Belfast…

Wie aan Belfast denkt, denkt al gauw aan grijs, grauw, guur en nat.. En eerlijk is eerlijk, voor een deel kloppen deze vooroordelen. Maar wie deze stad leert kennen, kijkt hier al gauw doorheen en ziet een levendige boeiende stad, die zo veel te bieden heeft.
De stad ging jarenlang gebukt onder “the troubles”, de onlusten tussen het protestantse (Engelse) en katholieke (Ierse) gedeelte van de stad. Sinds 1996 is er echter een vredesakkoord en is het rustig in de stad. De afgelopen jaren heeft de stad veel geïnvesteerd om buitenlandse bezoekers te interesseren voor een bezoek aan deze stad.

Black cab
Wanneer je naar Belfast gaat, dan is een tour per black cab eigenlijk een must. Een taxichauffeur neemt je mee door de Engelse wijk (Shankill) en de Ierse wijk (the Falls). De vele murals (muurschilderingen) doen herinneren aan de bloedige strijd die hier gevoerd is. Afbeeldingen van strijders etc. vind je op veel gebouwen in deze wijken. Nog steeds worden deze wijken gescheiden door een vredesmuur van maar liefst 21 kilometer lang. Elke avond gaan de poorten in deze muur op slot en worden de wijken van elkaar gescheiden. De taxichauffeur vertelt je op een persoonlijke manier zijn verhaal, van wat zich hier heeft afgespeeld. Erg indrukwekkend.

Na afloop van de tour word je afgezet bij een lokale pub voor een pint. De mooiste en oudste pub is The Crown. Een prachtige pub in originele staat, met houtsnijwerken aan het plafond. Veel authentieke details zijn bewaard gebleven; zoals aparte zitjes, welke als een soort coupés afgescheiden zijn van de rest van de pub, waar vroeger de vrouwen apart zaten. Met een beetje geluk tref je aan de bar een inwoner van Belfast die je ook zijn verhaal over “the troubles” deelt.

Een van de vele investeringen die Belfast heeft gedaan, is de bouw van het moderne Titanic museum, op de historische plek waar het beroemde cruiseschip ooit is gebouwd. Op een fascinerende manier word je meegenomen in de geschiedenis en herleeft de Titanic. Dit mag je niet missen.

Er op uit
Even genoeg van de stad? Trek er dan met een huurauto op uit en ontdek de prachtige ruige kustlijn van Noord-Ierland. De beroemde Giant’s Causeway ligt op slechts 1,5 uur rijden van de Noord-Ierse hoofdstad. Adembenemend mooi.

Toevallig fan van de beroemde serie Games of Thrones? Rondom Belfast zijn op diverse plekken opnames gemaakt voor deze serie. Waan jezelf in het decor van deze serie zoals bij de Dark Hedges.

Belfast: zo divers, zo boeiend
Voor mij was het als een feestje waar je eigenlijk geen zin in hebt, maar die achteraf het leukst blijkt. Zo was het ook met Belfast. Een stad die me geraakt heeft en waar ik zeker vaker terug zal komen, want er is nog zoveel meer te ontdekken in deze fascinerende stad.

Nieuwsgierig geworden en zelf Belfast ontdekken?  Mijn collega’s van Oad Groepsreizen op maat helpen je graag op weg.

Arjan Koster
Directeur Oad Touroperating BV

Wilt u ook een dergelijke trip maken met uw bedrijf of groep, neem dan contact op met mijn collega’s voor een passende offerte.
Bel ons: 0547-284477 Mail ons: info@oadgroepsreizenopmaat.nl

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

    Deze website is gerealiseerd door Webheads.