Griekenland

Voor liefhebbers van cultuur en de klassieke oudheid kunnen wij een schitterende rondreis door Griekenland aanbieden. In dit voorbeeld ziet u een 15-daagse rondreis, maar het programma kan geheel worden aangepast naar uw wensen. Het programma kan worden ingekort maar ook verder worden uitgebreid.

Griekenland, het land van de klassieke oudheid, van mythologische goden en de oudste bekende democratie. Door landstreken zoals de Pilion, met pijnwouden, fruitbomen en prachtige vergezichten of naar het idyllisch en geïsoleerd gelegen bergdorp Metsovo. We nemen u mee naar Lefkada, het prachtige groene eiland in de Ionische Zee, naar de landstreek Epirus en het stadje Pylos op de Peloponnesos. Tezamen met de hoogtepunten uit de klassieke oudheid, zoals Athene, Delphi, Olympia, het theater van Epidaurus en de Meteorakloosters, vormen al deze ingrediënten een ideale mix voor deze mooie rondreis Griekenland.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Heenreis
   Vandaag vertrekt u voor uw 15-daagse reis naar Griekenland. Op eigen gelegenheid reist u naar de luchthaven van Amsterdam om in te checken voor uw vlucht naar Athene. Na de landing op Athene gaat u naar de gereedstaande touringcar en rijdt u door een afwisselend berglandschap naar uw hotel in Delphi waar u 1 nacht verblijft.
  2. Delphi en Volos
   Vandaag bezoekt u één van de belangrijkste archeologische ontdekkingen van Griekenland, het heiligdom van Apollo in Delphi, cultusplaats van de god Apollo, maar ook van het ‘orakel’ van Delphi. Onder leiding van een lokale gids maakt u een wandeling over het archeologische terrein en ziet onder andere de ruïnes van de Apollotempel uit de 4e eeuw voor Christus. Na een bezoek aan het nabijgelegen museum rijdt u naar de gezellige havenplaats Volos, gelegen aan de Pagasitische Golf en aan de voet van het Piliogebergte. U verblijft twee nachten in een hotel in Volos.
  3. Piliogebergte
   Vandaag volgt een prachtige route door één van de mooiste natuurgebieden van Griekenland, het schiereiland Pilion, ‘het land van de centauren’, de bekende paardmensen uit de Griekse mythologie. U rijdt de Pilioberg omhoog naar het karakteristieke dorp Makrinitsa met zijn leistenen daken voor een korte wandeling. U heeft een prachtig uitzicht op Volos.Via Portaria gaat u richting de Egeïsche kust waarbij u door een zeer divers landschap met eeuwenoude platanen, pijnbomen, cipressen, fruitbomen en tamme kastanjes rijdt. Mooie vergezichten op pittoreske dorpjes en een schitterend panorama over de Egeische Zee. Ter afsluiting van uw tocht maakt u een zwemstop bij de Pagasitische Golf of voor een wandeling langs de kust.
  4. Kalambaka en Meteorakloosters
   In de ochtend rijdt u naar Kalambaka, een stadje met een rijke historie en bijzondere monumenten. Het is gebouwd aan de voet van het Meteora Rotsgebergte. Meteora betekent ‘verheven boven de aarde’. U gaat verder omhoog naar de ca. 300 meter hoog gelegen Meteorakloosters. Tot slot rijdt u door het Pindosgebergte naar het traditionele Griekse bergdorp Metsovo waar u twee nachten verblijft.
  5. Metsovo en St. Nikolaas Klooster
   ‘s Morgens maakt u een mooie, maar steile wandeling naar het klooster van de Heilige Nikolaas, gelegen in een diepgroen ravijn. Het klooster is gebouwd in de 14e eeuw, maar er zijn aanwijzingen dat het nog ouder zou zijn. De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het stamhuis van de enige adellijke Griekse familie Tositsa-Averof, dit is nu namelijk een museum.
  6. Joannina, Nisi en Lefkada
   U verlaat het binnenland van Griekenland en rijdt een mooie route door de uitlopers van het Pindosgebergte richting het westen. Bij de historische stad Ioannina maakt u een oversteek naar het kloostereiland Nisi, in het ondiepe Pamvotismeer. Hier liggen enkele Byzantijnse kloosters. U bezoekt het Panteleïmonosklooster, waar de beruchte strijd tegen de wrede overheerser Ali Pasha zich heeft afgespeeld. ‘s Middags rijdt u naar het schiereiland Lefkada waar u drie nachten verblijft.
  7. Vrije dag of Lefkada
   Wie zin heeft kan vandaag mee op pad voor een verkenningstocht over het eiland met prachtige vergezichten over het binnenland en langs de kust, waarbij ook een bezoek wordt gebracht aan het pittoreske haventje Vassiliki en de badplaats Nidri (optioneel).
  8. Vrije dag
   Vandaag kunt u lekker genieten van zon, zee en de heerlijke Griekse sfeer. Slenter bijvoorbeeld door Lefkada stad met de mooie kerkjes, langs het jachthaventje of luier aan het mooie zandstrand van Kathisma.
  9. Olympia 
   U verlaat het schiereiland Lefkada en rijdt terug naar het vasteland. Een mooie route langs de Golf van Amvrakiko en via de Golf van Patras naar het havenstadje Nafpaktos aan de Golf van Korinthe. U maakt een stop bij het schilderachtige haventje. Hier heeft zich de beroemde Zeeslag van Lepanto afgespeeld in 1571 en is het in handen geweest van zowel de Venetianen als de Turken.U steekt tussen de Golf van Korinthe en de Golf van Patras over naar de Peloponnesos, lange tijd het grootste schiereiland van Griekenland, nu een eiland. Via de havenstad Patras rijdt u door een weelderig begroeide vallei naar de bekende historische stad Olympia waar u één nacht verblijft.
  10. Olympia en Pylos
   Vandaag bezoekt u de geboortegrond van de Olympische Spelen: Olympia. In Olympia regeerden de oppergod Zeus en zijn gemalin Hera over de Altis, het heilige woud, terwijl zijn vader Kronos zich op de nabijgelegen heuvel vestigde die zijn naam kreeg: Kronion. U ziet hier de resten van de tempel van Hera, de tempel van oppergod Zeus en het Metroön, gewijd aan de moedergodin Gaia. Onder leiding van een lokale gids hoort u alles over de geschiedenis van deze bijzondere historische plaats. Langs de westkust van de Peloponnesos rijdt u naar de baai van Navarino waar u twee nachten zult verblijven in hotel Karalis in het kustplaatsje Pylos.
  11. Pylos en Methoni
   Vandaag gaat u Pylos en omgeving ontdekken. In Pylos versloegen de Franse, Engelse en Russische schepen een overmacht aan Turkse en Egyptische schepen in de zeeslag van Navarino. In Pylos maakt u – indien mogelijk – een wandeling door de Turkse vesting Neokastro. Vervolgens rijdt u naar het dorpje Methoni, schilderachtig gelegen aan zee, met een imposante vesting. U maakt een wandeling door de historische Venetiaanse Burcht met een prachtig uitzicht op zee.
  12. Via Argolis naar Mati
   U verlaat de westkust van de Peloponnesos en rijdt naar Argolis. Onderweg wordt er een bezoek gebracht aan Mycene waar koning Agamemnon ook geheerst heeft. Vanaf Mycene rijdt u dan door naar Mati. In Mati verblijft u.
  13. Vrije dag
   Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding in Mati.
  14. Athene
   Vandaag gaat u de Griekse hoofdstad Athene ontdekken. Onder leiding van een gids bezoekt u de beroemde Akropolis van Athene. U krijgt hier een rondleiding en ziet onder meer de tempel van Athena: het indrukwekkende Parthenon, maar ook de tempel van Niké en het Ereichteion met de bijzondere kariatiden; pilasters in de vorm van vrouwenbeelden. De middag is ter vrije besteding.
  15. Terugreis
   Vandaag is de laatste dag van uw verblijf aangebroken. Afhankelijk van de vluchttijd heeft u nog tijd ter vrije besteding. Op een nader te bepalen tijdstip wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Athene gebracht waar u incheckt voor uw vlucht naar Amsterdam. Met de landing op Amsterdam komt er een einde aan uw indrukwekkende rondreis.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder

  Jaarlijkse langlauf- en wandelreis van Senior Sportief Actief De Ronde Venen

  - 6 maart 2024

  – prima chauffeur/reisleider; – steeds duurder waardoor we misschien volgend jaar andere mogelijkheden zoeken; – gebrek aan genoeg 1-persoonskamers; –……

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.