Bretagne en Normandië

Voor uw groep organiseren wij graag een reis die twee schitterende, maar zeker ook indrukwekkende gebieden van Frankrijk combineert. Hiervan hebben wij een 7-daagse reis gemaakt. Maar ook bijvoorbeeld een 5-daagse reis naar Normandië behoort tot de mogelijkheden. Laat u inspireren door de vele voorbeelden op de site en vraag geheel vrijblijvend een offerte op.

De combinatie van historie en afwisselende landschappen maken dat zowel Bretagne als Normandië tot de meest fascinerende streken van Frankrijk horen. U verblijft 4 nachten in Dinard in Bretagne, om van daar uit uitstapjes te maken in de regio. U bezoekt Dinan en het visserplaatsje Cancale. Op dag 4 staat een hoogtepunt op het programma; een dagtocht naar het Engelse bloemeneiland Jersey. Op uw weg van Bretagne naar Normandië brengt u een bezoek aan het beroemde spring-tij eiland Mont st. Michel en vervolgens aan de Tappisserie in Bayeux. Eenmaal aangekomen in Normandië verblijft u 2 nachten in Caen en bezoekt u de invasiestranden van de Tweede Wereldoorlog en de Amerikaanse begraafplaats. Een heel afwisselende, veelzijdige reis die een onvergetelijke indruk zal achterlaten.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Heenreis
   Vanuit uw woonplaats stapt u in de Oad comfort class touringcar en vertrekt u naar Bretagne. Onderweg maakt u een stop voor een kop koffie met gebak. U komt in de avond aan in uw hotel in Bretagne, waar u dineert en de resterende avond ter vrije besteding heeft.
  2. Cancale & Dinan
   In de ochtend kunt u de markt in Dinard bezoeken. In de loop van de ochtend stapt u in de bus en gaat u naar Dinan, wat ons betreft één van de mooiste stadjes van Bretagne. U heeft hier tijd om op eigen gelegenheid het stadje te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de Basilique Saint-Sauveur, een bijzondere kerk met een mengeling van stijlen, romaans en gotisch. In de kerk wordt het hart van de bekende Bretonse strijder Bertrand du Guesclin bewaard. Als u bij de Basilique Saint-Sauveur door loopt naar het oosten komt u bij een soort boulevard van waar u een mooi uitzicht hebt over de lager gelegen rivier de Rance.Na het bezoek aan Dinan rijdt u door naar het vissersplaatsje Cancale, dat bekend is vanwege de oesters, een hoofdgerecht van de Bretonse keuken. De chauffeur brengt u terug naar het hotel via een prachtige route langs de kust.
  3. Vrije dag
   Vandaag heeft u een vrije dag. Vanuit het hotel loopt u makkelijk naar het centrum en het strand van Dinard. Dinard is een echte badplaats met de oude grandeur van vroeger. Op het strand is een nostalgisch gevoel niet ver weg dankzij de bekende blauw-wit gestreepte strandtenten. Op de promenades staan luxueuze villa’s te pronken. Vanuit de Pointe du Moulinet, een rots die op de strandpromenade ligt, heeft u een prachtig uitzicht op de kust van Bretagne vanaf de Cap Fréhel tot Saint-Malo. U kunt ook de ferry nemen naar St. Malo (optioneel).
  4. Jersey
   Vandaag gaat u naar het Engelse bloemeneiland Jersey, bekend van de tv-serie Bergerac. Een snelle boot brengt u in 70 minuten vanuit St. Malo naar de hoofdstad St. Helier. Vanuit hier maakt u een prachtige tocht over het eiland. Jersey is een zonovergoten eiland vol bloemen, mooie zandstranden en met een bijna subtropisch klimaat. De rotsformaties zijn indrukwekkend en imposant.
  5. Mont St. Michel & Tapisserie in Bayeux
   Na het ontbijt pakt u uw koffers in en plaatst deze in de touringcar. U verlaat Bretagne en gaat naar het beroemde springtij-eiland Mont St. Michel. Hier is het verschil tussen eb en vloed maar liefst 13 meter. Hebt u zin in een actieve tocht? Beklim dan de trappen naar de top van de berg en breng een bezoek aan de abdij. Na het bezoek aan Mont St. Michel rijdt u door naar Bayeux, waar u de Tapisserie gaat bezichtigen. Dit geborduurde tapijt beeldt de slag bij Hastings in 1066 uit. Na dit bezoek rijdt u door naar Caen, waar u 2 nachten verblijft.
  6. De geallieerde invasie
   Normandië is sinds 6 juni 1944 beroemd vanwege de landing van de geallieerde troepen op de stranden. Het is het begin van de bevrijding van West-Europa. Vandaag staat in het teken van deze geallieerde invasie. U rijdt naar Gold Beach waar de Britse troepen op D-Day landden om vervolgens door te stoten naar Arromanches. In Arromanches ziet u de resten van de kunstmatige haven die door de geallieerden is aangelegd. U bezoekt ook het Musée du Débarquement, het landingsmuseum. De volgende stops zijn de batterij van Longues sur Mer en de Amerikaanse begraafplaats St. Laurent-sur-Mer, bij Omaha Beach. Dit was tijdens D-Day het strand waar de meeste verliezen geleden werden. U gaat door naar Pointe du Hoc, waar de geallieerden op 6 juni 1944 een succesvolle poging deden om de bedreigde stranden vrij te krijgen van het dreigende geschut van de scheepskanonnen. U eindigt de dag met een bezoek aan de Duitse begraafplaats La Cambe.
  7. Terugreis
   Na het ontbijt verlaat u Caen om te beginnen aan de terugreis. Aan het einde van de middag bent u in Nederland. Na een afscheidsdiner keert u terug naar uw woonplaats en komt er een einde aan deze indrukwekkende reis.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Dierentuinreis Duitsland Polen

  - 31 mei 2024

  Goede service, snelle reacties en goede prijs

  Lees verder

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.