‘Wat doe jij voor werk?’

‘Wat doe jij voor werk?’ Een vraag die je wel eens hoort in het dagelijks leven. Ons (nogal lange) antwoord is dan: “Ik werk op de afdeling Group & Incentive Travel van Oad, ik stel reizen op maat samen”. “Oh ja, leuk”, is dan meestal de reactie. Bij menigeen zien we verwarring over wat dat nou precies betekent. In deze blog zullen we dan ook proberen wat uitgebreider in te gaan op onze werkzaamheden.

Zoals gezegd stellen wij reizen op maat samen. Dat betekent; het gehele traject vanaf de aanvraag tot en met de aftersales komt voor onze rekening. Aanvragen komen bij ons telefonisch of per mail binnen. Deze aanvragen zijn afkomstig van diverse kanalen zoals reisbureaus, particulieren, bedrijven, personeelsverenigingen, ouderenbonden, stichtingen, scholen, etc. Wij bekijken of wij over voldoende informatie beschikken om een offerte samen te stellen en gaan aan de slag.

De hele wereld rond

Men kan bij ons voor alles terecht; als minimum stellen wij wel een gezelschap van 10 personen (uitzonderingen daargelaten). Vaak wordt nog gedacht dat wij als ‘busbedrijf’ alleen busreizen samenstellen, een groot misverstand. Je kunt ons vragen voor reizen per eigen vervoer, bus, vliegtuig, trein en boot. Verder kan er aan iedere bestemming in de wereld worden gedacht, van Duitsland tot Marokko en van New York tot Zuid-Afrika!

Wij streven er naar binnen 5 werkdagen een offerte uit te brengen, echter zijn wij ook afhankelijk van derden.  Wij vragen beschikbaarheid op bij de desbetreffende leveranciers en maken een calculatie. Een offerte brengen wij altijd vrijblijvend uit en stelt je in de gelegenheid een en ander met de overige reisgenoten te bepreken.

De puntjes op de i

Wanneer een offerte wordt bevestigd, komt het logistieke gedeelte om de hoek kijken. Wij gaan alles bij hoteliers, agenten en vervoersmaatschappijen bevestigen. We maken de factuur op voor de reis en verzamelen de benodigde gegevens van de klant, zoals kamerindelingen, namenlijsten, geboortedata, etc. Voor een standaard busreis wellicht niet veel werk, maar wanneer het gaat om een volledig op gemaakte reis naar Sevilla met daarin ook alle lunches, diners, transfers en activiteiten vergt het wat meer tijd. Hierbij krijgen we ook te maken met menukeuzes, diëten en allergiëen en ook de (reis)tijden moeten goed worden afgestemd. Op welk tijdstip kan het diner met 80 personen plaatsvinden, wanneer de gereserveerde show om 19.30 uur begint? Of hoe delen we de dag het beste in als de groep met de bus reist en de chauffeur zich aan zijn rij- en rusttijden dient te houden? Leuke logistieke puzzels, die vaak ook weer een uitdaging vormen.

Wanneer het dan bijna zo ver is om op reis te gaan en alles staat vast, versturen wij circa 10 dagen voor vertrek de reisbescheiden van een reis. Voor de meeste reizen stellen we deze ook zelf op. Te denken valt hierbij aan (vlieg)tickets, opstapschema’s en tijden (bij busreizen), deelnemerslijsten, het programma en overige informatie. Indien gewenst, reizen wij ook zelf mee met de groep om alles in goede banen te leiden.

Als de groep terug is van de reis hebben we altijd even contact over hoe alles is verlopen. Het is ontzettend leuk om de enthousiaste verhalen van de reizigers te horen, daar doen we het voor!

Leonie Groot Lipman
Oad Group & Incentive Travel

Wilt u nu ook een dergelijke trip maken met uw bedrijf of groep neem dan contact op met mij en mijn collega’s voor een passende offerte.
Bel ons: 0547-284477 Mail ons: info@oadgroepsreizenopmaat.nl

Meld u aan voor de nieuwsbrief

    Deze website is gerealiseerd door Webheads.