Alkmaar

Alkmaar is een wereldwijd bekende stad vanwege de populaire kaasmarkt. De stad Alkmaar is ideaal gelegen ten opzicht van Amsterdam en de randstad, de prachtige kust en de oer-Hollandse polders. De historische binnenstad, het grote winkelbestand en de prachtige grachten en musea bieden een ideaal decor voor een bezoek aan deze stad. Alkmaar is tientallen historische monumenten rijk en beschikt over een unieke binnenstad alwaar voor ieder wat wils te doen.

Door de ideale ligging van Alkmaar kunt u met uw groep niet alleen Alkmaar bezoeken maar kan Oad ook een programma in Amsterdam of aan het strand voor uw groep verzorgen. U kunt er voor kiezen om midden in Alkmaar te verblijven maar ook een hotel bij het strand of in de omgeving behoren tot de mogelijkheden.

Ten aanzien van het programma zijn er diverse mogelijkheden en hieronder geven wij u een aantal voorbeelden van programma onderdelen.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.

  Programma

  1. Stadswandeling
   Bij de stadswandeling neemt de gids u mee voor een wandeling door deze gezellige en bruisende stad. Op verschillende interessante plekken wordt er gestopt en vertelt de gids u het nodige. U wandelt door de oude stad, langs de grachten en een aantal hofjes. Deze bijzondere binnen stadstuinen hebben elk een eigen verhaal en ademen een unieke vorm van rust uit. De stadswandeling kan daarnaast prima gecombineerd worden met een rondvaart over de vele grachten die de stad rijk is.
  2. Bezoek Kaasmuseum
   Het Hollands Kaasmuseum ligt aan het Waagplein in het monumentale Waaggebouw. Hier wordt u rondgeleid door een praatgrage gids en wordt er afgesloten met een kleine kaas proeverij. Het museum toont de lange historie van de bereidingen van zuivelproducten, die door de eeuwen heen zijn gehanteerd, maar ook worden de handel en het leven op het platteland getoond.
  3. Stedelijk Museum Alkmaar
   Het Stedelijk Museum Alkmaar is hét geheugen van de stad Alkmaar en het vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Alkmaar en omgeving wil beleven en ontdekken. In het museum wordt het verleden gepresenteerd in afwisselende en interactieve opstellingen met hoogwaardige collecties oude en vroegmoderne schilderkunst en kunstnijverheid.
  4. Workshop klompen schilderen
   Tijdens de workshop klompen schilderen gaat u door middel van schilderen een klomp decoreren. Met behulp van voldoende kwastjes, diverse kleuren verf en diverse sjablonen kunt u al uw fantasieën de vrije loop laten. U creëert een kunstwerk op uw klomp. U wordt warm ontvangen en na een korte uitleg gaat u aan de slag met de enthousiaste en professionele begeleiding. Uiteraard krijgt u uw zelf gedecoreerde klomp mee naar huis aan het eind van deze workshop, als aandenken of als brandhout!
  5. Fietstocht Museummolen Schermerhorn
   Per fiets ontdekt u een stuk van de binnenstad van Alkmaar en tevens een stukje buiten het centrum van de stad en de omgeving van Alkmaar. Alkmaar is ideaal gelegen tussen diverse parken en dijken, waardoor de afwisseling tijdens deze tocht groot is. De route voert u o.a. naar de Museummolen in Schermerhorn. U bezoekt één van de bekendste molens van de regio, die is ingericht als een museum.
  Volledig programma +

  Laatste reviews & blogs

  Jaarlijkse langlauf- en wandelreis van Senior Sportief Actief De Ronde Venen

  - 6 maart 2024

  – prima chauffeur/reisleider; – steeds duurder waardoor we misschien volgend jaar andere mogelijkheden zoeken; – gebrek aan genoeg 1-persoonskamers; –……

  Lees verder

  weekend Brugge met de pv

  - 18 december 2023

  Hotel en verzorging was top! daarnaast ook goed contact gehad met de OAD met boeken van de reis.

  Lees verder
  • December 2022 | 2-daagse jubileumreis naar Hamburg

  • Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  • Een nieuw jaar staat voor de deur..

  • Wat staat er op onze bucketlist?

  • Living the dream

  Meld u aan voor de nieuwsbrief

   Deze website is gerealiseerd door Webheads.