Braunlage / Duitsland

Braunlage is ook een reis die al vele jaren in ons programma staat en die door de afdeling Group & Incentive Travel ook veelvuldig geboekt wordt voor groepen. De reis neemt u mee naar de met bos bedekte hoogten van de Harz. Dit unieke vakantiegebied is rijk aan grote stuwmeren, uitgestrekte natuurgebieden en oude stadjes. U verblijft in het gezellige stadje Braunlage waar u tal van mooie winkelstraten en uitgaansmogelijkheden vindt. Ontspanning vindt u in het mooie Kurpark waar meerdere malen per week openluchtconcerten gegeven worden. In de hele Harz, dus ook in de directe omgeving van Braunlage, kunt u uitstekend wandelen over de goed begaanbare wandelpaden. Voor de liefhebbers is er een gondelbaan die u vanuit de stad naar de omringende bergen brengt.

U brengt niet alleen een bezoek aan het meest bekende gedeelte van de Harz rond Braunlage, maar maakt uiteraard ook een indrukwekkende tocht door de, tot voor de Duitse ‘éénwording’, vrijwel onbekende oostelijke Harz. Wernigerode is een historisch stadje met mooie vakwerkhuizen en een pittoresk raadhuis. Vanuit Wernigerode maakt u een tocht per stoomtrein door de prachtige natuur. Ook bezoekt u Goslar, een gezellig stadje met vele goed bewaarde vakwerkhuizen die op de lijst van UNESCO-werelderfgoederen staat. U neemt ook een kijkje buiten de Harz en rijdt naar de fascinerende hoofdstad Berlijn. Tijdens een stadstoer ziet u alle bekende bezienswaardigheden zoals de Branderburger Tor, de Rijksdag en de Gedächtniskirche. Er is dus alle reden om deze gevarieerde Oad-reis te boeken!

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Heenreis
   Vandaag vertrekt u voor uw 8-daagse busreis naar Braunlage. U vertrekt vroeg in de ochtend en onderweg geniet u van een kopje koffie met gebak en voor het diner komt u aan bij uw hotel in Braunlage.
  2. Zuidelijke Harz
   De ochtend heeft u ter vrije besteding en kunt u de omgeving van het hotel op uw gemak verkennen. Na de lunch rijdt u door de mooie omgeving via Hohegeiß en Walkenried, langs de voormalige grens met de DDR naar het Grenslandmuseum. Vervolgens gaat u naar Bad Sachsa, waar u vanaf de Ravensberg een schitterend uitzicht heeft over de omgeving.
  3. Dagtocht Oostelijke Harz
   Vandaag kunt u genieten van een fraaie tocht door het deel van de Harz dat in de voormalige DDR ligt. U komt door prachtige natuurgebieden afgewisseld met oude steden en dorpen. Via Elbingerode, Rübeland en door het Bodetal komt u bij de Hexentanz-platz. U ziet onderweg de Rappbode Talsperre, het grootste stuwmeer van de Harz. Na de lunch zet u deze prachtige dag voort met een bezoek aan het schilderachtige stadje Wernigerode. Van hieruit kunt u optioneel een leuke tocht per stoomtrein door de prachtige natuur naar Drei Annen Hohne maken. De stoomtreinen en diesellocomotieven bedwingen hellingen tot maar liefst 40%, een geweldige ervaring dus. De meeste locomotieven dateren uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Ze verbinden de belangrijkste steden zoals Wernigerode, Quedlinburg en Nordhausen en een aantal kleinere steden in het gebied.
  4. St. Andreasberg
   Het gezellige stadje St. Andreasberg herinnert nog veel aan de tijd van de ontginning van bodemschatten. De oude zilvermijn in het mijnwerkersmuseum Grube Samson is een bezoek meer dan waard. De mijn heeft geen elektriciteit, stoommachines of dieselmotoren, alle noodzakelijke energie werd geleverd zoals dat in de achttiende eeuw gebeurde. De lunch gebruikt u in het hotel waarna de middag ter vrije besteding is.
  5. Stolberg
   Na de lunch brengt u een bezoek aan het stadje Stolberg, ook wel de ‘Parel van de Zuidelijke Harz’ genoemd. In dit kuuroord heerst nog de sfeer van de Middeleeuwen dat gevormd wordt door een gesloten centrum van bijna 400 vakwerkhuizen. Daarnaast geniet Stolberg bekendheid als geboorteplaats van Juliana van Stolberg, de stammoeder van vele Europese vorstenhuizen waaronder het Huis Oranje Nassau.
  6. Berlijn
   De bus brengt u via Blankenburg naar Magdeburg. Vervolgens over de Avus naar de Funkturm aan de rand van Berlijn. Rond het middaguur bereikt u het centrum, waar u eerst even vrije tijd heeft alvorens u een stadsrondrit maakt onder leiding van een gids. Tijdens deze rondrit ziet u vele hoogtepunten zoals de Brandenburger Tor, de Rijksdag, de Potsdamer Platz, de Berlijnse Dom, de Deutsche Oper en de Alexanderplatz, het hart van het voormalige Oost-Berlijn. Het belooft een indrukwekkende dag te worden waarbij u erg veel van Berlijn zult zien!
  7. Goslar
   Aan de voet van de dichtbeboste noordrand van de Harz en de 636 meter hoge Ramelsberg, ligt de in 922 gestichte stad Goslar. Deze voormalige Hanzestad heeft tal van historische bezienswaardigheden als de Marktplatz met een 13e eeuwse fontein, het gotische stadhuis en een prachtig gildehuis. Maar ook de Kaiserplatz met het 1000 jaar oude Kaiserpfalz kan niet ongenoemd blijven.De terugweg gaat via Hahnenklee, van origine een mijnwerkersnederzetting. Hier bezoekt u een prachtige Noorse kerk, een zogenaamde ‘Staafkerk’.
  8. Naar huis
   Na het ontbijt neemt u afscheid van uw hotel en rijdt u terug naar Nederland. De route voert u door het bekende stadje Hamelen en maakt u kennis met de legende van de rattenvanger. Na de lunch vervolgt u uw weg en geniet u van een afscheidsdiner voordat u aankomt in Nederland.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Dierentuinreis Duitsland Polen

  - 31 mei 2024

  Goede service, snelle reacties en goede prijs

  Lees verder

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.