Gent

Gent is misschien wel de leukste stad van België en een perfecte bestemming voor een weekendje weg dicht bij huis. De stad ademt geschiedenis, maar borrelt tegelijk van een cultuur en modern stadsleven. De stad heeft troeven als het Lam Gods, het bekroonde Lichtplan dat de gebouwen na zonsondergang feeëriek verlicht, de Gentse Feesten en nog veel meer.

Alsof dat nog niet genoeg is, staat de stad ook nog eens bol van de geschiedenis, kunst en prachtige architectuur. Het water dat door de stad kronkelt en de uitstekende gastronomie geven Gent een unieke sfeer die u nergens anders vindt.

Oad is natuurlijk de partner voor het organiseren van een meerdaagse reis naar deze gezellige Belgische stad. Wij verzorgen graag het vervoer voor u, uw hotel en natuurlijk een passend programma. De stad biedt diverse accommodatie mogelijkheden zodat er voor elk budget wel wat te vinden is. Daarnaast kunt u Gent natuurlijk niet bezoeken zonder kennis te maken met de typisch Belgische keuken en Belgische biertjes.

Hieronder geven wij een indicatie van de excursiemogelijkheden die de stad te bieden heeft.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Stadswandeling
   Een lokale gids neemt u mee voor een 2-uur durende wandeling door Gent. Gent is een oude Hanzestad waarbij de oude haven en de Graslei zeker een bezoekje waard zijn. Ook de Sint-Michielsbrug is een aanrader want vanaf dit punt heeft u een prachtig uitzicht op o.a. de ‘drie torens’ die de stad rijk is. U wandelt door het historische centrum en brengt een bezoek aan de Sint-Baafskathedraal. In de kathedraal ziet u o.a. de Aanbidding van het Lam Gods en het 15e eeuwse meesterwerk van de westerse schilderskunst van de gebroeders van Eyck.
  2. Rondvaart door het middeleeuwse centrum
   U gaat aan boord van een rondvaartboot en vaart dwars door het middeleeuwse centrum. U ziet tal van monumenten vanaf het water zoals o.a. het Belfort, de St.-Niklaaskerk, de gildehuizen, de Oude Vismijn, het Groot Vleeshuis, de kloosters van Augustijnen en Dominicanen en nog veel meer.
  3. Op pad met de Gentse Belleman
   U wordt opgehaald door “de Gentse Belleman”, een populaire folkloristisch figuur. Hij neemt u mee voor een 2 uur durende wandeling door de historische binnenstad van Gent. Onderweg wordt de geschiedenis van deze bruisende stad en de belangrijkste bezienswaardigheden op een ludieke wijze toegelicht. De Gentse kroegen staan hierbij ook op het programma. U maakt een stop op 2 locaties en proeft op elke locatie een streekbiertje. De wandeling eindigt in een typisch Belgisch restaurant, waar u gaat genieten van een 3-gangen streekmenu waarbij de gerechten klaargemaakt en geserveerd worden met een bijhorend biertje.
  4. Chocolade wandeling door Gent
   U maakt een wandeling in de historische binnenstad van Gent waarbij u niet alleen de klassieke bezienswaardigheden ziet, maar ook kennis maakt met de vele chocolatiers die in Gent gevestigd zijn. U wandelt langs de chocoladehuizen met een stevige internationale reputatie zoals Neuhaus en Leonidas. Misschien mag u wel een chocolaatje proeven!
  5. GPS City Challenge
   Het GPS spel ‘City Challenge’ is een modern, communicatief en op maat te maken programma, waarbij u op een creatieve en relaxte manier zowel de stad als uw teamgenoten leert kennen. Met een plattegrond en een smartphone-app (die op internet en met GPS werkt) gaat u o.a. vragen beantwoorden en foto-opdrachten uitvoeren over de stad (of over uw bedrijf). Bij alle opdrachten kunnen de teams punten verdienen. De score is realtime te volgen op de app. De realtime score wordt ruim voor het einde ‘op zwart’ gezet, zodat de tussenstand niet meer geraadpleegd kan worden. Tijdens de prijsuitreiking wordt de winnaar bekend gemaakt. Het programma duurt circa 3 uur en wordt begeleid door Nederlandssprekende spelleiders.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Dierentuinreis Duitsland Polen

  - 31 mei 2024

  Goede service, snelle reacties en goede prijs

  Lees verder

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.