Hamburg, een bruisende havenstad

Hamburg, een bruisende stad aan de Elbe!

Als er toch ooit een stad is die mij positief verrast heeft, dan is het wel Hamburg. Hamburg leek mij een donkere en grauwe industriestad, maar tijdens een begeleidingsreis met een groep bleek ik toch helemaal verkeerd te zitten. Wat is Hamburg een mooie stad, gelegen aan het water en ook met een schitterend meer in het midden van de stad. Samen met een groep van ca. 300 personen mochten twee collega’s en ik deze stad verkennen. Per auto zijn we op donderdagmiddag vertrokken naar Hamburg. De afstand vanaf Nederland naar Hamburg is prima te doen. Nu hebben wij bij Hamburg het geluk dat we al in het oosten van Nederland wonen, maar ook vanuit andere regio’s in Nederland is Hamburg prima aan te reizen. Tijdens deze groepsreis verbleven we in hotel Radisson Blu, een schitterend hotel met een perfecte ligging.

Na aankomst bij het hotel hebben we uiteraard de kamers gecontroleerd en gecheckt of alle preferenties goed waren verwerkt. Aansluitend hebben we heerlijk gegeten in het Hofbräuhaus (dit is het restaurant waar de groep de volgende dag ging lunchen). Toen was het alweer tijd om snel te gaan slapen, want de volgende dag was het vroeg op.

Dag 1

Op vrijdagmorgen waren we, na een heerlijk en vooral zeer uitgebreid ontbijt, al vroeg onderweg om de locaties voor het diner en de lunch de volgende dag te checken. Nadat alles in orde was konden we wachten op onze bussen die onderweg waren. De groep was verdeeld over 8 bussen en rond 12.00 uur konden we de eerste bus verwelkomen. Na een kort welkomstpraatje ging de deelnemers het restaurant Hofbräuhaus in waar een heerlijke lunch op hen stond te wachten. Het Hofbräuhaus is echt een Duits restaurant met ook typisch Duitse gerechten zoals Bratwurst en pretzels. En natuurlijk mochten de grote glazen bier niet ontbreken. Dit was voor onze groep dan ook een uitstekende eerste kennismaking met Hamburg.

Na de lunch was het tijd om te beginnen met het programma. Gezien de grootte van de groep hebben we ervoor gekozen om verschillende programma onderdelen aan te bieden waaruit de deelnemers van te voren uit konden kiezen. Men kon kiezen uit een fietstocht door de stad onder leiding van lokale gidsen, een boottocht per Barkasse over de Elbe, een bezoek aan een brouwerij inclusief een proeverij, een City Discovery Game en een bezoek aan de Lufthansa fabriek. Vooral deze laatste excursie was een hele populaire. Onze deelnemers werden meegenomen naar de vliegtuigfabriek voor een presentatie over de luchtvaarttechniek en aansluitend kon men een kijkje nemen in de grote hallen.

Terwijl alle deelnemers bezig zijn met hun programma gaan wij alweer terug naar het hotel. Bij het hotel hebben we een welkomstdesk ingericht zodat de gasten bij terugkomst daar de kamersleutel konden ophalen. Aan het einde van de middag waren de laatste groepen terug in het hotel en had iedereen gelegenheid om zich om te kleden en op te frissen voor het avondprogramma.

Toen we zeker wisten dat alle sleutels waren uitgedeeld en alles in orde was, vertrokken wij naar restaurant Das Parlament. Deze locatie hadden we exclusief voor onze groep afgehuurd voor een feestavond. Om 19.00 uur vertrokken de deelnemers vanaf het hotel en bij het restaurant aangekomen werd men ontvangen met een aperitief. In één van de zalen van het restaurant kon men een plekje zoeken en genieten van een heerlijk buffet dat voor hen klaar stond. En na afloop van het diner was het tijd om te feesten. Een DJ stond klaar om te zorgen voor de muziek en de dansvloer was ook al snel gevuld. Om middernacht was het voor de laatste feestgangers tijd om in de bus te stappen en konden ook wij terug naar het hotel. Het was een lange dag maar wel een ontzettend geslaagde dag.

Dag 2

Ook de zaterdag begon met een fantastisch ontbijt. Ik heb al geslapen in veel hotels maar nog maar in weinig hotels een ontbijt gezien dat zo uitgebreid is. Dus het was weer lastig om een keuze te maken uit de vele lekkernijen.

Gelukkig kwamen de deelnemers van onze groep allemaal netjes aan het ontbijt, alhoewel te zien was aan een aantal mensen dat het redelijk laat was geworden gisteravond. Na het ontbijt stonden er weer diverse programma onderdelen op het programma. Deze waren grotendeels hetzelfde als op de eerste dag, maar we hadden nog een excursie naar de haven van Hamburg toegevoegd. Bij deze excursie gingen de gasten naar het hart van de haven om daar van dichtbij de containers, bruggen en hoge kranten te bekijken.

Alle activiteiten eindigden bij restaurant Gröniger. Dit restaurant is gevestigd in een brouwerij en we namen plaats op houten banken tussen de biervaten. Op het menu stonden wederom typisch Duitse gerechten met natuurlijk grote glazen bier.

Deze middag was er ook nog wat tijd ingeruimd om zelf Hamburg te verkennen. De meeste gasten gingen dan ook na de lunch snel op pad om zelf wat te bekijken of te winkelen. Om 17.00 uur was het helaas tijd om te vertrekken naar Nederland. De bussen stonden klaar en voordat iedereen in de bus stapte, kreeg men nog een pakketje bestaande uit wat broodjes en wat te drinken dat men lekker in de bus kon nuttigen.

Nadat we gecontroleerd hadden of iedereen weer in de bus had plaatsgenomen, was het tijd voor een kort afscheidspraatje en hebben we de bussen uitgezwaaid. Wat een druk en vermoeiend weekend, maar ook geweldig om deel uit te maken van zo’n bijzondere reis. Vol met fantastische ervaringen zijn ook wij weer huiswaarts gekeerd.

Nathalie Maathuis
Oad Group & Incentive Travel

Wilt u nu ook een dergelijke trip maken met uw bedrijf of groep neem dan contact op met mij en mijn collega’s voor een passende offerte.
Bel ons: 0547-284477 Mail ons: info@oadgroepsreizenopmaat.nl

Deze website is gerealiseerd door Webheads.