Istrië / Kroatië

Deze mooie reis brengt u naar de meest noordelijke streek van Kroatië: Istrië. U kunt zich verheugen op een intens blauwe zee, een prachtig groen achterland, mediterrane droomstadjes, een heerlijke Zuid-Europese keuken en niet te vergeten het fijne klimaat!

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Heenreis
   Vandaag vertrekt u voor uw 10-daagse rondreis naar Kroatië. Onderweg geniet u van een heerlijk kopje koffie / thee met een stuk gebak. Voor het diner komt u aan in uw overnachtingshotel in Zuid Duitsland.
  2. Rabaç
   Na het ontbijt vervolgt u uw weg. Tegen de avond komt u aan bij uw hotel in Rabaç.
  3. Rovinj
   Rovinj is een van de mooiste badplaatsen aan de Kroatische kust. Dit schilderachtige stadje werd eeuwen geleden op een eiland voor de kust gebouwd en vormde een uitstekende bescherming tegen indringers. Vandaag de dag zijn de smalle straatjes en mooie pleinen en huisjes een inspiratiebron voor kunstenaars. U bezoekt onder meer de St. Eufemia kerk, de Barokke Boog van Balbi en het Franciscaans klooster. Wie zin heeft, kan hier een mooie boottocht maken (optioneel).
  4. Brijuni eilanden en Pula
   Sinds 1983 zijn de Brijuni eilanden, bestaande uit veertien grote en kleine eilanden, een Nationaal Park. Na aankomst, stapt u in een treintje voor de rondleiding door dit prachtige gebied. U bezoekt onder meer de ruïnes van een Romeinse villa, een archeologisch museum en het safaripark. Aansluitend gaat u naar de grootste stad van Istrië: Pula. In deze historische stad bekijkt u een aantal bouwwerken uit de Romeinse tijd, zoals de tempel van Augustus en het amfitheater uit de 1e eeuw. Ook ziet u de Dom.
  5. Boottocht Cres
   Bekijk de prachtige kustlijn en eilanden van Istrië vanaf het water. Misschien ziet u ook nog dolfijnen! Onderweg wordt er een lunch met vis of vlees voor u klaargemaakt. U legt aan bij het eiland Cres, waar u de gelijknamige plaats kunt bezoeken (optioneel).
  6. Vrije dag
   Vandaag is een dag ter vrije besteding.
  7. Motovun en Porec
   ‘s Ochtends bekijkt u de op een heuvel gelegen middeleeuwse stad Motovun. Dit mooie stadje is ook bekend vanwege het Internationaal Motovun-Montona Film Festival. U vervolgt uw weg naar Porec, een van de populairste vakantieplaatsen van Kroatië. U brengt een bezoek aan het historische centrum met het Maraforplein, de toren van Porec en de Sint Eufrasiusbasiliek. Deze prachtige kerk is gebouwd in de 6e eeuw en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.
  8. Moscenice en Opatija
   Via een mooie route langs de kust rijdt u naar het middeleeuwse bergdorpje Moscenice, waar u een magnifiek uitzicht heeft over de Rivièra van Opatija. Ook bezoekt u de badplaats Opatija met zijn pastelkleurige villa’s en historische gebouwen. De promenade langs de kust van Opatija is zo’n 11 kilometer lang en prachtig gedecoreerd met bloemen en tropische planten.
  9. Vertrek Rabaç
   U neemt afscheid van het Idyllische Istrië en rijdt naar uw overnachtingshotel in Duitsland. Hier komt u voor het diner aan.
  10. Naar huis
   Via een route over de Duitse snelwegen bereikt u Nederland. In Nederland geniet u nog van een heerlijk afscheidsdiner waarna u huiswaarts keert.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder

  Jaarlijkse langlauf- en wandelreis van Senior Sportief Actief De Ronde Venen

  - 6 maart 2024

  – prima chauffeur/reisleider; – steeds duurder waardoor we misschien volgend jaar andere mogelijkheden zoeken; – gebrek aan genoeg 1-persoonskamers; –……

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.