Dubrovnik

Al wandelend door de oude stad voelt u de mythische sfeer van Dubrovnik, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het doolhof van smalle, drukke straatjes staat bol van de pittoreske huisjes, bijzondere kerken, forten, paleizen, kloosters, fonteinen en sfeervolle pleinen.

De oude vestingstad van Dubrovnik is volledig ommuurd door de stadsmuren met vele forten en torens. De belangrijkste bezienswaardigheden in het oude centrum zijn de hoofdstraat Stradun, de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart Kathedraal (Velika Gospa), het oude Dominicanenklooster, het Sponzapaleis (Palača Sponza), het Rectorenpaleis (Knežev Dvor) met het Cultuurhistorisch Museum en het Franciscanerklooster (Franjevački samostan i crkva) met de Oude Apotheek.

De oude stad is zonder twijfel een unieke plek vol historie en cultuur. Het is dan ook geen wonder dat de populariteit van Dubrovnik als stedentrip bestemming in rap tempo toeneemt. Dit is ook te danken aan de immens populaire tv-serie Game of Thrones. Veel van de filmlocaties van deze serie liggen in de oude stad en de directe omgeving.

Dubrovnik is een verrassende keuze voor uw stedentrip. U zult zonder twijfel positief verrast worden door deze oude stad aan de zee. En Oad verzorgt natuurlijk graag uw vlucht, uw verblijf en uw programma in deze verrassende stad. Hieronder geven wij u een indicatie van enkele programma mogelijkheden.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Stadswandeling
   Onder leiding van een Engels- of Nederlandssprekende gids ontdekt u tijdens een 2-uur durende stadswandeling deze fascinerende stad. U ziet diverse bezienswaardigheden en de gids vertelt allerlei leuke wetenswaardigheden over deze stad.
  2. Boottocht
   U gaat naar de haven van Dubrovnik waar u aan boord gaat van een schip en koers zet naar de Elaphite archipel bestaande uit 13 eilanden. Bij uw vertrek vanuit de haven heeft u een adembenemend uitzicht op de oude stadsmuren van Dubrovnik. De excursie brengt u naar de 3 bekende eilanden Koloçep, Lopud en Šipan. Tijdens het bezoek aan de eilanden heeft u vrije tijd om het eiland te ontdekken of lekker te zwemmen. Onderweg geniet u van een lunch aan boord.
  3. Wijnproeverij
   In het oude centrum zijn diverse gelegenheden waar u de lokale wijn kunt proeven. Uiteraard krijgt u de nodige uitleg over het gehele proces met betrekking tot de wijnbouw.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Jubileumreis Londen

  - 19 september 2023

  Wjj zijn erg goed geholpen door Leonie. Ondanks alle wijzigingen en last-minute aanvragen, heeft zij alles in goede banen weten……

  Lees verder

  Jubileumreis Berlijn

  - 18 september 2023

  Ik heb onze ervaringen al gedeeld aan jullie per mail. Vooraf was alles goed bespreekbaar en zijn onze wensen geregeld……

  Lees verder
  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  • Update

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.