‘Wat doe jij voor werk?’

‘Wat doe jij voor werk?’ Een vraag die je wel eens hoort in het dagelijks leven. Mijn (nogal lange) antwoord is dan “ik werk op de afdeling Group & Incentive Travel van Oad, ik stel reizen op maat samen”. “Oh ja, leuk”, is dan meestal de reactie. Maar bij menigeen zie ik dat ze echt geen flauw idee hebben wat het betekent. In deze blog zal ik dan ook proberen wat uitgebreider in te gaan op mijn werkzaamheden.

Zoals gezegd stel ik dus reizen op maat samen. En dat wil zeggen, het gehele traject vanaf de aanvraag tot en met de after sales komt voor mijn rekening. Aanvragen komen bij ons telefonisch of per mail binnen. Deze aanvragen zijn afkomstig van diverse kanalen, reisbureaus, particulieren, bedrijven, personeelsverenigingen, ouderenbonden, stichtingen, scholen, etc. Wij bekijken of wij over voldoende informatie beschikken om een offerte samen te stellen en gaan aan de slag.

Men kan bij ons eigenlijk voor alles terecht; als minimum stellen wij wel een gezelschap van 10 personen (uitzonderingen daargelaten). Vaak wordt nog gedacht dat wij als ‘busbedrijf’ alleen busreizen samenstellen, een groot misverstand. Je kunt bij ons terecht voor reizen per eigen vervoer, bus, vliegtuig, trein en/of boot. Verder kan er aan iedere bestemming in de wereld worden gedacht, van Duitsland tot Marokko en van New York tot Zuid-Afrika! Je kunt het zo gek niet bedenken of wij hebben er wel eens een offerte voor uitgebracht.

Wij streven er naar binnen 5 werkdagen een offerte uit te brengen, echter zijn wij ook afhankelijk van derden. Een offerte brengen wij altijd vrijblijvend uit en stelt je in de gelegenheid e.e.a. met de  reisgenoten te bepreken. Wij vragen beschikbaarheid op bij de desbetreffende leveranciers en maken een calculatie. Hiervoor beschikken wij over verschillende calculatieformulieren waarop we alles kunnen invullen.

Wanneer een offerte ‘akkoord’ komt, komt het logistieke gedeelte om de hoek kijken. Wij gaan e.e.a. bij hoteliers, agenten en vervoersmaatschappijen bevestigen. We maken de factuur op voor de reis en verzamelen de benodigde gegevens van de klant. Kamerindelingen, namenlijsten, geboortedata, etc. Voor een standaard busreis vaak niet erg veel werk, maar wanneer het gaat om een volledig op gemaakte reis naar bijvoorbeeld Berlijn met daarin ook alle lunches, diners en overige programma onderdelen vergt het wat meer tijd. Hier krijg je ook te maken met bijvoorbeeld menu keuzes, diëten, maar ook (reis)tijden moeten goed worden afgestemd. Op welk tijdstip ga je bijvoorbeeld eten met 80 personen, wanneer de show die ook is gereserveerd, om 19.30 uur begint. En wanneer je een ‘eigen’ bus bij je hebt en de chauffeur zich ook zijn rij- en rusttijden dient te houden? Leuke logistieke puzzels, die vaak ook weer een uitdaging vormen.

Wanneer het dan bijna zo ver is op reis te gaan en alles ‘staat’ versturen wij circa 10 dagen voor vertrek de reisbescheiden van een reis. Voor de meeste reizen maken we deze ook zelf. Te denken valt hierbij aan een vliegticket, opstapschema en tijden (bij busreizen), deelnemerslijst, programma en overige informatie.

Als de groep terug is van de reis hebben we vaak nog even contact over hoe alles is verlopen. In de meeste gevallen gaat alles natuurlijk goed ;).

Annet Pullen
Oad Group & Incentive Travel

Wilt u nu ook een dergelijke trip maken met uw bedrijf of groep neem dan contact op met mij en mijn collega’s voor een passende offerte.
Bel ons: 0547-284477 Mail ons: info@oadgroepsreizenopmaat.nl

Deze website is gerealiseerd door Webheads.