Kastelenreis Loire

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis en bouwkunst van Frankrijk. Dan is een kastelenreis naar de Loire een perfecte bestemming voor uw groepsreis. De Loire streek concentreert zich rond de Loire rivier en heeft veel te bieden. Bekend van vele prestigieuze kastelen als Chambord, Amboise en Sully de Loire. Geniet van de imposante bouwkunst van Franse koningen en koninginnen. Onderweg komt u door lieflijke dorpjes en slaat u een bezoek aan Orléans en de Middeleeuwse stad Blois zeker niet over.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. De Loire vallei
   Vanaf een door u gekozen opstapplaats rijdt u door België richting Frankrijk. Onder Parijs ligt uw vakantiebestemming, de prachtige Loire-vallei. Voor het diner komt u aan in Orléans waar u vier nachten zult verblijven.
  2. Chateau Amboise en Clos de Lucé
   Vandaag begint u met een schitterende tour langs de Loire naar Chateau Amboise. Onderweg komt u langs kleine dorpjes gelegen aan de oevers van de Loire. Aangekomen in Amboise rijdt u naar het gelijknamige kasteel. Dit imposante kasteel in renaissance stijl is tegen een rots aan gebouwd en ligt direct aan de oever. Oorspronkelijk is het kasteel gebouwd in de 11e eeuw en een aantal Franse koningen hebben hier nog gewoond. In de middag gaat u naar Clos de Lucé, de laatste woonplaats van Leonardo da Vinci. Hier liet hij drie van zijn beroemde meesterwerken achter, waaronder de Mona Lisa. In dit museum leert u alles over het werk van deze zeer veelzijdige man.
  3. Chateau Sully-sur-Loire en Orléans
   Vandaag waant u zich nogmaals in de Middeleeuwen tijdens een bezoek aan het kasteel van Sully-sur-Loire. In dit middeleeuwse kasteel, compleet met slotgracht en torens, leert u alles over de Hertog van Sully. Daarna rijdt u terug naar Orléans waar u de stad van Jeanne d’Arc gaat verkennen. U ziet onder meer de Sainte Croix Kathedraal en Hotel Groslot, het oude stadhuis van Orléans en het standbeeld van Jeanne d’Arc.
  4. Chateau Chambord en Blois
   Vandaag gaat u naar Kasteel Chambord, één van de mooiste en grootste kastelen van het Loiredal. In dit kasteel zijn meer dan 400 kamers, waarvan een groot aantal zijn opengesteld voor publiek. De kamers zijn schitterend ingericht met antieke meubelen. Op het dak van dit immense kasteel staan 365 verschillende torens. Volgens overleveringen is de dubbele wenteltrap ontworpen door Leonardo da Vinci. Daarna rijdt u naar de mooie Franse historische stad Blois. Hier heeft u vrije tijd om de stad te verkennen. Met zijn talrijke steile en kronkelige straatjes, tezamen met de oude gebouwen, waant u zich in de Middeleeuwen. Middenin de stad vindt u het koninklijk Kasteel van Blois. Het kasteel is één van de beste voorbeelden van de overgang tussen de Middeleeuwen en Renaissance.
  5. Naar huis
   Helaas zit deze boeiende reis er al weer op. Via België rijdt u terug naar Nederland. Onderweg geniet u nog van een heerlijk afscheidsdiner voordat u huiswaarts keert.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Dierentuinreis Duitsland Polen

  - 31 mei 2024

  Goede service, snelle reacties en goede prijs

  Lees verder

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.