Dubrovnik

Al wandelend door de oude stad voelt u de mythische sfeer van Dubrovnik, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het doolhof van smalle, drukke straatjes staat bol van de pittoreske huisjes, bijzondere kerken, forten, paleizen, kloosters, fonteinen en sfeervolle pleinen.

De oude vestingstad van Dubrovnik is volledig ommuurd door de stadsmuren met vele forten en torens. De belangrijkste bezienswaardigheden in het oude centrum zijn de hoofdstraat Stradun, de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart Kathedraal (Velika Gospa), het oude Dominicanenklooster, het Sponzapaleis (Palača Sponza), het Rectorenpaleis (Knežev Dvor) met het Cultuurhistorisch Museum en het Franciscanerklooster (Franjevački samostan i crkva) met de Oude Apotheek.

De oude stad is zonder twijfel een unieke plek vol historie en cultuur. Het is dan ook geen wonder dat de populariteit van Dubrovnik als stedentrip bestemming in rap tempo toeneemt. Dit is ook te danken aan de immens populaire tv-serie Game of Thrones. Veel van de filmlocaties van deze serie liggen in de oude stad en de directe omgeving.

Dubrovnik is een verrassende keuze voor uw stedentrip. U zult zonder twijfel positief verrast worden door deze oude stad aan de zee. En Oad verzorgt natuurlijk graag uw vlucht, uw verblijf en uw programma in deze verrassende stad. Hieronder geven wij u een indicatie van enkele programma mogelijkheden.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.Programma voorbeeld

  1. Stadswandeling
    Onder leiding van een Engels- of Nederlandssprekende gids ontdekt u tijdens een 2-uur durende stadswandeling deze fascinerende stad. U ziet diverse bezienswaardigheden en de gids vertelt allerlei leuke wetenswaardigheden over deze stad.
  2. Boottocht
    U gaat naar de haven van Dubrovnik waar u aan boord gaat van een schip en koers zet naar de Elaphite archipel bestaande uit 13 eilanden. Bij uw vertrek vanuit de haven heeft u een adembenemend uitzicht op de oude stadsmuren van Dubrovnik. De excursie brengt u naar de 3 bekende eilanden Koloçep, Lopud en Šipan. Tijdens het bezoek aan de eilanden heeft u vrije tijd om het eiland te ontdekken of lekker te zwemmen. Onderweg geniet u van een lunch aan boord.
  3. Wijnproeverij
    In het oude centrum zijn diverse gelegenheden waar u de lokale wijn kunt proeven. Uiteraard krijgt u de nodige uitleg over het gehele proces met betrekking tot de wijnbouw.
Volledig programma +

Blogs

Bourgondisch België

Voor een personeelsvereniging met 200 leden kregen wij de vraag om de vijfjaarlijkse personeelsreis te organiseren. De medewerkers mochten allen……

Lees verder
Deze website is gerealiseerd door Webheads.