Armenië en Georgië

Armenië en Georgië zijn misschien niet de landen waar u direct aan denkt als bestemming voor uw groepsreis. Maar beide landen hebben veel te bieden qua cultuur, natuur en geschiedenis en zijn dan ook zeker de moeite van een bezoek meer dan waard. En na afloop zult u het met ons eens zijn, het was een onvergetelijke reis.

Tijdens deze reis door Armenië en Georgië wordt u verrast door ongerepte natuur, ruige bergen, idyllische dorpen en oude christelijke kerken en burchten. U maakt een schitterende reis door het Kaukasusgebergte, langs UNESCO Werelderfgoederen en u brengt onder andere een bezoek aan de hoofdsteden Yerevan en Tbilisi.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  Onderstaande reis is, net als vele andere reizen, een resultaat van een jarenlange succesvolle samenwerking tussen de Rusland en Oost-Europa Academie en Oad. Wilt u meer weten over deze samenwerking? Klik dan hier.

  1. Heenvlucht
   Vandaag vertrekt u voor uw reis naar Armenië en Georgië. Op eigen gelegenheid reist u naar de luchthaven waar u incheckt voor uw vlucht naar Kiev en Yerevan. Vanuit Kiev vliegt u vervolgens door naar Yerevan. Na de landing volgen de douaneformaliteiten en vervolgens wordt u begeleid door uw lokale Engelssprekende gids naar de gereedstaande touringcar voor de transfer naar uw hotel. U verblijft 5 nachten in uw hotel in Yerevan.
  2. Yerevan stadsrondrit
   De dag begint met een heerlijk ontbijt en vervolgens is het tijd voor een eerste kennismaking met Yerevan. Yerevan, de hoofdstad van Armenië telt talrijke bezienswaardigheden, waaronder het Plein van de Republiek, de Universiteit, het Mother Armenia monument, het Parlement, de Opera en de Paleispoorten.Ook bezoekt u het Nationale Monument van de Armeense Genocide, gelegen op de heuvel Tsitsernakaberd. Dit monument is opgericht ter herinnering aan de genocide op het Armeense volk in de nadagen van het Osmaanse Rijk.Vervolgens brengt u een bezoek aan het Matenadaran, een bewaarplaats en onderzoeksinstelling van oude Armeense en niet-Armeense manuscripten. Het is een van de oudste en rijkste manuscriptencollecties in de wereld. De collectie omvat handschriften daterend uit de 7e eeuw. Aansluitend brengt u nog een bezoek aan het Cascade complex, waarna aan deze enerverende dag een einde komt. Het Cascade complex wordt beschouwd als het moderne kunst centrum van Yerevan. De kunstwerken zijn tentoongesteld in het hele complex zoals de boulevard en de trap. Vanaf de bovenkant van de trap kunt u genieten van het panoramische uitzicht over de stad en de berg Ararat.Het Cascade complex is ook ’s avonds de moeite waard wanneer het vol is met mensen, zowel de lokale bevolking als toeristen van over de hele wereld, welke genieten van de magie en de warmte van de hoofdstad. Het is ook een populaire plek voor openlucht concerten in het zomer seizoen.
  3. Yerevan – Khor Virap – Noravank – Areni
   Vanaf uw hotel vertrekt u naar de Ararat vallei waar u een bezoek brengt aan het klooster Khor Virap, een van de populairste bezienswaardigheden van Armenië. Het klooster is bekend omdat hier Gregorius de Verlichter 13 jaar lang gevangen werd gehouden door de koning van Armenië. Het klooster ligt dichtbij de berg Ararat, die voor Armeniërs als Nationaal symbool geldt. Vanaf het klooster heeft u een prachtig zicht op Bijbelse berg Ararat. Het klooster is gebouwd op de kerker waar Gregorius werd gevangen houden. U heeft nu de gelegenheid om zelf de donkere kelder te betreden.Na het bezoek aan Khor Virap rijdt u naar het Noravank klooster. Het klooster is gelegen in een zeer smalle kloof met hoge roodstenen kliffen. Het Noravank klooster is een groot religieus en cultureel centrum nauw verbonden met de beroemde universiteit en bibliotheek Gladzor. Het oudste monument van het klooster is de St. Karapet kerk. De begraafplaats van de Orbelian Dynasty ligt ten noorden van de belangrijkste tempel.Vandaag is de lunch inbegrepen. Vervolgens gaat u naar het dorpje Areni voor een bijzondere wijnproeverij, alvorens u weer terugkeert naar uw hotel. In Areni is in 2010 een wijnkelder ontdekt die al duizenden jaren oud is. In de ondergrondse kelder zijn wijnvaten, bekers etc. gevonden en deze kelder is tot op heden de oudste wijnkelder die ooit gevonden is. Archeologen vermoeden dat men vroeger wijn gebruikte in ceremonies om de overledenen te eren. Ook werd wijn gebruikt als geschenk en geplaatst in de graven.
  4. Yerevan – Etchmiadzin – Zvartnots – Yerevan
   Vanaf Yerevan vertrekt u naar Etchmiadzin, de oude hoofdstad van Armenië. Sinds de 4e eeuw is het een groots religieus centrum. De kathedraal van Etchmiadzin is een van de oude kerken van de christelijke wereld en opgenomen in de Werelderfgoedlijst van Unesco. In de kathedraal vindt u de ingang naar een klein maar toch zeer interessant museum waar u verschillende kerkelijke attributen kunt bewonderen waaronder prachtige priestergewaden, eeuwenoude mijters en indrukwekkende relikwieën. Hier is ook de speer te zien waarmee Christus aan het kruis zou zijn gestoken.Op de terugweg naar Yerevan maakt u een stop bij de ruïnes van 7e eeuwse Zvartnots tempel. Deze tempel staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De tempel wordt daarnaast beschouwd als één van de architectonische wonderen en uniek voorbeeld van de Armeense architectuur van de vroeg-christelijke periode.
  5. Yerevan – Garni – Geghard – Yerevan
   U rijdt naar de Garni tempel, de enige overgebleven heidense tempel in Armenië gewijd aan de God van de Zon, Mithras. Deze tempel is gebouwd door Koning Tiridates. Naast de tempel zijn de resten gevonden van andere gebouwen, waaronder het Koninklijk Paleis en een Romeins badhuis. Het badhuis staat bekend om haar gedetailleerde vloer, waar in het Oud-Grieks ‘we werkten zonder te ontvangen’ staat.Onderweg wordt er een fotostop gemaakt bij Charentc Arc, deze tempel is gebouwd in Grieks-Romeinse stijl met karakteristieke zuilen. De tempel staat op een rots vanaf waar u een schitterend uitzicht heeft. Ook ziet u de Garni canyon waar het beeld gecreëerd wordt van vallende rotsen. Het kreeg de naam ‘Symphony of Stones’ vanwege het uitzicht.Na het bezoek aan de tempel rijdt u door voor een bezoek aan het Geghard klooster. De naam van het klooster betekent ‘heilige speer’ genoemd naar de lang bewaarde speer die het lichaam van Christus heeft doorboord.Het Geghard klooster onderscheidt zich door de bijzondere architectuur en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Van het oorspronkelijke klooster is door plunderingen en aardbevingen niets overgebleven. Het grootste gedeelte van het kloostercomplex verkeert in rotsen en staat bekend om de mooie versieringen.Onderweg brengt u ook nog een bezoek aan een lokale, Armeense familie waar u de lunch gebruikt (u maakt kennis met het proces om traditioneel brood te bakken in een steenoven en proeft typisch Armeense gerechten).
  6. Lake Sevan – Dlijan – Tblisi
   ’s Morgens kunt u een bezoek brengen aan de nationale ambachten en kunstmarkt (uitsluitend geopend op zaterdag en zondag). Aansluitend verlaat u Yerevan en vertrekt u naar het Sevanmeer, het grootste meer van Armenië en het Kaukasusgebied. Het is tevens een van de hoogstgelegen meren van de wereld. Op een heldere en zonnige dag heeft het water een diep turquoise kleur. De totale oppervlakte van het meer is 940 kilometer2. Het schiereiland Akhtamar is een zeer populaire bestemming om te genieten van het adembenemende uitzicht over het Sevanmeer.In het noordwesten van het meer ligt een schiereiland met daarop het kloostercomplex Sevanavank. Na een kort bezoek aan dit klooster rijdt u naar het Nationaal Park Dilijan, bekend vanwege zijn bossen en mysterieuze flora en fauna. Tijdens de rit geniet u van de ongelooflijke verandering van omgeving en ziet u de bergen, het meer en veel groen en rijk beboste bergen. U maakt een korte stadswandeling in Dilijan. U kunt een bezoek brengen aan de ‘handwerk straat’ waar u verschillende souvenirs van hout, steen en keramiek kunt bekijken.Vervolgens bezoekt u het nabijgelegen Haghartsin klooster. Adembenemend mooi gelegen in de bossen biedt dit klooster een prachtig stukje geschiedenis, cultuur en architectuur. Het klooster dateert uit de 11e – 13e eeuw. Het ligt op een unieke plek en de natuur eromheen is zo adembenemend dat u zeker onder de indruk zult zijn. Het verschijnt onverwacht in de dichte bossen waardoor het een magische indruk geeft van een verloren wereld. Bij het klooster horen o.a. de kerk St. Stepanos, St. Mary en St. Gregory’s kerk en de beroemde refter.Na wederom een bijzondere dag, rijdt u via de Armeens – Georgische grens naar uw hotel in Tbilisi. Bij de grens wisselt u van bus en ook ontmoet u de gids die u gaat begeleiden tijdens uw excursies in Georgië.U verblijft 6 nachten in hotel Dolabauri in Tbilisi.
  7. Stadsrondrit Tblisi.
   Vandaag staat een kennismaking met de hoofdstad van Georgië, Tbilisi, op het programma. De stadswandeling start met een bezoek aan de historische wijk Metekhi, gelegen op een verhoogde klif met uitzicht over de Mtkvari rivier. De wijk was één van de vroegst bewoonde gebieden. Volgens de geschiedenis heeft koning Gorgasali hier een kerk en een fort gesticht welke ook fungeerde als paleis van de koning. Hier komt tevens de naam Metekhi vandaan en dit betekent letterlijk het gebied rond het paleis.U kunt met een kabelbaan over de rivier Mtkvari naar Fort Narikala. U vervolgt uw wandeling door de straten van Oud Tbilisi, naar het Abanotubani, een uniek badhuis met beroemde zwavelbaden en brengt een bezoek aan de Anchiskhati kerk, de oudste kerk van Tbilisi. Ook ziet u de moskee, de synagoge en de Drie-eenheid kathedraal. U beëindigt uw dag met een bezoek aan het nieuw aangelegde Rike Park. Hier bevindt zich onder andere de Brug van de Vrede, een voetgangersbrug over de Mtkvari rivier.
  8. Tblisi – Signaghi – Bodbe – Tblisi
   Vanaf Tblisi rijdt u naar het oostelijk deel van de regio Georgia Kakheti, vrijwel uitsluitend bekend om de wijngaarden en wijnkelders. U bezoekt de stad van de liefde, Signaghi. U ziet met stenen geplaveide straten en balkons in oude Georgische stijl. Het is één van de mooiste steden van deze regio. De stad ligt op ca. 790 meter boven de zeespiegel en kijkt uit over de Alazani vallei en het Kaukasus gebergte. De stad is ommuurd met restanten van 18e eeuwse vestingwerken. Daarna rijdt u nog door naar het Bodbe klooster, waar Koningin Nina, de apostel van Georgië begraven is. Het klooster is oorspronkelijk gebouwd in de 9e eeuw en gerenoveerd in de 17e eeuw. Het klooster functioneert nu als nonnenklooster en is één van de belangrijkste bedevaartsoorden in Georgië.
  9. Tblisi – Mtskheta – Gori – Uplistsikhe – Tblisi
   Na het ontbijt rijdt u naar Mtskheta voor een bezoek aan de Svetitskhoveli Kathedraal, de begraafplaats van Jezus Christus’ mantel en het Jvari klooster. De kathedraal en het klooster zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.In de middag brengt u een bezoek aan Gori, een universiteits- en industriestad aan de zuidkant van de Kaukasus. Gori is tevens de geboorteplaats van voormalig Sovjet dictator Josef Stalin. U brengt hier een bezoek aan het museum dat voorwerpen bevat die in zijn leven een grote rol hebben gespeeld. Het standbeeld van Stalin, wat lange tijd in de stad heeft gestaan, is hier ook te zien.Halverwege de middag vervolgt u uw weg in de richting van Uplistsikhe, een uit rotsen gehouwen stad in het oosten van Georgië. De stad is gebouwd op de hoge rotsachtige linkeroever van de rivier de Mtkvari. De stad bevat verschillende structuren vanaf de Vroege IJzertijd naar de Late Middeleeuwen. Opmerkelijk is de unieke combinatie van verschillende stijlen van de rock cut culturen uit Iran en Anatolië, alsook het naast elkaar bestaan van de Heidense en Christelijke architectuur.
  10. Tblisi – Ananuri – Kazbegi – Tblisi
   Na het ontbijt vertrekt u naar het noorden van Georgië en rijdt u over de Georgische militaire snelweg. U brengt een bezoek aan het Ananuri kasteelcomplex uit de 15e – 17e eeuw en Zhinvali. Aansluitend gaat u naar Kazbegi en steekt u de Jvari Pass (2379 meter boven de zeespiegel) over. Kazbegi ligt op een hoogte van ca. 1700 meter en u maakt een wandeling door dit schitterende gebied.U geniet van schitterende uitzichten over de Kaukasus en ziet ook de berg Kazbek (één van de hoogste bergen van de Kaukasus). Volgens de legende is Prometheus vastgeketend aan de berg.
  11. Tblisi – David Gareja – Tblisi
   Vanaf Tblisi bezoekt u vandaag David Gareja. David Gareja ligt ca. 60 – 70 kilometer ten zuidoosten van Tblisi. Het complex ligt in de regio Kakheti van Oost-Georgië op de half-woestijn hellingen van de berg Gareja.Het totale complex bestaat uit diverse kerken, kapellen, eetzalen en woonruimtes. Het complex ligt in de rotsen en is gesticht in de 6e eeuw door David, één van de 13 monniken die tegelijk in het land zijn aangekomen. Zijn discipelen Dodo en Luciane hebben twee andere kloosters gesticht bekend als Dodo’s Rka (letterlijk de hoorn van Dodo) en Natlismtsemli (de Doper).De Georgische heilige Ilarion heeft het klooster verder ontwikkeld in de 9e eeuw. Het complex werd vooral bezocht door de Georgische Koninklijke en adellijke families. In de 12e eeuw verbleef de Georgische koning Demetre I in David Gareja voor z’n opsluiting na het verlaten van de troon.Vanavond geniet u van een traditioneel Georgisch diner met muziek en dans.
  12. Terugvlucht
   De laatste dag van uw reis is helaas aangebroken en het is tijd om afscheid te nemen van Georgië. Al vroeg in de morgen wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Tbilisi gebracht waar u incheckt voor de terugvlucht (met een overstap in Kiev). Met de landing op de luchthaven in Nederland komt er een einde aan uw schitterende reis waar u nog met veel plezier op terug zult kijken.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Dierentuinreis Duitsland Polen

  - 31 mei 2024

  Goede service, snelle reacties en goede prijs

  Lees verder

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.