Charmant Riga

De hoofdstad van Letland serveert een mengelmoes van architecturale stijlen. Niet voor niks wordt de stad het Parijs van het oosten genoemd. Een citytrip naar Riga is dan ook zeker weten de moeite waard!

Riga is de grootste stad van de Baltische staten. Weinig steden kunnen tippen aan de charme die Riga uitstraalt. Barok, classicisme, renaissance, art deco, art nouveau: noem een kunststroming en Riga heeft het. Naast kunst heeft Riga meer te bieden. In de stad vindt u namelijk genoeg restaurantjes, barretjes en cafés voor een gezellig verblijf. Eten kunt u ook op Riga’s Central Market; de allergrootste van Europa met maar liefst 3.000 kraampjes. De markt is verspreid over vijf hangars.

Het historische centrum van Riga heeft een plek veroverd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Alberta Iela oftewel Alberta Street is daar een belangrijk paradepaardje van. De dominante kunststijl in deze straat is art nouveau oftewel jugendstil. De zogenaamde ‘Three Brothers’, 3 naast elkaar gelegen huizen, vormen het oudst bewoonde complex in Riga, al bewoond in de 15e eeuw.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  Onderstaande reis is, net als vele andere reizen, een resultaat van een jarenlange succesvolle samenwerking tussen de Rusland en Oost-Europa Academie en Oad. Wilt u meer weten over deze samenwerking? Klik dan hier.

   

  1. Vandaag vertrekt u voor uw 5-daagse vliegreis naar Riga, Letland. Per KLM / Air Baltic vliegt u vanaf Schiphol naar Riga. Als u aankomt, kunt u uw horloge 1 uur vooruit zetten vanwege het tijdsverschil.Nadat u uw bagage heeft verzameld, gaat u per lokale touringcar naar uw hotel, waar u kunt inchecken. U wordt hier hartelijk begroet met een bruisend welkomstdrankje en heerlijke snacks. U hebt even vrije tijd om op te frissen, voordat u de binnenstad van Riga gaat verkennen.Onder leiding van een lokale Nederlandssprekende gids loopt u door het centrum. U maakt een stop bij de domkoepel, waar u wordt getrakteerd op een privé uitvoering op het orgel van Riga. Het orgel van de Dom van Riga wordt beschouwd als één van ‘s werelds meest waardevolle historische orgels. Luisteren naar de pracht en schoonheid van het orgel met zijn uitstekende akoestische eigenschappen is een ongelooflijke en onovertroffen ervaring. Het zal een onwisbare indruk op u achterlaten.

   Na de privé uitvoering loopt u verder door de stad en maakt u een stop voor een Riga Black Balsam-proeverij. Riga Black Balsam, het meest gewaardeerde drankje en het beste cadeau van vriendschap, werd voor het eerst gemaakt in Riga in het midden van de 18e eeuw. De legende gaat dat keizerin Catharina de Grote van Rusland ziek werd tijdens een bezoek aan Letland, maar werd genezen na het drinken van Riga Black Balsam. Het drankje wordt voorzichtig bereid in eiken vaten. U kunt luisteren naar het verhaal van de Black Balsam en krijgt natuurlijk de mogelijkheid om het drankje te proeven.

   Na deze kennismaking met de stad dineert u in restaurant Salve. Er is geen betere manier om het unieke karakter, de gewoonten en de smaken van de inwoners van Letland te leren kennen dan via de nationale keuken. Restaurant Salve biedt een voorproefje van de traditionele Letse keuken op een elegante manier. Internationaal opgeleide chef-koks en obers staan garant voor een uitstekende service. In het Latijn betekent “Salve”, “welkom” wat uitstekend de essentie van het restaurant weergeeft.

  2. Na een heerlijk ontbijt in uw hotel staat er voor vandaag een sportieve activiteit gepland. U gaat namelijk een city rally door de stad rijden in MicroFiat auto’s. Een leuke en gepersonaliseerde groepsactiviteit. U neemt plaats in de kleine, stevige, slim vernieuwde micro Fiat 126. Elke auto heeft zijn eigen karakter en uiterlijk. Gedurende de rally vervult elk team onderweg verschillende taken.Na deze actieve ochtend staat er een heerlijke lunch voor u klaar bij restaurant Koya. Dit moderne restaurant is gelegen in de industriële en artistieke kolonie Andrejsala, op een steenworp afstand van het historische centrum en aan de rivier, wat voor een spectaculair uitzicht zorgt.

   Vlakbij restaurant Koya gaat u letterlijk en figuurlijk met elkaar het ijs breken. Tijdens een uitdagende workshop dient elk team (max. 5 personen per team) een simpele missie te volbrengen: snijdt een realistisch ontwerp uit een blok van kristalhelder ijs. Wie maakt er een geweldig meesterwerk? Elk team wordt voorzien van alle benodigde materialen en apparatuur.

   Deze actieve dag vraagt om een goede afsluiter; rond borreltijd wordt u door de Aldaris brouwerij geleid waar u natuurlijk ook bier zult proeven. Een leerzame, interessante en smakelijke ervaring. U heeft hierna tijd om op te frissen in het hotel, alvorens u te voet naar restaurant Kalku Varti vertrekt. Het menu is samengesteld met gerechten die lokale producten gebruiken uit Letse bossen, van lokale boeren en biologische boerderijen.

  3. Wederom staat er in uw hotel een uitgebreid ontbijt voor u klaar. Vandaag gaat u een tocht maken per 4×4 jeeps. De Vidzeme Off Road tour is een onvergetelijk avontuurlijke tour met 4×4 jeeps over bochtige wegen en kleine landelijke bospaden door een van de mooiste landschapsgebieden van Letland. U komt langs plekken waar de natuur nog wild en ongerept is.Tijdens de tocht wordt er onderweg gestopt voor lunch bij restaurant Kungu Rija. Ook is een bezoek aan de Ligante bunker inclusief, evenals een ritje over de spectaculaire Sigulda bobsleebaan. Onder leiding van een ervaren bobslee piloot zoeft u over de baan. De Ligante bunker werd in 1982 gebouwd als de schuilplaats en het commandocentrum voor de Letse communistische, politieke en administratieve leiders, in het geval van een chemische of nucleaire oorlog. Er zouden 250 mensen 3 maanden kunnen overleven in de bunker. Het heeft een krachtige, autonome, zelfvoorzienende structuur met alle benodigde en (voor die tijd) high-end apparatuur. Bijna alle noodzakelijke overlevings- en communicatie apparatuur is bewaard gebleven. U zult tijdens uw bezoek aan de bunker het gevoel hebben even terug in de tijd gestapt te zijn. Na deze interessante excursie krijgt u een shotje wodka met een in Sovjet-stijl geserveerde snack.

   Deze enerverende dag wordt afgesloten met een heerlijk 3-gangen diner bij restaurant Locale. Zoals de naam al aangeeft, wordt ook hier gewerkt met lokale, op boerderij verbouwde, producten. De keuken gebruikt de lokale ingrediënten om Mediterrane gerechten te bereiden.

  4. Na het ontbijt gaat u met een gids de Riga Centrale Markt bezoeken. Dit is de grootste markt in de Baltische Staten en één van de grootste openlucht markten in Europa en zelfs wereldwijd. Boeren van door het hele land komen hier om hun producten zoals verse groenten, fruit, vlees en zuivelproducten aan te bieden.Uw gids zal u rondleiden en u kunt verschillende soorten lokale specialiteiten proeven.In de middag staat bij restaurant Forest de lunch voor u klaar. Hierna is het weer tijd voor sportiviteit en competitie tijdens een heuse curling wedstrijd. U leert de basis van het gooien, vegen en de strategie van het ‘overslaan’. Het is een interactieve sport die een scala aan ervaringen omvat: leiderschap, communicatie, vertrouwen, probleemoplossing en besluitvorming.

   Ook deze avond dineert u op loopafstand van het hotel. Restaurant 3 serveert een heerlijk 3-gangen menu voor u. Dit restaurant is geopend in 2015 en dat jaar gelijk uitgeroepen tot beste nieuwe restaurant in Letland. Het serveert pure en smakelijke seizoens-gerechten.

  5. Uw laatste dag in Riga is aangebroken en u kunt nog eenmaal genieten van een lekker ontbijt. U heeft de ochtend ter vrije besteding. Om 11.00 uur komt u samen in restaurant 3 Pavari (3 chefs), waar u een kookworkshop zult volgen. U wordt in 4 groepen verdeeld en elke groep is verantwoordelijk voor een gerecht; twee voorgerechten, het hoofdgerecht en het dessert. Onder leiding van een chef leert u wat te doen en hoe de gerechten klaar te maken. Natuurlijk laat de chef ook een demonstratie van zijn kwaliteiten zien. Met elkaar zult u naderhand van alle gemaakte gerechten gaan genieten.Hierna is het tijd om per transfer richting het vliegveld te gaan. Per KLM / Air Baltic vliegt u vanaf Riga terug naar Schiphol. Hiermee komt er een einde aan een geweldige 5-daagse reis naar Riga.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Jaarlijkse langlauf- en wandelreis van Senior Sportief Actief De Ronde Venen

  - 6 maart 2024

  – prima chauffeur/reisleider; – steeds duurder waardoor we misschien volgend jaar andere mogelijkheden zoeken; – gebrek aan genoeg 1-persoonskamers; –……

  Lees verder

  weekend Brugge met de pv

  - 18 december 2023

  Hotel en verzorging was top! daarnaast ook goed contact gehad met de OAD met boeken van de reis.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.