakterras hebt u een fenomenaal zicht over de stad en in de binnentuin is het heerlijk ontspannen. De verfijnde Marrokaanse gerechten die hier geserveerd worden, worden begeleid door live muziek. U kunt te voet naar restaurant Dar Zellij gaan (ca. 15 minuten) of per lokale taxi.

   Na het diner is het tijd om het lokale nachtleven te verkennen. Enkele suggesties zijn:
   *Bo & Zin – hun geweldige DJ verhoogt het tempo vanaf ongeveer 22.30 met een repertoire, geschikt om ook te dansen. Een geweldige aantrekkelijke sfeer!
   *Jad Mahal heeft een geweldige live band met een internationaal repertoire. Er is ook een discotheek naast de deur.
   *So Lounge – Fantastische sfeer met eerst een live-band, gevolgd door DJ / nachtclub-ambiance.
   *VIP-room – een geweldige optie voor een nachtclub.

  3. Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt staat er een teambuilding sessie gepland. U loopt vanaf uw hotel door de Medina naar restaurant Dar Cherifa, waar u in de patio ruimte hebt voor uw eigen teambuilding sessie. De ruimte heeft een informele opstelling, met lage stoelen, kussens en lage tafels en een authentieke Marokkaanse uitstraling.Na een intensieve ochtend staat er een heerlijke Marokkaanse lunch voor u klaar in het restaurant van Dar Cherifa. Hier kunt u weer even op krachten komen, voor u begint aan een enerverende middag.

   U leert op een bijzondere manier de souks van Marrakesh kennen. De groep zal worden opgesplitst in 3 teams. Elk team zal worden vergezeld door één gids. Inbegrepen in het activiteitenpakket is een leuk aanwijzingenboek, een kaart van Marrakesh en 200 MAD (Marokkaanse Dirham) voor de gevraagde aankopen. U krijgt verschillende opdrachten gebaseerd op de vijf zintuigen. Zo maakt u een tegelmozaik, proeft u een recept voor muntthee, ruikt u diverse Marokkaanse kruiden en leert u een traditioneel Marokkaans liedje uit te voeren. Terwijl u al deze challenges uitvoert, neemt u  foto’s van bepaalde interessante plaatsen. U vraagt de gids u daar naar toe te brengen, om daar een zo origineel mogelijke foto te maken.Ondertussen gaat u met een boodschappenlijst op pad in de souks. Een uitdaging, want sommige items staan in het Arabisch vermeld. Tevens is er de uitdaging om het mooiste / origineelste / authentieke souvenir te kopen. Wie beheerst het spelletje van het afdingen het best?

   Na deze enerverende middag loopt u terug naar uw hotel om op te frissen. Maar in de avond is de Marrakesh beleving nog niet voorbij. U gaat eten in restaurant Comptoir. Onder begeleiding van Marokkaanse muziek en buikdansers krijgt u een heerlijk 3 gangen diner uitgeserveerd. De heerlijke Marokkaanse gerechten, het entertainment en de setting van het restaurant maken het de ultieme Marokko ervaring.

  4. Op deze laatste dag van uw reis wordt u vroeg gewekt. Al om 6 uur zit u in de auto richting de Palm Grove, om daar de dag vanuit een luchtballon te starten. U ziet de goudgele zonnestralen over het landschap schijnen, een prachtig schouwspel.Na de luchtballon vaart keert u terug naar Riad Dar Justo, waar u alsnog een ontbijt kunt nuttigen. Na het ontbijt checkt u uit en plaatst u uw bagage in de daarvoor bestemde ruimte. U hebt nog even vrije tijd om een souvenir te kopen in de souks. Gelukkig bent u al bedreven in het afdingen! Aan het einde van de middag staat de lokale minibus weer voor u gereed bij Riad Dar Justo, om u naar de luchthaven te brengen. Hier kunt u inchecken voor uw vlucht. Na een 4 uur durende vlucht komt u aan in Amsterdam en keert u op eigen gelegenheid terug naar huis. Hiermee komt een enerverende, bijzondere en memorabele reis ten einde.

   

  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Dierentuinreis Duitsland Polen

  - 31 mei 2024

  Goede service, snelle reacties en goede prijs

  Lees verder

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.