Mooi Maastricht

Maastricht is een plek met een geheel eigen en authentieke energie en dynamiek, zoals u die nergens in Nederland ervaart. Een stad met het beste van beiden. Van Noord en Zuid. Van verleden en heden. U vindt er historische panden en hippe designwinkels. Statige kerken en avontuurlijke grotten. Menukaarten vol smaaksensaties en terrassen vol gezelligheid. Bruisende festivals en spraakmakende exposities. Weidse pleinen en uitgestrekte wijngaarden. Dat alles én meer maakt van Maastricht een geliefde bestemming voor een onvergetelijk groepsuitje.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Vandaag vertrekt u voor uw 2-daagse reis naar het zuiden van Nederland, Maastricht. U vertrekt per luxe touringcar naar Maastricht, waar u aan het begin van de middag aankomt. Na aankomst bij uw hotel laat u de bagage achter in de daarvoor bestemde ruimte en vervolgens vertrekt u naar een restaurant waar u gaat genieten van een heerlijke lunch. De lunch bestaat uit diverse broodjes inclusief een kopje soep of een warme snack. Aansluitend is het tijd voor uw eerste programma onderdeel. Kent u nog de jeugdboekenserie ‘Waar is Wally’? In de boeken gaat u in een druk getekend plaatje op zoek naar het kenmerkende mannetje Wally met een rood gestreept shirt, brilletje, muts en wandelstok. Dit boek wordt in Maastricht tot leven gewekt. In het stadscentrum van Maastricht verstoppen Wally’s zich op typische plekken en elk team wordt uitgedaagd om binnen de tijd alle Wally’s te vinden. En om extra punten te scoren gaat u met Wally op de foto, hoe inventiever of hoe leuker de foto hoe meer punten. Na afloop ontvangt u de fotoreportage als aandenken. Dit programma duurt ca. 2 uur en na afloop heeft u vrije tijd in Maastricht en u keert op eigen gelegenheid terug naar uw hotel. Vanavond geniet u van een heerlijk diner in een restaurant in Maastricht. Het restaurant zal op loopafstand van uw hotel liggen en de transfer is dan ook niet inbegrepen.
  2. Na een heerlijk ontbijt is het tijd voor een verdere en vooral sportieve kennismaking met Maastricht. Maastricht is de ideale stad voor een tocht per step. Onder leiding van een lokale gids doorkruist u de stad en u ziet de mooiste verscholen plekjes en hoort de leukste verhalen. Per step bent u uiteraard sneller dan te voet en ook kunt u gemakkelijker stoppen dan op de fiets. Hierdoor geniet u volop van uw tocht. De rit per step eindigt in een restaurant waar u bij kunt komen onder het genot van een drankje. De tocht duurt ca. 2 uur en na afloop geniet u van een heerlijke lunch in een nader te bepalen restaurant. In de middag staat de touringcar klaar bij uw hotel en is het vertrek vanaf Maastricht terug naar huis gepland. Aan het begin van de avond komt u aan waarmee er een einde komt aan uw gezellige weekendje Maastricht.

   

  De in het programma genoemde activiteiten zijn slechts voorbeelden van de mogelijkheden in Maastricht. De stad heeft natuurlijk nog veel meer te bieden zoals:

  * Dossier Flikken Maastricht; Herrie in het Hertenkamp (duur ca. 2,5 uur); u kruipt in de huid van Angela Schijf en Victor Reinier in dit bloedstollende spel gebaseerd op de televisieserie en speelt een rol bij het oplossen van een lugubere moord in Flikkenstad Maastricht! U ontmaskert de moordenaar tijdens een spannende wandeltocht door Maastricht. Onderweg worden diverse speuracties uitgevoerd om zo de moordzaak op te lossen.

  Guy Huijberts, de leadzanger van de beroemde Maastrichtse band ‘Guy en de Goofies’ werd in het park vermoord op de avond dat hun nieuwe CD single gepresenteerd zou worden. Aan de hand van een politiedossier worden de laatste wandelgangen van Guy en zijn collega’s nagegaan. U zoekt uit wie de moord heeft gepleegd en welke motieven erachter schuilen. In het Jekerkwartier, een van de mooiste wijken van Maastricht, worden alibi’s gecontroleerd, plaatsen delict geïnspecteerd en getuigenverklaringen geverifieerd.

  * Escape city game Maastricht (duur ca. 2,5 uur); u ervaart de spanning van een escape room game in de stad! Dit competitieve stadsspel vraagt creativiteit, inventiviteit en doorzettingsvermogen. Wie snapt de vreemde opdrachten van professor Nutty en weet waar het antivirus ligt om de stad te redden. Komt u op tijd? En kraakt u de code van de kist met het antigif?

  Een zeer gevaarlijk virus teistert de stad. Inhalering van het virus leidt binnen 2 uur tot de dood. Gelukkig is er een antivirus beschikbaar. Alleen heeft een verstrooide professor dit ergens in de stad achter slot en grendel bewaard. U ontvangt een beperkt aantal instructies, een kaart van de stad en gekke voorwerpen waar u nog niet het doel van weet. Gebruik de voorwerpen in uw tas op een slimme manier en volg de cryptische aanwijzingen. Ervaar de tijdsdruk, spanning en mysterie van een escape room in de stad zonder dat u opgesloten bent. Dus ook geschikt voor mensen met claustrofobie! Spannend en zeker ideaal voor teambuilding!

  *Rondvaart op de Maas met een bezoek aan de grotten (duur ca. 3 uur); vanuit het centrum van Maastricht wordt een korte vaartocht op de Maas gemaakt. Deze voert o.a. langs de historische Sint Servaasbrug, de O.L.V. basiliek, een gedeelte van de eerste omwalling van de stad uit 1229, de nieuwe stadswijk Céramique, het Bonnefantenmuseum en het Gouvernementsgebouw (bekend van het Verdrag van Maastricht). Er wordt uitleg gegeven over de bezienswaardigheden.

  Bij de Sint Pietersberg meert de boot af, waarna via een verharde en flink stijgende weg de berg wordt opgewandeld om bij ‘Buitengoed Slavante’ te komen. Vanaf hier vertrekken de grottengidsen voor een tocht door de koele duisternis van de mergelgangen. Na afloop van het grottenbezoek wordt de rondvaart voortgezet. De boot vaart richting de sluizen van Ternaaien en vlak voor de Belgische grens keert de boot terug naar het centrum van de stad.

  * Zelf vlaaien maken inclusief een rondleiding, koffie of thee en een stuk vlaai (duur ca. 3 uur); leer de kunst van het vlaai bakken in de oudste nog draaiende watermolen van Nederland. Een heerlijk typisch Limburgs groepsuitje! Vroeger bakte de vrouw des huizes vlaai om in het weekend gasten, vriendjes en vriendinnetjes van hun kinderen te kunnen trakteren op deze lekkernij. Tegenwoordig worden taarten vooral via kant-en-klare pakjes gemaakt. De echte kunst van het vlaai bakken zijn veel mensen verleerd.

  Grijp deze kans om zelf te leren vlaai bakken met verse ingrediënten. Tijdens deze workshop bij de Bisschopsmolen krijgt u eerst een rondleiding door de molen en bakkerij en daarna maakt ieder zijn eigen Limburgse vlaai. De bakker legt alle fijne kneepjes van het vak uit. Ieder heeft de keuze uit twee tot drie verschillende vullingen en een deksel of gezellig ruitjespatroon.

  Zodra het harde werken achter de rug is en de vlaai wordt afgebakken, kan er genoten worden van een kopje koffie of thee en een heerlijke vlaaipunt. En uiteraard wordt er een rondleiding gegeven door de Bisschopsmolen! Na afloop neemt ieder de zelfgemaakte vlaai mee naar huis, zodat samen met het thuisfront kan worden gesmuld.

   

  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder

  Jaarlijkse langlauf- en wandelreis van Senior Sportief Actief De Ronde Venen

  - 6 maart 2024

  – prima chauffeur/reisleider; – steeds duurder waardoor we misschien volgend jaar andere mogelijkheden zoeken; – gebrek aan genoeg 1-persoonskamers; –……

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.