Friesland

Met uw vereniging kunt u uiteraard een reis over de Nederlandse grens boeken, maar ook in ons eigen land is zoveel te zien en te doen. Wij nemen u graag mee naar Friesland voor een 5-daagse reis.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Naar Friesland via De Weerribben
   Vandaag vertrekt u voor uw reis naar Friesland. Vanaf de door u gekozen opstapplaats vertrekt onze comfort class touringcar naar het noorden. Op de grens van Overijssel en Friesland stapt u uit om een bezoek te brengen aan Nationaal Park De Weerribben. Na de lunch stapt u aan boord van de speciaal gebouwde platbodem rondvaartboot Sylvia van schipper Tiemen Vaartjes. Deze boot komt op plaatsen waar andere rondvaartboten niet kunnen of mogen komen en neemt u mee dwars door de riet- en hooilanden en moerasbossen. De schipper kent het gebied op zijn duimpje en vertelt u uitvoerig over dit bijzondere gebied. Na de rondvaart stapt u weer in de bus en rijdt u Friesland binnen, op weg naar uw hotel in Rijs. ’s Avonds geniet u van een heerlijk diner in uw hotel.
  2. Douwe Egberts Museum en Woudagemaal
   Na een goede nachtrust staat het ontbijtbuffet voor u klaar. Als u het ontbijt genuttigd heeft, vertrekt u naar Joure. Hier brengt u een bezoek aan het Douwe Egberts Museum. U wordt ontvangen met koffie of thee met een stukje echte Friese oranjekoek. Vervolgens wordt u rondgeleid door het museum en ziet u onder andere het Johannes Hessel Pakhuis en het Egberts Douwes geboortehuisje. Na het bezoek rijdt u naar Joure voor de lunch.Na de lunch gaat u naar het Woudagemaal in Lemmer. Het Woudagemaal is het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld en prijkt vol trots op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de loop van de middag keert u terug naar het hotel.
  3. Per boot naar Enkhuizen
   U steekt vandaag het IJsselmeer over. In Stavoren stapt u op de veerboot, die u in ca. 80 minuten naar Enkhuizen brengt. In het centrum van het oude Zuiderzeestadje gebruikt u de lunch. De chauffeur brengt u daarna naar het Zuiderzeemuseum. In de loop van de middag stapt u in de bus en rijdt u via de Afsluitdijk terug naar Friesland.
  4. Sonnema Berenburg en Schaatsmuseum Hindeloopen
   Vandaag een typisch Friese dag, met Berenburg en schaatsen op het programma. Na het ontbijt rijdt u naar Bolsward voor een bezoek aan Sonnema. Berenburg is het drankje van Friesland en hier ziet u hoe het gemaakt wordt. Natuurlijk kunt u ook een slokje proeven.Na de lunch bij Sonnema vertrekt u naar Hindeloopen om een bezoek te brengen aan het schaatsmuseum. Nadien volgt een stadswandeling door dit Elfstedenstadje. Een gids neemt u mee langs karakteristieke gevels, ‘likhúsjes’, houten bruggetjes en het voor Hindeloopen typerende schilderwerk en klederdracht. Natuurlijk komen er ook sterke verhalen voorbij over de Elfstedentocht.
  5. Via de Orchideeënhoeve naar huis
   De laatste dag van uw reis is aangebroken. Na het ontbijt plaatst u de koffers in de bus en stapt u in om zuidwaarts te rijden. Maar voor u aankomt, is er nog een vol programma. Zo brengt u eerst een bezoek aan de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Na een kop koffie en een goede lunch kunt u op eigen gelegenheid rondkijken in de verschillende tuinen van dit complex. Halverwege de middag stapt u weer in de bus. U stopt in Hoenderloo voor een heerlijk afscheidsdiner met de groep. Aan het begin van de avond komt u terug in uw woonplaats en kunt u nagenieten van een prachtige reis.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Jaarlijkse langlauf- en wandelreis van Senior Sportief Actief De Ronde Venen

  - 6 maart 2024

  – prima chauffeur/reisleider; – steeds duurder waardoor we misschien volgend jaar andere mogelijkheden zoeken; – gebrek aan genoeg 1-persoonskamers; –……

  Lees verder

  weekend Brugge met de pv

  - 18 december 2023

  Hotel en verzorging was top! daarnaast ook goed contact gehad met de OAD met boeken van de reis.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.