Moskou, St. Petersburg & de Gouden Ring

Ervaar duizend jaar Russische geschiedenis tijdens deze reis. Kerken met glanzende gouden koepels, iconen, muurschilderingen van de nok tot de vloer en hoor de communistische en hedendaagse verhalen. De Gouden Ring-steden zijn nog altijd oases van rust en vredigheid waar de oude Russisch-orthodoxe sfeer heerst. Deze fascinerende reis geeft u een prachtige indruk van Moskou, Sint-Petersburg, de Gouden Ring-steden en laat u kennismaken met het echte Rusland en de Russische ziel.

U bezoekt drie van Ruslands mooiste steden: metropool Moskou, Hanzestad Novgorod en majestueus Sint-Petersburg, dat niet voor niets de bijnaam ‘Venetië van het Noorden’ heeft. Laat u meevoeren naar de tijd van de tsaren, bewonder de ‘suikertaartarchitectuur’ uit de Stalintijd en flaneer over de Nevski Prospekt, de mooiste boulevard van het door Peter de Grote gestichte Sint-Petersburg.

 

Offerte aanvragen

Graag verzorgen wij voor u een offerte op maat voor uw reis.  Programma voorbeeld

  Onderstaande reis is, net als vele andere reizen, een resultaat van een jarenlange succesvolle samenwerking tussen de Rusland en Oost-Europa Academie en Oad. Wilt u meer weten over deze samenwerking? Klik dan hier.

  1. Heenreis
   Vandaag vertrekt u vanaf Amsterdam naar Moskou, waar de reisleiding u staat op te wachten om u per touringcar naar het hotel te brengen. ’s Avonds krijgt u de mogelijkheid om een tour te maken langs de mooiste Moskouse metrostations, die bekend staan als ‘ondergrondse paleizen’. U verblijft twee nachten in Moskou.
  2. Stadstour Moskou en Kremlin
   Na het ontbijt maakt u een stadsrondrit en ziet u de belangrijkste highlights. Ook ziet u minder bekende plekken, zoals de intieme kerk van Leo Tolstoj en de plaats vanwaar Napoleon met zijn leger over de metropool uitkeek. In de middag bezoekt u het Kremlin met het indrukwekkende Kathedralenplein en u hoort verhalen over de tsaren, intriges van de Bojaren en alle pracht en praal van het mysterie Rusland. Indien mogelijk heeft u vanavond de kans om een Russisch-orthodox koor te bezoeken.
  3. Vladimir en Soezdal
   Vanochtend vertrekt u in de richting van de Oeral. Terwijl u naar de stad Vladimir rijdt ziet u talloze datsja’s aan u voorbijtrekken en hoort u verhalen over de kolchozen. In Vladimir ziet u de fraaie reliëfs aan de buitenkant van de Demetriuskathedraal. Tevens ziet u de Ontslapeniskathedraal, een van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse Russische bouwkunst. In de middag rijdt u verder naar de stad Soezdal waar u twee nachten verblijft.
  4. Soezdal
   Vandaag staat volledig in het teken van de prachtige stad Soezdal, de sprankelende diamant in de Gouden Ring. U waant zich een figurant in Dokter Zjivago terwijl u het Kremlin, de kathedraal en het museum voor oud-Russische iconen met de Gouden Deuren bezoekt.
  5. Sergiev Posad en Tver
   De stad Sergiev Posad is vooral bekend door het Troitse-Sergieva Lavra klooster dat hier in de 14e eeuw door de heilige Sergius van Radonezj werd gesticht. Dit klooster was een van de grootste en belangrijkste in het land en draagt dan ook de eretitel Lavra. Dit Lavra van de Heilige Drieëenheid is tevens de zomerresidentie van de Patriarch van Moskou en wordt door Russen dan ook gezien als het Russisch Vaticaan, het belangrijkste pelgrimsoord van Rusland. In de middag rijdt u naar Tver, de beroemdste stad aan de Wolga. Tussen 1931 en 1990 heette de stad Kalinin, naar de Sovjetheld Michail Kalinin. U verblijft één nacht in Tver.
  6. Russisch platteland
   Vandaag reist u van Tver naar Novgorod. Het eerste gedeelte voert over de belangrijkste autoweg van Rusland. Onderweg trekken uitgestrekte bossen en vele datsja’s aan u voorbij. Bovendien staan langs de weg vele indrukwekkende monumenten voor de miljoenen Russen die tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuveld zijn. Tijdens de reis hoort u verhalen over de kolchozen en Peter Iljitsj Tsjaikovski. Ook kruist u vandaag de langste rivier van Europa, de Wolga. In de avond komt u aan in Novgorod waar u één nacht verblijft.
  7. Novgorod
   Hanzestad Novgorod met zijn rijke traditie en geschiedenis is een bezoek meer dan waard. Tijdens de stadswandeling ziet u niet alleen het eeuwenoude marktplein, maar ook de Sofiakathedraal en het Millenniummonument in het Kremlin. De gunstige ligging aan de handelsroute naar Europa zorgde er niet alleen voor dat Novgorod blootstond aan westerse invloeden, maar ook dat het als rijke Hanzestad een belangrijk zakelijk, politiek en cultureel centrum werd. Het was een uitstekende voedingsbodem voor grote kunstenaars op allerlei gebied. In de middag vertrekt u naar Sint-Petersburg, waar u aan het begin van de avond zult aankomen.
  8. Stadstour Sint-Petersburg
   Na het ontbijt maakt u een stadsrondrit en zien de Nevski Prospekt, de Hermitage, de Izaäkkathedraal en de Petrus en Paulusvesting. In de middag heeft u uitgebreid de tijd om te winkelen op de Nevski Prospekt of een bezoek te brengen aan het Russisch Museum. ’s Avonds is een theater of concertbezoek mogelijk (optioneel, onder voorbehoud).
  9. Petrus en Paulusvesting & Hermitage
   In de ochtend brengt u een bezoek aan de Petrus en Paulusvesting, waar Peter de Grote, Catharina de Grote en de laatste tsaren begraven liggen. Aansluitend gaat u naar de Hermitage, het voormalige winterpaleis van de tsaren. Niet alleen het zeer grote aantal meesterwerken dat er tentoongesteld wordt maar ook de hele entourage, is overrompelend. Liefhebbers die na de vaste excursie hier nog langer willen blijven, hebben de mogelijkheid daartoe.
  10. Tsarendorp, naar huis
   Vrije ochtend in Sint-Petersburg. U kunt op souvenirjacht of mee naar Tsarendorp, naar het hemelsblauwe paleis van Catharina de Grote en de paleizen van Alexander I en Anna Paulowna. Aan het einde van de middag is de terugvlucht naar Amsterdam.
  Volledig programma +

  Blogs

  Mijn stage bij de afdeling Group & Incentive Travel

  Van eind augustus 2021 t/m januari 2022 heb ik stage mogen lopen op de afdeling Group & Incentive Travel van……

  Lees verder

  Meld u aan voor de nieuwsbrief
   Deze website is gerealiseerd door Webheads.