Magisch IJsland

Oad verzorgt niet alleen busreizen maar ook vliegreizen behoren tot ons aanbod. En ook voor uw groep stellen wij graag een vliegreis samen. Een bestemming waar u misschien niet zo snel aan denkt, maar die zeker wel de moeite waard is, is IJsland. Dit voorbeeld is een 9-daagse vliegreis, maar deze bestemming is natuurlijk ook prima geschikt voor kortere reizen waarbij u in 1 hotel verblijft en vanaf daar mooie excursies maakt.

Geisers, vulkanen, watervallen, gletsjers en fjorden; tijdens deze avontuurlijke rondreis door IJsland komen alle hoogtepunten van dit wel heel bijzondere land aan bod. U volgt de ringweg van het op één na grootste eiland van Europa. Vanaf de hoofdstad Reykjavik rijdt u naar de Skógafoss watervallen en door de lavavelden naar de zandspoelvlakte van het Skaftafell National Park bekend van de vulkaan Öraerfajökull. Via de prachtige Vatnajökull gletsjer en de oude nederzetting Djúpivogur rijdt u door de kale hoogvlakte naar Husavik waar u een walvis safari kunt maken. In de omgeving van Myvatn ziet u de kolkende modderpoelen, daarna verder over Skagafjórdur Valei, bekend om zijn paardenfokkerijen naar de ‘Golden Cirkel van IJsland; Thingvellir Nationaal Park, Geysir en de Gullfoss watervallen.

Meer dan de helft van de bevolking woont in deze stad de rest van de bevolking woont verspreid in boerderijtjes en dorpjes aan de kust en in het zuidwesten. Het binnenland is nagenoeg onbewoond en bestaat uit bergen, steen- en grindwoestijnen, lavavelden, gletsjers en rivieren. Men spreekt er een eigen taal, het IJslands, een taal die door de Vikingen is meegebracht. Door de noordelijke ligging wordt het in de maanden mei, juni en juli nauwelijks of niet donker. Op het noordelijkste puntje, Hraunhafnartangi kan bij helder weer een volledige middernachtzon worden gadegeslagen.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Naar Reykjavik
   Na de vlucht van Amsterdam naar Kevlavik rijdt u naar Reykjavik, waar u incheckt in uw hotel en uw kamer in gebruik kunt nemen (ca. 50 kilometer).
  2. Seljalandfoss en Skogafoss, Dyrhólaey
   Na het ontbijt rijdt u langs de zuidelijke kust naar de Seljalandsfoss en Skógafoss watervallen. U brengt een bezoek aan het nabijgelegen volksmuseum en ziet o.a. een turfboerderij uit 1880 en een kerkje uit 1879. U vervolgt uw route naar Dyrhólaey, het zuidelijkste puntje van IJsland. De 120 meter hoge kaap heeft aan de zeezijde een groot gat waar zelfs boten doorheen kunnen varen. U rijdt verder door de lavavelden naar de omgeving van Kirkjubaejarklaustur voor de overnachting (ca. 270 kilometer).
  3. Skaftafell Nationaal Park, Jökulsárlón Gletsjermeer
   U rijdt over de spoelzandvlakte van de Skeidará Rivier naar het Skaftafell National Park. De spoelzandvlakte is ontstaan door vulkaanuitbarstingen onder het ijs, waardoor enorme hoeveelheden smeltwater, ijs, stenen en zand naar zee spoelden. Skaftafell National Park ligt aan de voet van de hoogste vulkaan van IJsland, de Öraerfajökull, en biedt prachtige uitzichten, mooie watervallen en een uitbundige flora.U zet uw reis verder naar de rivier Jökulsá en de voet van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer. U kunt een boottocht maken over het gletsjermeer Jökulsárlón (optioneel). Diner en overnachting in de omgeving van Höfn (ca. 205 kilometer).
  4. Almanaskard en Djúpivogur
   Vandaag staat de oostkust, de IJslandse Austfirdir, of wel Oostelijke Fjorden genoemd, op het programma. Eerst gaat u over de Almannaskard, een 153 meter hoge pas tussen de bergen Klifatindur en Skardstindur, waar u een schitterend uitzicht heeft op de Vatnajökull gletsjer.Dan via de indrukwekkende rotsformaties langs de kust naar het vissersplaatsje en oude nederzetting Djúpivogur. De oudste gebouwen uit de 18e eeuw en ouder in deze plaats staan bij de haven en dateren uit de tijd dat de Denen de handel op het eiland beheersten. U overnacht in de omgeving van Egilsstadir, het administratieve centrum van Oost-IJsland (ca. 190 kilometer).
  5. Dettifoss en Ásbyrgi
   Na het ontbijt rijdt u noordwaarts door de verlaten en kale hooglanden naar Dettifoss, Europa’s krachtigste waterval en de bergkloof Ásdbyrgi. Daarna rijdt u door naar Húsavik, een vissersplaatsje aan de Groenlandzee, dat door de Denen gebruikt werd als exporthaven voor de felgele zwavel, wat gebruikt werd voor de productie van buskruit.In Húsavik heeft u de mogelijkheid om een walvissafari te boeken (optioneel). Diner en overnachting in de omgeving van Mývatn of Akurayri (ca. 365 kilometer).
  6. Skagafjórdur – Hraunfossar en Barnafoss watervallen
   In de ochtend verlaat u Akureyri en rijdt u naar de Skagafjórdur Vallei, bekend om zijn paardenfokkerijen. Daarna rijdt u door naar het Borgarfjórdur fjord, rijk aan natuurlijke schoonheid en historie. U maakt een stop bij Reykholt, het oude verblijf van sagenschrijver en historicus Snorri Sturluson. Via de watervallen Hraunfossar en Barnafoss rijdt u naar Borgarfjórdur voor het diner en overnachting (ca. 395 kilometer).
  7. Golden Cirkel
   Vandaag rijdt u de ‘Gouden Cirkel van IJsland’: Thingvellir, Geysir en Gullfoss. U begint met Thingvellir National Park, de plaats waar het vroegere parlement van IJsland gevestigd was. U zet de reis voort en komt via de indrukwekkende Gullfoss waterval bij Geysir, ongetwijfeld de bekendste springbron van IJsland.Vervolgens naar de Kerid krater en Nesjavellir, het geothermische gebied. Daarna rijdt u verder naar Reykjavik voor de laatste overnachting (ca. 260 kilometer).
  8. Naar huis
   De laatste dag van uw verblijf is aangebroken. Per bus reist u naar de luchthaven van Kevlavik. Onderweg wordt er gestopt bij de Blue Lagoon. De liefhebbers kunnen genieten van het geothermische bad (optioneel). Vanaf de luchthaven van Kevlavik vliegt u terug naar Amsterdam en komt er een einde aan uw indrukwekkende rondreis.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Dierentuinreis Duitsland Polen

  - 31 mei 2024

  Goede service, snelle reacties en goede prijs

  Lees verder

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.