Hamburg

Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland. Het heeft de welvaart te danken aan de grote haven (na Rotterdam de belangrijkste in Europa) en de handel. De stad heeft daarnaast ook een reputatie in de media- en reclamewereld. De economische activiteiten bepalen dan ook voor een belangrijk deel de architectuur en het gezicht van de stad.

Er zijn talrijke tentoonstellingen o.a. in de Hamburger Kunsthalle. Interessant is Speicherstadt, `s werelds grootste historische pakhuizenwijk. U kunt het combineren met een boottocht door de imposante haven of op de Alster en de Elbe. ‘s Avonds kunt u kiezen tussen een show of musical in een van de vele theaters of een cafébezoekje op de veel bezongen Reeperbahn in St. Pauli, het Red-light district.

Hamburg is een fascinerende stad met veel mogelijkheden voor uw groep. Voor uw verblijf kunt u kiezen uit eenvoudige 2-sterrenhotels tot luxere hotels met uitzicht over de Elbe of in het historische centrum van de stad. Daarnaast biedt Hamburg qua programma voor elk wat wils.

Hieronder geven wij een aantal voorbeelden van excursie mogelijkheden. Maar deze lijst is natuurlijk niet compleet en geeft slechts een indicatie van hetgeen de stad te bieden heeft. Daarnaast kan Oad een gezellig diner in een Duits Brauhaus of in de kelders van het Rathaus voor u verzorgen maar ook kaarten voor een musical, een feestavond en nog veel meer behoren tot de mogelijkheden. Laat ons uw wensen en budget weten en wij overleggen graag met u over de beste opties.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Architectuurwandeling
   Een Duits- of Nederlandssprekende gids neemt u mee naar het havengebied van Hamburg. U begint bij het oude ketelhuis in het midden van het havengebied. Met behulp van een schaalmodel worden u de plannen verteld over havengebied en de toekomst ervan. Ook gaat u naar de Speicherstadt waar u ziet hoe het centrum en het havengebied steeds meer naar elkaar toegroeien.
  2. Fietstocht
   Per fiets kunt u Hamburg ook uitstekend ontdekken. Tijdens uw fietstocht die ca. 3 uur duurt ziet u o.a. de Speicherstadt, de concerthal, de Landungsbrücken en geniet u van schitterende uitzichten over het water en de stad.
  3. Rondvaart per authentieke Barkasse
   Een Barkasse is van oorsprong een sloep en werd gebruikt bij grote, vierkant getuigde schepen. Momenteel worden ze veel gebruikt voor rondvaarten en zijn ze veelal voorzien van een kajuit. U gaat aan boord en terwijl u geniet van uw boottocht vertelt uw gids u van alles over de haven en de vele bedrijvigheid die er dagelijks plaatsvindt.
  4. Bezoek brouwerij
   Duitsland staat natuurlijk bekend om de vele soorten bier en ook in Hamburg kunt u dit volop ervaren. Wij nemen u dan ook graag mee naar één van de brouwerijen die de stad rijk is. In de brouwerij krijgt u uitleg over het brouw proces en uiteraard krijgt u de gelegenheid om te proeven.
  5. City Discovery
   Onze City Discovery is een actief en teambuilding programma waarbij u samenwerkt maar ook de stad goed leert kennen. Met een plattegrond en smartphone gaat u op de mooiste plekjes van de stad vragen beantwoorden over de stad. Ook gaat u foto-opdrachten uitvoeren. Het programma wordt begeleid door Nederlandssprekende instructeurs en aan het einde ontvangt het winnende team een prijs.
  6. Bezoek aan de Lufthansa Fabriek
   Per touringcar verlaat u Hamburg en rijdt u naar de nabijgelegen Lufthansa Fabriek. Bij de fabriek brengt u een bezoek aan het bezoekerscentrum en ziet u een korte presentatie over de luchtvaarttechniek. Aansluitend volgt een rondleiding door de hallen onder leiding van een lokale gids.
  7. Face to Face with the Giants
   Per lokale touringcar reist u naar de dynamische havens van Hamburg. U rijdt in het hart van de haven waar u grote containers, bruggen en hoge kranen ziet. Normaal mag u hier absoluut niet komen maar met deze excursie ziet u deze wereldhaven van dichtbij.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Dierentuinreis Duitsland Polen

  - 31 mei 2024

  Goede service, snelle reacties en goede prijs

  Lees verder

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.