Luxemburg

Luxemburg, een multiculturele stad. Tussen traditie en moderniteit ontdekt u de UNESCO werelderfgoed monumenten, vele musea en sfeervolle pleinen. Maak kennis met een levendige en animerende kunstwereld. Als cultureel platform krioelt het er van plaatsen voor artistieke expressie als musea, theaters en schouwburgen.

Een stad van contrasten, nergens anders vloeien de overblijfselen van oude forten en de creatie van hedendaagse architectuur zo discreet in elkaar als in Luxemburg. Een levendige en vrolijke stad met een overvloed aan parken en tuinen. Maak kennis met Luxemburg, een moderne stad met diepe wortels!

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Geschiedenis van Luxemburg
   Vandaag ontdekt u tijdens een 2 of 3 uur durende wandeltour de hoogtepunten van Luxemburg. Onder leiding van een gids maakt u kennis met de mooiste pleinen en bezienswaardigheden van het stadcentrum. Historische gebouwen, sfeervolle pleinen en groene parken richten de stad in als een geliefde en dynamische bestemming.

   Tijdens de wandeling passeert u onder meer Place d’Armes, Place de la Constitution en het Groothertogelijk Paleis van Luxemburg. In de middag geniet u van een heerlijke lunch bij Brasserie Guillaume.

   Vervolgens heeft u de mogelijkheid om het Museum of Modern Art -MUDAM of het Lëtzebuerg City Museum te bezoeken.

   MUDAM – Musée d’Art Moderne Grand-Duc Jean
   Het Museum voor Moderne Kunst Groothertog Jean bevindt zich vlakbij de Europese wijk van de stad en is ontworpen door de beroemde Chinees-Amerikaans architect Leoh Ming Pei, bekend voor zijn piramide van het Louvre. De hedendaagse kunstcollecties en tentoonstellingen, van mondiale reputatie, begeleiden u naar het hart van de kunst uit onze tijd.

   Lëtzebuerg City Museum
   Het historische museum bevindt zich in het hart van de oude stad en illustreert op een originele manier de meer dan eeuwenoude geschiedenis van Luxemburg. U maakt kennis met de brede geschiedenis van de stad aan de hand van een levendige collectie voorwerpen, films, foto’s en multimedia toepassingen. Het sleutelelement van het acquisitiebeleid van het historisch museum is een link tussen het verzamelde object en het grondgebied van de stad Luxemburg in een historische nationale en Europese context. Maak kennis met de boeiende geschiedenis van Luxemburg.

   In de avond geniet u van een heerlijk diner in het MU restaurant. Het restaurant is gevestigd op de bovenste verdieping van het Sofitel Luxembourg Le Grand Ducal en heeft een panoramisch uitzicht op de levendige stad. Geniet van de creatieve gastronomie, moderne inrichting, indrukwekkende kunst en het zwevende uitzicht!

  2. De parel van de Moezel, Remich
   Vandaag bezoekt u de parel van de Moezel, Remich, gelegen aan de voet van de wijnbergen en aan de oever van de Moezel. Ontdek de schilderachtige ligging met oude steegjes en historische overblijfselen.

   U ontdekt het culturele erfgoed van de stad tijdens een Segway tour. Onder leiding van een gids rijdt u door het hart van het historische stadscentrum. U maakt kennis met de highlights en ontdekt de verborgen plekjes.

   Geniet in de middag van het uitzicht vanaf het water. Tijdens een tocht met een panorama boot gaat u op ontdekkingsreis door de prachtige Moezelvallei. De boottocht neemt u mee langs een schat aan prachtige bezienswaardigheden zoals het oudste kasteel in de Moezel regio, de enige jachthaven in Luxemburg, prachtige wijnhuizen, Haff Rémich natuurreservaat en nog veel meer! Geniet op het zonnedek of in de lichte salon van het uitzicht en een heerlijk glas lokale wijn of koffie met een lekkernij. Optioneel kunt u er voor kiezen om tijdens de boottocht te genieten van een heerlijke lunch.

   Aan het einde van de middag brengt u een bezoek aan de Saint Martin wijnkelder. In het sfeervolle dimlicht van de ondergrondse wijnkelders ontdekt u het geheim van de kwaliteitswijnen van St. Martin.Het diner vindt plaats en het modern Spaanse restaurant; El Barrio. Hier geniet u van emblematische gerechten in een Iberische sfeer. Proef bijvoorbeeld de beroemde Spaanse tapas Jamón ibérico en de Manchego-kaas.

  3. City Play
   Vandaag staat een actieve dag vol plezier op de planning. Met de City Play speelt u samen met uw groep een uitdagend spel. Iedere groep bestaat uit 7 deelnemers, voor het spel begint worden de spelregels uitgelegd en ontvangt ieder team een tablet.

   Op de tablets verschijnen verschillende uitdagingen waar een vrije keuze van volgorde in zit. Wanneer de tablet en het team de locatie van een uitdaging nadert wordt de opdracht ontgrendeld. Tijdens het spel geniet u van de stad, de fijne sfeer, een vriendelijke competitie en het plezier van het samenzijn. De opdrachten variëren van creatieve uitdagingen tot meer informatieve vragen. U kunt hierbij denken aan vragen met betrekking tot de geschiedenis en cultuur van de stad, het fotograferen van een situatie of een sport quiz met fysieke uitdagingen.

   ’s Middags luncht u op de unieke plek; Au P’tit Max Kirchberg. Waar de sfeer en de eenvoud van een bistro gecombineerd wordt met gastronomische uitmuntendheid.

   Na een heerlijke lunch vertrekt u in de mythische 2CV voor een rally. Samen met drie andere groepsleden rijdt u met een GPS tablet een prachtige route. Onderweg scoort u punten door verschillende uitdagingen uit te voeren. En wie weet gaat u naar huis met de rally-trofee!

   Geniet op uw laatste avond van heerlijke gerechten en een chique en intieme sfeer bij restaurant Um Plateau.

  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Jaarlijkse langlauf- en wandelreis van Senior Sportief Actief De Ronde Venen

  - 6 maart 2024

  – prima chauffeur/reisleider; – steeds duurder waardoor we misschien volgend jaar andere mogelijkheden zoeken; – gebrek aan genoeg 1-persoonskamers; –……

  Lees verder

  weekend Brugge met de pv

  - 18 december 2023

  Hotel en verzorging was top! daarnaast ook goed contact gehad met de OAD met boeken van de reis.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.