Antwerpen: bourgondisch, Belgisch en bruisend

Voor een personeelsvereniging met 200 leden kregen wij de vraag om de vijfjaarlijkse personeelsreis te organiseren. De medewerkers mochten allen een introducée meenemen, waardoor de groepsgrootte kon uitbreiden naar 400 personen. Voor ons een erg leuke uitdaging! Na een inventarisatie van de wensen en het bespreken van diverse bestemmingen, viel de keuze uiteindelijk op het gezellige Antwerpen. Een goede bereikbaarheid, vele hotspots en een ruimschoots aanbod aan bezienswaardigheden, musea, restaurants en winkels: het bourgondische Antwerpen biedt voor elk wat wils.

Vanwege de grootte van de groep werd besloten om de deelnemers op te splitsen over twee weekenden. Voor de overnachting werd er gekozen voor een goed hotel met een perfecte locatie, namelijk midden in het centrum, vlakbij het historische stationsgebouw van Antwerpen.

Ontvangst in Antwerpen

Begin november was het zover. Per touringcar werden de groepen naar Antwerpen gebracht. Na de check-in kon iedereen het centrum inlopen voor een eerste kennismaking met de stad. Zo nam menigeen plaats in één van de leuke barretjes in de buurt van het hotel en ook de hotelbar werd goed bezocht. Aan het begin van de avond stond de touringcar voor om de gehele groep naar een restaurant in het oude stadscentrum te brengen. Hier stond een heerlijk driegangendiner klaar en kon iedereen gezellig met elkaar proosten op een fantastisch weekend!

Belgisch bier en lekkernijen

De volgende dag stonden verschillende activiteiten op de planning. Van tevoren konden alle deelnemers zich opgeven voor een fietstour door de stad of een heuse Antwerpse snoepjeswandeling. Tijdens de fietstour werden bekende bezienswaardigheden aangedaan. De bevlogen gidsen vertelden vele leerzame en interessante feitjes over de geschiedenis van de stad. De snoepjeswandeling bracht de gasten door het centrum, onder leiding van lokale Antwerpenaren. Bij diverse locaties werd gestopt om wat lekkers te proeven. Uiteraard werd er veel chocolade geproefd, zoals de bekende Antwerpse handjes en bonbons, maar ook friet met Belgische mayonaise, een stukje worstenbrood en een likeurtje kwamen voorbij. Voor de fijnproever echt een ochtend om van te genieten! De gidsen wisten zó enthousiast over ‘hun stadje’ te vertellen, dat er spontaan voor diezelfde avond nog een kroegentocht werd georganiseerd. Hierbij werden diverse cafés aangedaan waarbij het typische Belgische biertje natuurlijk niet mocht ontbreken. Santé!

Terug naar Nederland

Na een middag en avond die zelf ingevuld konden worden, zat iedereen de volgende ochtend toch alweer redelijk op tijd aan het ontbijt. Velen wilden nog graag de welbekende Vogeltjesmarkt met een bezoek vereren. Aan het eind van de ochtend werd de bagage weer in de bus geladen en kregen de deelnemers nog een lunchpakketje mee voor onderweg. Er kan worden teruggekeken op twee geslaagde weekenden!

Leonie Groot Lipman
Oad Group & Incentive Travel
Wilt u ook een dergelijke trip maken met uw bedrijf of groep, neem dan contact op met mij en mijn collega’s voor een passende offerte.
Bel ons: 0547-284477 Mail ons: info@oadgroepsreizenopmaat.nl

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

    Deze website is gerealiseerd door Webheads.