Andalusië

Vliegt u met ons mee naar Andalusië? Deze bestemming is vooral geschikt voor reizen in het voor- en najaar door het aangename klimaat. Maar ook in de wintermaanden is dit een prima bestemming voor uw groepsreis.

Tijdens deze vliegreis naar Andalusië geniet u van het typische Spanje. Andalusië is qua cultuur en natuur de meest afwisselende regio van Spanje. U bezoekt Ronda, gelegen aan de rand van een ravijn, en de schitterende stad Granada. En natuurlijk een bezoek aan het Alhambra zeker niet ontbreken.

De rijke geschiedenis heeft Andalusië een schat aan bezienswaardigheden nagelaten. Uit de Moorse tijd zijn de mooiste gebouwen achter gebleven zoals het schitterende Alhambra in Granada. Ook nemen wij u mee naar het Britse Gibraltar en ziet u de levendige stad Malaga. Laat u verleiden en reis met Oad af naar het fascinerende Andalusië.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Heenreis
   Vandaag vertrekt u voor uw 8-daagse vliegreis naar Andalusië. Op eigen gelegenheid reist u naar de luchthaven en checkt u in voor uw vlucht naar Malaga. Na aankomst op de luchthaven van Malaga haalt u uw bagage op en wandelt u naar de gereedstaande touringcar. Vervolgens wordt u naar uw hotel in Fuengirola gebracht waar u incheckt en uw kamer in gebruik kunt nemen.U dineert elke avond in uw hotel.
  2. Mijas
   Na het ontbijt vertrekt u per lokale touringcar en onder leiding van een lokale Engelssprekende gids naar Mijas. Mijas staat ook bekend als het witte dorp. Het ligt op een rotsplateau en door de typische Andalusische uitstraling en sfeer is het een mooie plaats om te bezoeken. Onder leiding van de lokale gids maakt u een wandeling door dit leuke dorpje en ziet u onder andere de kerk van de Onbevlekte Ontvangenis en het beeld ‘La Virgen de la Peña’. Dit is een beeld van de patroonheilige van Mijas en zou in 1586 gevonden zijn in een oud kasteel.Na afloop van uw bezoek aan Mijas keert u terug naar uw hotel en heeft u de resterende dag ter vrije besteding.
  3. Granada
   Vandaag staat één van de hoogtepunten van uw reis op het programma, een bezoek aan de beroemde, historische stad, Granada. U brengt eerst een bezoek aan de de belangrijkste bezienswaardigheid van Granada, het wereldberoemde Alhambra. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids gaat u het Alhambra verder ontdekken. Het Alhambra is het paleis waar de Arabische koninklijke familie met zijn grote hofhouding woonde. Dit schitterende paleizencomplex bevindt zich iets boven de stad. Bekend is het Alcazaba, de robuuste forten, maar ook het Generalife, de schitterende tuinen.Aansluitend is er voldoende tijd om de stad zelf te verkennen en kunt u heerlijk wandelen door de wirwar van kleine straatjes en over de gezellige pleinen. Aan het einde van de middag keert u terug naar uw hotel.
  4. Malaga
   Na het ontbijt vertrekt u naar Malaga. Malaga is na Sevilla de grootste en belangrijkste stad van Andalusië. Het is een zeer populaire bestemming vooral door de boeiende geschiedenis, de vriendelijke inwoners en de bijzonder cultuur. De stad heeft veel bezienswaardigheden en de meeste daarvan zijn te vinden in het historische centrum en in de omgeving van de haven. Het meest indrukwekkend is ongetwijfeld het Alcazaba. De oudste delen van het Moorse kasteel stammen uit de 9e eeuw na Christus en in de 11e eeuw werd het samen met de stadsmuren van Malaga verder uitgebreid. En het is waarschijnlijk het best bewaarde gebouw in Malaga uit deze periode.Een andere belangrijke bezienswaardigheid is de kathedraal van Malaga, het is het grootste en belangrijkste kerkelijke gebouw van Malaga. Aan de buitenkant ziet het er niet uit als een normale kathedraal. De vreemde vormen en de vele decoraties zorgen ervoor dat u ogen te kort komt.Na afloop keert u terug naar uw hotel en heeft u de resterende dag ter vrije besteding.
  5. Vrije dag
   Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. U kunt deze dag een leuke wandeling maken door Fuengirola, een bezoekje brengen aan het strand of lekker relaxen bij het zwembad.
  6. Ronda
   Op het programma staat een bezoek aan het stadje Ronda. De stad wordt door de rivier Guadalevín in tweeën gesplitst. Het is één van de oudste steden in Spanje en ligt op een soort plateau in een bergachtig gebied. U brengt een bezoek aan de Plaza de Toros arena, een belangrijke arena voor stierengevechten. Het is één van de meeste representatieve gebouwen van de stad en het heiligdom van het hedendaagse stierenvechten. De arena beschikt over 50.000 zitplaatsen rond de zandvlakte met een doorsnede van 66 meter en het is de enige arena met een stenen omheining.Vanaf de adembenemende kloof El Tajo kunt u het uitzicht op de stad bewonderen. Een wandeling over de Puente Nevo is zeker de moeite waard. De Puente Nuevo verbindt de oude en de nieuw wijk met elkaar.
  7. Gibraltar
   Uw bezoek aan Andalusië wordt afgesloten met een bezoek aan het Britse Gibraltar. Het is nog een Engelse enclave. U kunt er ook allerlei Engelse producten kopen en ziet er zelfs rode dubbeldekker bussen rijden. Gibraltar is natuurlijk bekend vanwege de rots vanaf waar u prachtige vergezichten heeft over de Spaanse en Marokkaanse kust. Deze rotsformatie neemt het grootste deel van Gibraltar in beslag en op de rots leeft een tamme apenkolonie.
  8. Naar huis
   De laatste dag van uw verblijf is aangebroken. U heeft nog tijd ter vrije besteding om heerlijk te relaxen of nog wat laatste inkopen te doen. Op een nader te bepalen tijdstip staat de touringcar klaar om u naar de luchthaven van Malaga te brengen waar u incheckt voor uw terugvlucht. Met de landing in Nederland komt er een einde aan uw gezellige, maar zeker ook indrukwekkende reis naar Andalusië.Voor uw vliegreis kunnen wij bekijken welke luchthaven voor u het meest geschikt zou zijn qua tijden en tarieven. Dit kan één van Nederlandse luchthavens zijn maar Oad kunt u ook vertrekken vanaf één van de Belgische of Duitse luchthavens.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  100 jarig bestaan bedrijf

  - 8 mei 2024

  Onwijs gaaf, ontzettend genoten van Eurodisney Alles perfect geregeld door OAD groepsreizen. Ontzettend bedankt.

  Lees verder

  Jaarlijkse langlauf- en wandelreis van Senior Sportief Actief De Ronde Venen

  - 6 maart 2024

  – prima chauffeur/reisleider; – steeds duurder waardoor we misschien volgend jaar andere mogelijkheden zoeken; – gebrek aan genoeg 1-persoonskamers; –……

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.