Berlijn, stad van contrasten

Berlijn, de Duitse hoofdstad, is een stad met zeer veel contrasten. Talloze gedenkplaatsen verwijzen naar de bewogen geschiedenis van Berlijn. Na de val van de muur is het fascinerend om te zien welke veranderingen Berlijn heeft ondergaan. Zo is er een geheel nieuw centrum gebouwd, de Potsdamer Platz, met futuristische gebouwen en moderne architectuur. Daarnaast zijn vele historische gebouwen gerestaureerd en zijn de herinneringen aan Oost-Berlijn nog steeds tastbaar.

Een absolute must is het Mauerpark met overblijfselen van de muur. Berlijn heeft vele beroemde monumenten en musea zoals het Joods Museum en het museumeiland waar u vijf verschillende musea vindt en dat door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. Gaat u liever winkelen dan mag een bezoek aan het beroemde warenhuis KaDeWe aan de Kurfürstendamm niet ontbreken.

Oad is de perfecte partner om uw reis naar Berlijn te verzorgen. Wij kunnen het vervoer per bus, trein of vliegtuig verzorgen. Wist u bijvoorbeeld dat er vanaf Amsterdam, via Amersfoort, Deventer en Almelo, een rechtstreekse trein naar Berlijn gaat. Ook voor groepen is dit een gemakkelijke en comfortabele manier om te reizen.

Berlijn heeft zoveel te bieden, wat dacht u van een boottocht over de Spree, een bezoek aan de 368 meter hoge Fernsehtum etc.

Berlijn is daarnaast de stad bij uitstek voor een heerlijk diner. U kunt er genieten van de typisch Duitse keuken in één van de vele restaurants die de stad rijk is. En ook de moeite waard is een bezoek aan de beroemde show ‘Stars in Concert’ waar u geniet van de muziek van wereldberoemde sterren gezongen door echt lijkende dubbelgangers.

In Berlijn kunnen wij uw hotel reserveren (hierbij kunt u kiezen het grote aanbod in Berlijn variërend van eenvoudige hotels tot middenklasse hotels tot luxere hotels) en daarnaast een volledig programma. Elk programma kan naar uw wens en budget worden samengesteld. En uiteraard denken wij graag met u mee.

Hieronder geven wij u een aantal programma mogelijkheden:

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Fietstour Berlijn
   Een typisch Hollandse manier om Berlijn te verkennen is natuurlijk per fiets. Niet alleen omdat Berlijn vlak is en brede fietspaden heeft, maar ook omdat de vele bezienswaardigheden niet op loopafstand van elkaar liggen. Een Nederlandssprekende gids neemt u mee op een indrukwekkende, maar ook gezellige fietstocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden door het oude en nieuwe centrum van Berlijn.
  2. Rondleiding ‘De Berlijnse Onderwereld’
   Een spannende 1,5 uur durende rondleiding door het onderaardse Berlijn. Beleef de Berlijnse stadsgezichten vanuit een ongewoon perspectief. U wordt meegevoerd door ervaren gidsen door geheimzinnige en in vergetelheid geraakte bunkers en door de verkeersaders van de Berlijnse metro.
  3. Food tour Berlijn
   Tijdens een 3 uur durende wandeltocht neemt een Engelssprekende gids u mee langs de culinaire hoogtepunten van Berlijn. De tour start met een echte Duitse currywurst, en ook gluhwein ontbreekt niet in de proeverijen. Tijdens deze tour hoort en proeft u alles over het multiculturele Berlijn.
  4. Bezoek voormalig concentratiekamp Sachsenhausen
   Ongeveer 35 kilometer ten noorden van Berlijn, bij de plaats Oranienburg, lag van 1936 tot 1945 concentratiekamp Sachsenhausen. Sachsenhausen was tijdens de Tweede Wereldoorlog een concentratiekamp in nazi-Duitsland. Uw Oad chauffeur brengt u hier naar toe en u heeft tijd om het voormalige kamp en het museum te bezoeken. Een Engelssprekende gids neemt u mee langs o.a. de originele ingang van het kamp, met de tekst ‘Arbeit macht frei’, langs de kantine van de SS-tropen, langs het cellenblok en het indrukwekkende ‘station Z’. Een bezoek aan Sachsenhausen laat een onvergetelijke indruk achter.

   

  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Dierentuinreis Duitsland Polen

  - 31 mei 2024

  Goede service, snelle reacties en goede prijs

  Lees verder

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.