Hanzestad Bremen

Bremen bruist door haar cultuur en de bijzondere architectuur van de stad. Hoewel de Hanzestad Bremen meer dan een half miljoen inwoners heeft, is de atmosfeer gemoedelijk en ontspannen. Karel de Grote maakte van Bremen in 787 een bisschopsstad. Nadat de stad aan de Weser in 1260 tot de Hanze was toegetreden, nam de welvaart toe en kregen de handelaren steeds meer macht. In Bremen is de machtsstrijd tussen de bisschoppen en de rijke burgerij goed zichtbaar vanaf de Marktplatz: de Romaanse Dom met zijn imposante westtorens en het prachtige Rathaus met zijn schitterende renaissancegevel wedijveren om de aandacht. Voor het stadhuis staat de 600 jaar oude Roland. Het 10 meter hoge standbeeld is hét symbool voor de onafhankelijkheid van de stad. Het Rathaus en de Roland zijn sinds 2004 UNESCO-werelderfgoed.

Bremen heeft voor elke groep wat te bieden. De stad nodigt uit tot het maken van leuke excursies maar biedt ook voldoende mogelijkheden voor een lekker terrasje of het bezoeken van een typisch Duitse brouwerij. Oad kan uw gehele reis verzorgen die kan bestaan uit alleen het vervoer (per bus) en het hotel maar ook het gehele programma inclusief alle excursies, lunches en diners kunnen wij voor u regelen. Als u ons uw wensen laat weten, denken wij graag met u mee om zo tot een passend voorstel te komen.

Hieronder geven wij u een aantal voorbeelden van excursies, maar Bremen heeft natuurlijk nog veel meer te bieden.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Stadswandeling
   Een Nederlands- of Duitssprekende gids neemt u mee langs de hoogtepunten van Bremen. Veel van deze hoogtepunten zijn te vinden in de historische binnenstad. Het marktplein, het Rathaus en het standbeeld van Roland zijn niet te missen tijdens deze wandeling. Maar ook het beeld van de Bremer stadsmuzikanten en de gebroeders Grimm zult u niet missen. Uw gids vertelt u de achtergronden en anekdotes over de stad.
  2. Fietstocht
   Een voetbalstadion midden in de stad. Een ferry naar een zandstrand. Een dijk als plaats waar de inwoners van Bremen ontspannen. En niet te vergeten; de enorm uitgestrekte havens, waar chic en ‘shabby’ zij aan zij gaan. Tijdens deze fietstocht ziet u het allemaal en leert u de kleurrijke kant van Bremen kennen. Centraal in de fietstocht is de rivier de Weser, die Bremen verbindt met de Noordzee en de rest van de wereld.
   Tijdens deze fietstocht fietst u in groepen van maximaal 15 personen. U fietst zo’n 4 uur en legt ongeveer 30 kilometer af. Het tempo ligt laag en er wordt vaak gestopt.
  3. Mercedes-Benz fabriek
   Ontdek wat de Mercedes-Benz auto nou zo bijzonder maakt en zie hoe de auto wordt gemaakt. Tijdens deze 2 uur durende rondleiding door de Mercedes-Benz fabriek krijgt u een kijkje achter de schermen bij één van de modernste autofabrikanten ter wereld.
  4. Bier Seminar Freie Brau Union Bremen
   Wellicht proeft u tijdens uw verblijf in Bremen al een heerlijk ambachtelijk glaasje bier van de Frei Brau Union Bremen. Deze bieren worden in Bremen gebrouwen en gebotteld. Op deze tour gaat nu niet alleen mee door de brouwerij om het brouwproces te zien, maar krijgt u ook een 90 minuten durend seminar over bieren, waarbij u 6 verschillende bieren proeft. U zult proeven hoe de smaak van de bieren samen gaat met de smaak van brood, smeersels, kaas en chocolade.
  5. “Airlebnis” 
   Een bijzondere kijk achter de schermen van Bremen Airport, vanaf de terminal, door de security check, het stijgen en landen van de vliegtuigen tot aan de brandweer. Een 2 uur durende rondleiding onder leiding van een Engelssprekende gids.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder

  Jaarlijkse langlauf- en wandelreis van Senior Sportief Actief De Ronde Venen

  - 6 maart 2024

  – prima chauffeur/reisleider; – steeds duurder waardoor we misschien volgend jaar andere mogelijkheden zoeken; – gebrek aan genoeg 1-persoonskamers; –……

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.