Rusland & Oost-Europa Academie en Oad

Wist u dat de Rusland & Oost-Europa Academie al jaren succesvol samenwerkt met Oad? Onze krachten worden gebundeld; enerzijds de Rusland & Oost-Europa Academie als expert op het gebied van Rusland en Oost-Europa, anderzijds Oad met jarenlange ervaring in het samenstellen en uitvoeren van groepsreizen op maat.

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.Programma voorbeeld

Rusland & Oost-Europa Academie

De Rusland & Oost-Europa Academie is in 1992 opgericht door Rusland- en Oost-Europa deskundige Marie-Thérèse ter Haar. De Academie organiseert lezingen, cursussen, themaweekenden, culturele evenementen en filmvoorstellingen voor iedereen die geïnteresseerd is in Rusland of Oost-Europa.

De Rusland & Oost-Europa Academie wil wederzijds begrip kweken tussen de westers-denkende mens en bewoners van de voormalige communistische landen, om zo een brug te slaan tussen West- en Oost-Europa.

Uw groepsreis op maat naar Rusland of Oost-Europa

Wilt u niet zomaar een reis naar Rusland of één van de voormalige communistische landen maken, maar een programma naar uw wens samenstellen? De Rusland & Oost-Europa Academie en Oad adviseren u graag over de mogelijkheden. De exacte invulling van uw bestemming, het reisprogramma, het vervoer, de accommodatie etc. zijn in overleg vast te stellen. Uw reis krijgt nog meer betekenis als u voor vertrek een indrukwekkende lezing of sprankelende toneelvoorstelling van Marie-Thérèse ter Haar organiseert voor uw reizigers.

De technische en administratieve uitvoering wordt gedaan door Oad Groepsreizen op Maat, aangesloten bij de ANVR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Hieronder vindt u een overzicht van enkele mogelijke reizen voor besloten groepen. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen als uw groep een wens heeft voor een reis naar Rusland en Oost-Europa die hieronder niet beschreven staat.

Armenië en Georgië
Letland Riga
Polen
Gdansk
RuslandMoskou, Sint-Petersburg en de Gouden Ring


Marie-Thérèse ter Haar

Studie
Marie-Thérèse ter Haar studeerde Russisch en Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Al in de communistische tijd verbleef ze veelvuldig in Rusland. Ze maakte er ook het einde van de Koude Oorlog mee. Tegenwoordig is ze nog zo’n 5 maanden per jaar in Rusland en volgt ze de ontwikkelingen daar op de voet.

Bruggen slaan
Van meet af aan heeft Marie-Thérèse ter Haar haar kennis van en ervaring met Rusland uitgedragen door het geven van lezingen en cursussen en door het organiseren van reizen naar Rusland. Hierbij is het haar streven om een zo compleet mogelijk beeld te geven en een brug te slaan tussen West- en Oost-Europa.

Oprichting Rusland & Oost-Europa Acadamie
Met de oprichting van de Rusland & Oost-Europa Academie is voor Marie-Thérèse ter Haar een langgekoesterde wens in vervulling gegaan. Hierdoor kan ze haar missie (begrip kweken, kennis overbrengen en bruggen slaan) de komende jaren verder realiseren.

Bibliografie
Over haar belevenissen in en haar visie op Rusland heeft Marie-Thérèse ter Haar inmiddels een aantal boeken geschreven:

  • De ontgoocheling – Rusland en het Westen (2017)
  • Zijn zij nou gek of zijn wij het? Ruslands actuele geschiedenis en de Westerse verslaggeving hiervan (2015)
  • Rusland in de 21e eeuw (2012)
  • Ruslands erfdeel (2008)

Naast boeken schrijft Marie-Thérèse ter Haar ook regelmatig artikelen voor kranten en tijdschriften.

 

Volledig programma +

Blogs

Wat staat er op onze bucketlist?

Juni 2020 – In ons laatste blog gaven wij aan hoe wij deze maanden van onzekerheid en lockdown doormaakten. Nu……

Lees verder
Deze website is gerealiseerd door Webheads.