Met de bus naar Zuid-Tirol en Lutago, Italië

Onze busreis naar Lutago in Italië biedt uw groep een reis vol interessante excursies, maar ook voldoende vrije tijd om te relaxen of zelf wat te ondernemen. Oostenrijk en Italië ontmoeten elkaar in het dal ‘Valle Aurina’, oftewel het Ahrntal in het Duitstalige Zuid-Tirol. Hier ligt uw standplaats Lutago (Luttach) op 970 meter hoogte. Welke kant u ook opkijkt, dichtbij zijn de groene weiden en bossen, veraf ligt de eeuwige sneeuw. Kortom: een gebied waar u versteld zult staan van de prachtige natuur!

Tijdens deze reis staat ontspanning voorop. Zo maakt u een indrukwekkende Dolomietentocht, waarbij u de mondaine trekpleister Cortina d’Ampezzo aandoet. Duizelingwekkend hoog rijzen de kale, witte, grillig gevormde toppen en pieken uit boven de vredige, groene dalen met hun weiden en bossen. Tijdens verschillende excursies is er de mogelijkheid om met een kabelbaan naar boven te gaan en prachtige wandelingen door de indrukwekkende natuur te maken. De excursie naar het Gardameer is een vrij lange dagtocht, maar zeker de moeite waard. Tijdens deze reis zult u ervan overtuigd raken dat Zuid-Tirol een bezoek meer dan waard is.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Heenreis
   Vandaag begint eindelijk uw vakantie. Vanaf uw opstapplaats wordt u opgehaald en onderweg geniet u van een lekker kopje koffie. Via de Duitse snelwegen rijdt u naar het zuiden van Duitsland voor de eerste overnachting.
  2. Naar Lutago
   Door Beieren rijdt u over de Brennerpas naar Lutago in Italië. U verblijft negen nachten in het heerlijke hotel Alpenhof.
  3. Middagtocht Ahrntal
   ‘s Ochtends kunt u uw tijd naar eigen wens indelen. U kunt bijvoorbeeld een wandeling maken naar Weissenbach. ‘s Middags maakt u een verkenningstocht door het Ahrntal. U rijdt naar Prettau, waar vroeger veel mensen in de kopermijnen werkten.
  4. Dolomieten
   Vandaag staan de Dolomieten op het programma. U passeert de mooiste berghellingen, besneeuwde bergtoppen, pittoreske bergdorpjes en schitterende vergezichten. De route voert u door het Pusterdal, langs Toblach, door het mondaine Cortina d’Ampezzo, bekend van de Olympische Winterspelen, en over acht bergpassen, de Colle Sant’Angelo, Tre Croci, Valzarego, Valporolo, Campolungo, Pordoi, Sella en Gardena, waar u unieke hoogten bereikt en de vergezichten adembenemend zijn. Via het Garderbachtal rijdt u terug naar uw hotel.
  5. Bressanone
   Vanmorgen bezoekt u allereerst het leuke stadje Bressanone. Hierna brengt de chauffeur u naar St. Lorenzen, vanwaar u per taxibusjes naar de Ahrntaler Alm gebracht kunt worden. Boven aangekomen zal een bakker op traditionele wijze brood bakken. Hier kunt u tevens lunchen, deze is vandaag niet inbegrepen. Naast een prachtig uitzicht kunt u hier op 1500 meter hoogte genieten van live muziek (optioneel, kosten voor taxi, eigen Tiroler brood en muziek ca. € 13,- p.p.).
  6. Vrije dag
   Vandaag kunt u naar eigen inzicht indelen.
  7. Seiser Alm
   U gaat naar de Seiser Alm. Het schitterende berggebied is met ca. 57 km² oppervlakte het grootste hoogplateau van de Alpen. U gaat met de kabelbaan omhoog (inbegrepen) en in het beschermde natuurgebied vindt u een unieke flora en fauna. U neemt vandaag een lunchpakket mee om onze tijd in de prachtige natuur maximaal te benutten. Op de Seiser Alm bestaat de mogelijkheid voor degenen die niet veel kunnen lopen om een koetstocht te maken (optioneel).
  8. Speikboden
   Bij Sand in Taufers kunt u met de lift omhoog naar de Speikboden. U komt op 2400 meter hoogte, vanwaar u een werkelijk spectaculair uitzicht heeft over de Dolomieten en de Alpen. Ook niet-wandelaars kunnen hier volop genieten (optioneel).
  9. Gardameer
   U vertrekt bijtijds voor een mooie tocht naar het noordelijke deel van het Gardameer. Dit grootste Alpenmeer van Italië met diepblauw water en steile bergen zorgt voor onvergetelijke vergezichten. U pauzeert ruim in het gezellige Malcesine. Rondom het oude vissershaventje zijn tal van gezellige winkelstraatjes en vele terrassen. Liefhebbers kunnen een boottocht over het Gardameer maken vanuit Malcesine waarbij een bezoek wordt gebracht aan Limone (optioneel).
  10. Klausberg
   Vanmiddag kunt u met een lift de Klausberg omhoog (optioneel). Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over de Alpen van het Zillertal in Oostenrijk. U kunt ook een blik werpen op de gletsjers van dit dal, die ook in de zomer bedekt zijn met sneeuw en een hoogte bereiken van 3700 meter. Indien u niet naar boven gaat, kunt u beneden in het dal wandelen.
  11. Terugreis
   U verlaat Lutago en maakt een stop in het gezellige Vipiteno. Na een lunch onderweg, dineert en overnacht u in Zuid-Duitsland.
  12. Naar Nederland
   Vandaag rijdt u verder richting Nederland. Onderweg geniet u van een heerlijk afscheidsdiner voordat u huiswaarts keert.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Jaarlijkse langlauf- en wandelreis van Senior Sportief Actief De Ronde Venen

  - 6 maart 2024

  – prima chauffeur/reisleider; – steeds duurder waardoor we misschien volgend jaar andere mogelijkheden zoeken; – gebrek aan genoeg 1-persoonskamers; –……

  Lees verder

  weekend Brugge met de pv

  - 18 december 2023

  Hotel en verzorging was top! daarnaast ook goed contact gehad met de OAD met boeken van de reis.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.