Londen, the place to be!

Eén van de leukste onderdelen van mijn (Nathalie) werk is het op reis gaan samen met een groep. En op 8 november was het weer zover. Samen met een collega vloog ik vanaf Amsterdam naar Londen Stansted. Per Stansted Express reisden we naar ons hotel vlakbij Whitechapel Road. We waren al een dag eerder dan de groep afgereisd zodat we konden controleren bij het hotel of alles in orde was en zeker te weten dat er geen problemen waren bij het inchecken de volgende dag.

Dag 1

Op vrijdagmorgen ging in alle vroegte de wekker en na het ontbijt stapten we in de trein naar de luchthaven London Southend. Dit is een kleine luchthaven ten oosten van Londen. Hier kwam onze groep aan met een vlucht van Flybe. London Southend Airport is een ideale luchthaven om aan te komen voor groepen. Het is ontzettend kleinschalig en de kans op verdwalen en het kwijtraken van deelnemers is zeer beperkt (:

Nadat de gehele groep door de douane was en de koffers had opgehaald, wandelden we naar buiten waar de touringcar al op ons stond te wachten. Iedereen kon plaatsnemen en vervolgens vertrokken we naar het centrum van Londen. Dit is afstand van ca. 60 kilometer en de rit duurde iets langer dan een uur. Maar in vergelijking met de drukte op de luchthavens zoals London Heathrow of London Stansted is dit een prima alternatief voor groepen.

Tijdens de rit naar Londen ontvingen alle deelnemers een lunchpakketje en kon men hier lekker van genieten tijdens de rit. In het centrum van Londen aangekomen was het tijd om te beginnen met het eerste onderdeel van het programma. We gingen aan boord van een rondvaartboot en konden Londen zo vanaf het water bekijken. We voeren langs de London Eye, zagen de Big Ben vanuit de verte en natuurlijk de indrukwekkende Tower Bridge.

Na ongeveer 40 minuten was het tijd om weer in de bus te stappen en vertrokken we naar het hotel. Bij het hotel aangekomen was de incheck goed voorbereid en konden wij snel de sleutels aan de deelnemers uitdelen. De groep had even tijd om zich op te frissen maar men moest al snel weer klaar staan om te vertrekken voor het diner.

Per bus vertrokken we naar restaurant Heddon Street Kitchen. Dit moderne restaurant is van de beroemde topkok Gordon Ramsey, maar tot onze teleurstelling stond hij helaas niet in de keuken om wat lekkers voor ons klaar te maken. Maar dat mocht de pret niet drukken. De groep heeft genoten van een heerlijk diner en vooral de frites waren om de vingers bij af te likken.

Vanaf het restaurant was het een korte rit naar het Novello Theater waar we vanavond de musical Mamma Mia bezochten. Wie kent niet de bekende hits als Mamma Mia, Dancing Queen en Super Trouper. Het werd een avond vol herkenning en genieten. Na afloop van de musical was iedereen wel uitgeput en ging de gehele groep met de bus mee terug naar het hotel.

Dag 2

Op zaterdag stond er een heerlijk ontbijt klaar in het hotel en daarna begonnen we weer met het programma. In het hotel waren 2 Nederlandssprekende gidsen en ditmaal ging de groep Londen te voet verkennen. Via allerlei leuke straatjes kwamen we op plekken waar met een bus geen toegang is. We liepen langs de Theems, over de Tower Bridge en ook kwamen we langs de Tower of London. De gidsen vertelden allerlei leuke wetenswaardigheden en anekdotes over Londen en de Londenaren.

Bij de koffiestop in het Tate Modern zijn we afgehaakt en terwijl de groep verder ging met hun wandeling, zijn wij naar het restaurant gelopen waar de lunch ’s middags klaar stond. Om ca. 13.30 uur kwamen de groepen aan bij restaurant The Admiralty, een echte Engelse pub gelegen aan Trafalgar Square. Onze groep kon plaatsnemen in de kelder en algauw stonden de eerste Engelse biertjes weer op tafel. ’s Middags was er vrije tijd om zelf Londen te verkennen, maar helaas viel dit enigszins in het water door hevige regen. Maar Londen blijft natuurlijk altijd een geweldige stad.

’s Avonds vertrokken we per touringcar naar restaurant Café Rouge. Dit restaurant is ingericht in Franse stijl en lag mooi aan het water. Hier genoot de groep van een heerlijk diner.

Dag 3

Op zondagmorgen was er ook geen tijd om uit te slapen. Het ontbijt stond al op tijd weer klaar en vervolgens plaatste iedereen de koffer in de touringcar en vertrokken we voor een rondrit door Londen. De rondrit werd begeleid door een Nederlandssprekende gids. Tijdens de rondrit zagen we weer plekken van Londen die we tijdens de wandeling niet konden bekijken. Zo stopten we voor de Royal Albert Hall met het Albert Memorial ertegenover. Ook konden we in de verte Buckingham Palace bewonderen en werd er een uitgebreide stop gemaakt in Covent Garden. Hier kon de groep de kleine winkeltjes bewonderen en natuurlijk werd er koffie gedronken daar.

De rondrit duurde ca. 3 uur en na afloop was het tijd om afscheid te nemen van Londen en onze gids. We vertrokken naar de luchthaven London Southend en tijdens de rit naar de luchthaven deelden we de lunchpakketten uit. Aangekomen op de luchthaven was het tijd om in te checken en was het voor ons tijd om afscheid te nemen van de groep. De groep vloog terug met Flybe en wij met Easyjet. Maar voordat we aan boord gingen van onze vlucht maakten we toch iets mee dat we nog nooit eerder hadden meegemaakt. Terwijl wij op de trap stonden om aan boord te gaan van onze Easyjet vlucht, taxiede de vlucht van Flybe voorbij en konden we de groep letterlijk uitzwaaien op de startbaan. Ook dit is één van de voordelen van het reizen op zo’n kleine luchthaven.

Ondanks dat het voor ons hard werken was dit weekend met alles controleren, bijsturen etc. was het ook voor ons weer een geweldig weekend en hebben we veel kunnen zien van Londen. Met een tevreden en voldaan gevoel keerden we dan ook weer huiswaarts.

Nathalie Maathuis
Oad Group & Incentive Travel

Wilt u nu ook een dergelijke trip maken met uw bedrijf of groep neem dan contact op met mij en mijn collega’s voor een passende offerte.
Bel ons: 0547-284477 Mail ons: info@oadgroepsreizenopmaat.nl

Meld u aan voor de nieuwsbrief

    Deze website is gerealiseerd door Webheads.