“Bellissima” Bari

Bari is de hoofdstad van de streek Puglia. De streek is de bakermat van veel Italiaanse pasta’s en u zult versteld staan vanwege haar ongerepte schoonheid. U vindt er helderwitte strandjes, geurende olijfboomgaarden en azuurblauwe zeeën. Het centrum van Bari bestaat uit twee delen, die allebei van belang zijn voor het karakter van de stad. Bari Vecchia (ook wel de wijk van Sin Nicola, oftewel Sinterklaas, genoemd) is het middeleeuwse deel van Bari dat bestaat uit kronkelige straatjes, nauwe steegjes en oude panden. Op elke straathoek is wel een eeuwenoude kerk te vinden en hier en daar komen de straatjes uit op een gezellig binnenplaatsje.

In het nieuwe deel van Bari zijn brede straten met vele winkels; een uitstekende plaats voor winkelliefhebbers. Bari ligt direct aan zee en heeft een haven waar veel bedrijvigheid is. De stad wordt ook wel ‘de toegangspoort van Zuid-Italië’ genoemd, omdat boten uit landen als Kroatië en Albanië er regelmatig aanmeren.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Vandaag begint uw prachtige weekend in Bari. Vanuit Amsterdam vliegt u naar Bari. Na aankomst op de luchthaven haalt u uw bagage van de band en loopt u naar de uitgang. Er is voor u een lokale touringcar gereserveerd, die u naar uw hotel brengt. Eenmaal aangekomen in het hotel kunt u inchecken. Indien uw kamer nog niet beschikbaar is, plaatst u uw bagage in de daarvoor bestemde ruimte. In de middag is het tijd voor uw eerste kennismaking met de Italiaanse stad. Bari is perfect om per fiets te ontdekken en zo komt u langs highlights als het historische centrum en de haven. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids ziet u onder andere de Basiliek van Sint-Nicolaas, het Petruzzelli theater en de beroemde vismarkt. U wordt door de authentieke smalle straatjes geleid waar oude vrouwtjes nog steeds pasta maken met de hand, kinderen buiten spelen en er op elke hoek van de straat wordt gekookt.
  2. In de ochtend kunt u genieten van het ontbijt in uw hotel. Voor vandaag staat er een smakelijke activiteit gepland, een 3-uur durende culinaire Streetfood wandeltour. Dit is een leuke manier om de dag in Bari door te brengen en uzelf in het Italiaanse leven onder te dompelen. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids bezoekt u de meest bekende plekken van Bari, zoals het Swabian kasteel. U zult meerdere malen stoppen voor heerlijke lokale proeverijen, zoals bij een echte ‘panificio’ (bakkerij) waar u ziet hoe verse focaccia barese wordt gemaakt alvorens u het proeft. Daarnaast zult u o.a. Italiaanse kaas en salami proeven en zelfgemaakt ijs. De tour zal eindigen in het moderne Franse deel van de stad, waar u de prachtige opera theaters kunt aanschouwen en de luxe winkels kunt bezoeken.
  3. U kunt vandaag op eigen gelegenheid genieten van al het moois dat Bari te bieden heeft. Bezoek bijvoorbeeld het Normandische Svevokasteel of het nabijgelegen Polignano a Mare, een plaats aan de Adriatische Zee gebouwd op steile kliffen. Per trein (ca. 20 minuten) kunt u vanuit Bari naar Polignano a Mare reizen.
   Ook kunt u (nogmaals) een bezoek brengen aan de haven van Bari. Het is erg leuk om hier rond te kijken en te aanschouwen hoe de vissers in dialect met elkaar praten. U herkent de vissers aan hun neonkleurige hoge broeken en hun zongebruinde gezichten. De gekleurde vissersbootjes dobberen in het water, waar de vissers hele dagen op zoek gaan naar (inkt)vis. In de avond kunt u op eigen gelegenheid in één van de restaurantjes in Bari nog eenmaal heerlijk genieten van de Italiaanse keuken.
  4. De laatste dag van uw reis is aangebroken. Na het ontbijt checkt u uit en plaatst u de koffers in de daarvoor bestemde ruimte. U hebt nog even vrije tijd, voor u terug vliegt naar Amsterdam.
   In de middag wordt u per lokale touringcar opgehaald bij het hotel en wordt u naar de luchthaven gebracht. Vanaf daar vliegt u terug naar Amsterdam. Hiermee komt er een einde aan een geslaagd weekend in Bari!
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder

  Jaarlijkse langlauf- en wandelreis van Senior Sportief Actief De Ronde Venen

  - 6 maart 2024

  – prima chauffeur/reisleider; – steeds duurder waardoor we misschien volgend jaar andere mogelijkheden zoeken; – gebrek aan genoeg 1-persoonskamers; –……

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.