Benvenuti a Napoli!

Zoals een bekende uitspraak van Duits schrijver en filosoof Goethe luidt: “Napels zien, en dan sterven”. Met andere woorden, Napels is het mooiste wat een mens in zijn leven kan zien. Of dit waar is, mag u zelf beoordelen maar feit blijft: Italiaanser dan Napels komt u waarschijnlijk niet tegen. De stad heeft een prachtig historisch centrum met smalle volkswijkjes en steegjes vol met opgehangen wasgoed, scooters die af en aan rijden, pizzeria’s, delicatessenzaken, marktkraampjes en koffiebarretjes, maar herbergt ook indrukwekkende paleizen, gebouwen en kerken met een eeuwenoude geschiedenis. Tegelijkertijd staat Napels ook bekend om zijn mindere kanten zoals de vuilnisproblemen en de mafia. De Napolitanen zijn echter niet onder de duim te krijgen en kunnen van niets iets maken; de kunst van het overleven. In Napels maakt u kennis met het echte Italië!

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Vandaag vertrekt u per rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Napels. Bij aankomst in de stad wordt u naar uw hotel gebracht. Indien u nog niet kunt inchecken, kunt u uw bagage in de daarvoor bestemde ruimte laten. Voor een eerste kennismaking met de Italiaanse stad gaat u vanmiddag per fiets een leuke stadstour maken door de kleine steegjes en het historische centrum. Napels biedt prachtige musea en het wereldberoemde Palazzo Reale. Het is ook zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan theater San Carlo, hier vinden regelmatig opera voorstellingen plaats.
   Tip: maak in plaats van een fietstocht een culinaire tocht door de stad. Hierbij proeft u de rijke keuken met lokale specialiteiten zoals dolci, cannoli, visgerechten, Italiaanse koffie en uiteraard de Napolitaanse pizza (volgens de Napolitanen werd pizza in Napels uitgevonden). Het is ook mogelijk om in de avond een pizza workshop te organiseren, waarbij u onder begeleiding van een chef zelf een overheerlijke pizza zult maken en er daarna gezamenlijk van geniet.
  2. Na een goede nachtrust en ontbijt in uw hotel, staat er vandaag een avontuurlijke dag op de planning. U gaat buiten Napels de mooie omgeving verkenning per Vespa. Op uw scooter rijdt u langs de schitterende Amalfi-kust richting Sorrento, een stad welke onderdeel is van Napels. Geniet van de prachtige azuurblauwe baai tussen de Vesuvius en de Middellandse zee en de vergezichten. Uiteraard kan een stop bij de Vesuvius en aan Pompeii niet ontbreken. Eventueel kunt u een wandeling naar de krater van de vulkaan organiseren, vanaf waar u een geweldig uitzicht hebt. Vanaf de kust heeft u ook goed zicht op de eilanden Procida, Ischia en het jetset eiland Capri. In de avond staat er wederom een smakelijk diner gepland waarbij u kunt genieten van de uitgebreide Italiaanse keuken.
  3. Helaas is vandaag alweer uw laatste dag in Napels aangebroken. Afhankelijk van uw vluchttijden heeft u nog even vrije tijd in Napels en kunt u op eigen gelegenheid de stad in. Indien gewenst kan er voor uw groep een gezellige afsluitende lunch georganiseerd worden. Hierna vertrekt u naar de luchthaven van Napels, vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam. Hiermee komt er een einde aan uw 3-daagse reis naar het Italiaanse Napels!
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder

  Jaarlijkse langlauf- en wandelreis van Senior Sportief Actief De Ronde Venen

  - 6 maart 2024

  – prima chauffeur/reisleider; – steeds duurder waardoor we misschien volgend jaar andere mogelijkheden zoeken; – gebrek aan genoeg 1-persoonskamers; –……

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.