Brussel

Brussel is de hoofdstad van België maar wordt ook zeker vaak gezien als de hoofdstad van Europa. In de stad vindt u diverse Europese instellingen zoals de Europese Commissie en het Europees Parlement. Ook staat de stad bekend om het beroemde beeld Mannenken Pis. Dit standbeeldje staat in het centrum van Brussel en is al diverse malen beschadigd of zelfs weggehaald. De meest centrale plek van Brussel is de Grote Markt. De panden aan dit plein hebben een Vlaams – Italiaanse uitstraling en u vindt hier diverse winkels, terrassen en restaurants. Ga met Oad mee naar Brussel en u zult zeker genieten van deze stad.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Vandaag vertrekt u voor uw 3-daagse treinreis naar Brussel. U komt aan het eind van de ochtend aan op station Brussel Midi. Aansluitend vertrekt u per lokale touringcar naar uw hotel. Hier kunt u, wanneer de kamers nog niet klaar zijn, uw bagage achterlaten in de daarvoor bestemde ruimte. Vervolgens vertrekt u te voet naar restaurant Scheltema. Dit restaurant ligt op een kleine 10 minuten wandelen vanaf uw hotel. In het restaurant geniet u van een heerlijk 3-gangen lunch. Aansluitend wordt u begroet door enthousiaste instructeurs en krijgt u uitleg over het stadsspel dat voor deze middag op het programma staat.  In teams van ca. 5 personen gaat u vervolgens op pad voor een snelle en strategische ontdekkingstocht door Brussel. Elk team beschikt over een genummerd stadsplan en 25 formulieren met telkens één opdracht. Voorafgaand aan de start van het spel krijgt elk team 15 minuten de tijd om een planning te maken aan welke opdrachten zij zullen deelnemen. De gekozen activiteiten dienen vervolgens binnen het tijdsbestek te worden uitgevoerd. Aan het einde van de spel worden alle teams weer verzameld wordt het winnende team bekend gemaakt onder het genot van een drankje.Vanavond gaat u heerlijk dineren in restaurant Vincent. Dit restaurant ligt wederom ca. 10 minuten vanaf uw hotel. Restaurant Vincent is gevestigd in een voormalige beenhouwerij en biedt u een traditionele Brusselse keuken. Na afloop van uw diner keert u op eigen gelegenheid terug naar uw hotel.
  2. Uw dag begint met een heerlijk ontbijt. Vervolgens vertrekt u te voet naar de locatie waar de wafel workshop plaatsvindt. De workshop begint op de Grote Markt waar u wordt ontvangen en een korte wandeling maakt. Tijdens de wandeling krijgt u al uitleg over wafels en ook wandelt u door de zogenoemde ‘wafelstraat’. Bij de locatie aangekomen wordt u verdeeld in kleinere groepen en maakt u zelf het beslag en gaat u de heerlijke wafels bakken. Ook kunt  de wafels versieren met verschillende toppings en fruit. De workshop duurt in totaal ca. 1,5 uur en aansluitend heeft u de resterende dag ter vrije besteding.Op een nader te bepalen tijdstip verzamelt u bij uw hotel en vertrekt u per lokale touringcar naar het Atomium. Het Atomium is een monument bestaande uit een stalen constructie met 9 bollen. Elke bol heeft een diameter van 18 meter. Bij het Atomium aangekomen gaat u genieten van een heerlijk 3-gangen diner. Het restaurant ligt in de hoogste bol van het bekende monument op ca. 100 meter boven de grond. Vanaf dit restaurant heeft u dan ook een schitterend uitzicht over de omgeving. Op een nader te bepalen tijdstip staat de touringcar klaar om u terug naar uw hotel te brengen.
  3. De laatste dag van uw verblijf in Brussel is aangebroken. Na het ontbijt checkt u uit en plaatst u de bagage in de daarvoor bestemde ruimte. Vervolgens vertrekt u te voet en onder leiding van een lokale gids naar de Brusselse wijk Marollen. Dit is de oudste volksbuurt van Brussel gelegen tussen het Justitiepaleis en het Zuid station. Uw wandeling eindigt bij de prestigieuze schuttersvereniging ‘Ancien Grand Serment Royal et Noble des Arbalétriers de Notre Dame du Sablon’. Dit is een gilde van kruisboogschieters waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 13e eeuw. Bij het gilde wordt kruisboogschieten nog steeds in eer gehouden en door de leden beoefend. Nagenoeg alle Belgische koningen waren grootmeester van het gilde. Uw groep wordt opgedeeld in teams en na een korte uitleg krijgt elke deelnemer de gelegenheid zelf de kruisboog te hanteren en wordt er een kleine wedstrijd georganiseerd. Het programma wordt afgesloten met een drankje en de beste schutter wordt beloond met een prijsje. Na afloop keert u terug naar het centrum van Brussel en kunt u genieten van een 2-gangen lunch. Indien de tijd het toelaat heeft u nog wat tijd ter vrije besteding.In de middag staat de touringcar klaar bij uw hotel om u terug te brengen naar station Brussel Midi. U vertrekt per Thalys terug naar Nederland. Met de aankomst in Amsterdam of Rotterdam komt er een einde aan uw weekend naar Brussel.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Dierentuinreis Duitsland Polen

  - 31 mei 2024

  Goede service, snelle reacties en goede prijs

  Lees verder

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.